maanantai 12. lokakuuta 2009

Leivon, leivon leipäsiä....


Tässä taannoin eräs blogistanian herrasmies leipoi leivän. Hän kuvaili tapahtuman ja leivän maun niin mehevästi, että innostuin kokeilemaan. En silloin huomannut ottaa kuvia tästä leipomistapahtumasta ja valmis leipäkin hävisi viimeistä murua myöten niin sanotusti "parempiin suihin" ennenkuin edes muistin omistavani valokuvauskonetta. :)



Tässä taikina on muhinut kylmässä 18 tuntia, on syntynyt kuplivaa massaa.



Siellä se leipä uunissa nyt kypsyy valurautapadassa.



Oli pakko leikata heti toinenkin pala. Olisi leipä voinut ruskistua vähän enemmänkin, mutta oli jo kiire maistelemaan.

Tähän omaan leipääni laitoin lisukkeeksi murskattua valkosipulia, seesaminsiemeniä ja auringonkukansiemeniä, (vasta siinä leipomisvaiheessa).


Täällä resepti, jos joku innostuu leipomaan.
Posted by Picasa

19 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä leipää!

    VastaaPoista
  2. Pakko kokeilla. Leipäsi on niin houkutteleva, että haukkaisin, jos se suinkin olisi mahdollista :)

    VastaaPoista
  3. Nam, nauttaa ihanalta. Tuota ohjetta pitää kokeilla. Juuri nostin kolme pellillistä sämpylöitä uunista ;)

    VastaaPoista
  4. Nami, kun näyttää herkulliselta, pikkusen maistan saanko?

    VastaaPoista
  5. Leivästäsi tuli tosi hieno! Minäkin olen tuota alunperin New Yorkista tullutta no-knead leipää tehnyt kerran,ja on helppo resepti,vaikka aika kauan menee aikaa siihen odottamiseen. Tuosta vaivaamattomasta leivästä on ihan tehty keittokirjakin,josta olen haaveillut jo pitkään.

    VastaaPoista
  6. Eila, leipä on tosi hyvää. Tässä mamma nyt istuu masu täynnä kuin puutiaisella.

    Zilga, kokeile ihmeessä. Leipä on helppo tehdä, ainekset vaan sekoitetaan ja unohdetaan 18:sta tunniksi.

    Elisa, leipominen kannattaa aina, jos ei muuten, niin sen ihanan tuoksun takia.

    Harakka, ole hyvä vaan.

    Yaelian, kiitos lisätiedoista. En tietänytkään, mistä leipä on kotoisin. Toivottavasti löydät sen keittokirjan.

    VastaaPoista
  7. Tuota leipää tein kerran ja hyvää oli. Valurautapata on aika ahkerassa käytössä, nyt siellä muhii muutama ylettömän rapea sikapihvi liemissään, eilen jo söimme. Huomenna lisää sitä herkkua. Riittänee loppuviikoksikin.

    Iisi

    VastaaPoista
  8. Olematon jauhopeukaloni alkaa innostua. Luulen, että kokeilen. Kuvat ja kuvauksesi leivästä herättivät kiinnostuksen.

    VastaaPoista
  9. Iisi, oletko kokeillut uunissa haudutella kaalipataa? Me olemme taatan kanssa jo tuhonneet monta kaalinpäätä syksyn aikana. Pata on verraton ruoanlaitossa.

    aimarii, suosittelen kokeilemaan. Tätä leipää tehdessä peukaloa ei edes tarvitse kastella.

    VastaaPoista
  10. Minunkin täytyy kokeilla. Rautapata onkin jo valmiiksi esillä viikonlopun possupadan jäljiltä. Ja kaalipataa haluan myös. Harmi, että olen töissä, kotona jo kokkaisin.

    VastaaPoista
  11. Mikään ei ole parempaa kuin tuore leipä ja sen tuoksu! :) Oikein vesi herahti kielelle. Ja mitä enemmän "tavaraa" leivässä, sen parempi minun mielestäni. Mahdollisimman paljon siemeniä, pähkinöitä, valkosipulia, oliiveja, ihan mitä vaan. :) Nam nam. Nyt alkoi tehdä mieli äidin ruisleipääkin, voi apua.

    VastaaPoista
  12. Tuija, tuo työ tahtoo aina olla hyvien pyrkimysten esteenä. Eläkeläismummollakin joskus on niin tulenpalava kiire. :)

    Kazza, tuoreen leivän tuoksua on vaikea vastustaa. Ruisleipää taitaa muillakin ulkosuomalaisilla olevan ikävä. Oli kiva, kun ehdit poiketa mamman blogilla.

    VastaaPoista
  13. Hei taas! Blogistani löytyy sinulle jotakin.

    VastaaPoista
  14. Mites olisi jos muuttaisin takaisin kotiin kun siellä on paremmat sapuskat???????

    VastaaPoista
  15. Voi kuinka herkullisen näköinen leipä. nam-nam

    VastaaPoista
  16. Malttaisikohan sitä odottaa niin kauan taikinan valmistumista? Nälkä taitais tulla jo odotellessa. Maukkaalta näyttää, vaikka en erityisesti valkosipulista pidäkään. :) Oli varmaan hyvää.
    Minulla on sinulle tunnustus ja haaste blogissani. :)

    VastaaPoista
  17. Tuija, kävin jo katsomassa.

    Johanna, haluan sitten koko teidän revohkan tänne.

    tanssiva harmaa pantteri, näkö on vähän rösöinen, kuten tekijänsäkin, mutta maku oli hyvä.

    Tarjuska, hyvää kannattaa aina odottaa. Siinä alkuperäisessä ohjeessa ei valkosipulia ole. Meillä tykätään valkosipulista (onneksi molemmat).

    VastaaPoista
  18. Tein kuin teinkin leipää. Hyvää tuli, laitoin seesaminsiemeniä vähän mausteeksi. Ei taida olla edes viimeinen, oli niin hyvää. Kiitos reseptistä, hain tarkempia tietoja alkuperäisestä ohjeesta :)

    VastaaPoista
  19. Zilga, eikös vaan olekin hyvää leipää. Aion tehdä taas viikonloppuna uuden. Erilaislla mausteilla siitä saa toisen näköisen. Tykkään.

    VastaaPoista