keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Viljaton moussaka


Jääkaapissa oli ihanan pullea violetinmusta munakoiso. Mitähän hyvää tuosta nyt keittäisi?

Hain moussakareseptin ja aloin sitä vähän muokata, ainoastaan vehnäjauhon ja korppujauhon osalta, jauhon korvasin maizenalla ja korppujauhon jätin vaan pois. Sekoitin kaikki valkokastikkeen ainekset sekaisin, en keittänyt kastiketta ollenkaan. Vuoan pohjalle viipaloin ohuita perunasuikaleita, päälle jauhelihakastiketta ja ohut kerros maitokastiketta (ruokakermaa käytin). Tein samoin munakoisoviipaleille. Päällimmäinen kerros on munakoisoa, valkokastiketta ja juustoraastetta. Lihan tilalle voi laittaa esim. tummaa soijarouhetta, jos sattuu olemaan kasvissyöjä.

Uunissa tämä ihanuus viipyi 45 min. Jo ennen sitä uunista levisi keittiöön "heavenly" tuoksu.

Kun vuoan nostaa uunista, niin sen pitää ensin antaa hetki levähtää ja sitten "eikun syömään".


Tein myös tsatsikia, kun tuoretta minttuakin saa jo omasta pihasta. Tätä voi laittaa leivänpäälle tai salaatin kastikkeeksi, jos ei halua öljyistä soosia.

Heavenly moussaka. Valkokastike onnistui maizenasta oikein hyvin. Valmiissa ruoassa eroa perinteiseen tuskin huomasi.

Ihanan lämmin päivä on tänään ollut.
Posted by Picasa

8 kommenttia:

  1. Tämä ruoka liittynee karppaukseen, Unelma?

    Hyvää jatkoa taitavalle kokille<3

    VastaaPoista
  2. Aili-mummo,
    ei liity karppaukseen vaan siihen kahden kuukauden kokeiluun jonka aloitin 10.03.
    Olen voinut nyt niin hyvin, että kokeilun loputtua en halunnutkaan palata entiseen.
    Karppauksesta olen kuullut, mutta siihen ilmeisesti liittyy myös hiilihydraattien välttely. En tiedä asiasta tarkemmin.

    Ruoka-asiat ovat nyt alkaneet kiinnostaa uudella tavalla. On mukava kokeilla uudistettuja ohjeita.

    VastaaPoista
  3. Ihailen taitoasi syventyä noiden uusien reseptien kokeiluun. Ja käyttämiseen. Olenkohan itse vähän laiska siinä suhyeessa
    Oilein hyvää, lämmintä Helatorstaita!

    VastaaPoista
  4. Voinpa kuvitella vaan sitä tuoksua, taivaallista kuten sanoit.
    Ja aah, tsatsiki, minä vaan käytän tilliä..

    VastaaPoista
  5. mummeli,
    keittäminen on kivaa, varsinkin uusien reseptien kokeilu. :-)

    Minttuli,
    tuoksu on houkuttelevaa, tuskin maltoin odottaa sen vuoan levähtämistä.
    Tilliä minäkin olen tsatsikiin laittanut, mutta nyt kokeilin minttua, kun sitä pihalla nyt kasvaa.

    VastaaPoista
  6. Hyvältä näyttää. Pitää kokeilla joku päivä.

    VastaaPoista
  7. Näyttää herkulliselta kuten aina. Ja tiedän, että myös maistuu herkulliselta, niin monesti olen saanut laittamaasi maistella.
    Munakoisoa en oikein itse osaa käyttää, miksiköhän?

    VastaaPoista
  8. arleena,
    hyvältä maistuikin.

    anja,
    me tykästyimme kerran Rhodoksella munakoisoon, kun saimme syödäksemme ihanaa moussakaa. Silloin toimme matkatavaroissa munkoisoja tuliaisiksi. Nyt niitä täältä saa meidänkin kaupasta.
    Kokeile joskus, tuo linkittämäni ohje on verraton. Kaikki mainitut yrtit kannattaa ottaa mukaan. Oi, nam.

    VastaaPoista