tiistai 28. joulukuuta 2010

Pieni vilkaisu jouluruokiin

Karjalan Marjaana piirakat ovat tarjolla aamiaispöydässä, paikallisia herkkuja, joita nykyään voi ostaa muualtakin Suomesta. Olen itsekin yrittänyt näitä leipoa, mutta jotain on taikinassani ollut vikaa, kun piirakat eivät näyttäneet näin kauniilta. Hillot olivat valuneet leivinpaperille.

Näitä voilintuja en olisi hennonnut rikkoa, joku muu teki sen.



Jälkiruokia jouluisissa väreissä. Tästä brie-juustotarjottimesta nappasin idean, jota aion käyttää täällä kotonakin. Mansikoita juuston päällä.


Ruoka oli hyvää ja päätin nauttia joulusta täysin sydämin, vaikka hieman tuli ensin huono omatuntokin soimaamaan. Nyt oli kuitenkin näin, toisin oli seitsemänkymmentä vuotta sitten Suomessa, silloin olivat isämme rajaa puolustamassa.

5 kommenttia:

  1. Kylläpä oli herkkupöytä! Nuo voilinnut ovat kauniita ja sainkin ajatuksen, että voisin laittaa voin/levitteen pieniin muotteihin ennen juhlapöytään laittamista.

    Karjalan Marjaana ei ole tuttu herkku.Pitääkin maistella seuraavalla Suomen matkalla.

    VastaaPoista
  2. Iiiih, ei olisi pitänyt katsoa näitä kuvia,tahtoo pitopöytään!

    Ylemmässä postauksessa sviitissä näkyi melkein oma kuningatartuolini, joka edelleenkin odottaa tuunausta..pitäisi ja pitäisi.
    Portaikko sopii väreissään todella hyvin, juuri sellaista kuin ulkopäin kuvittelisikin sisällä olevan, kaunista.

    VastaaPoista
  3. Oh, ihania herkkuja.
    Kaunis tapetti, sellainen jugend-marja. Semmosen ku sais seinälleen (ensin sen seinän tietysti).
    Vai lähti tossu itsekseen kävelemään, eipä olis uskonu.

    VastaaPoista
  4. Minäkin taidan kopioida tuon briejuustoidean.

    VastaaPoista
  5. Johanna,
    muotin avulla nuo voilinnutkin oli tehty.
    Kauniita piirakoita, ehkä terveellisempiä kuin munkit, koska rasva puuttuu.

    Sirokko,
    sinä siis bongasit kuningatar tuolisi, ehkä nyt saat kimmokkeen entisöimiseen. :)

    KristiinaS,
    herkkuja todellakin. :)

    arleena,
    juustoidea oli hyvä ja maukas.

    VastaaPoista