perjantai 7. lokakuuta 2016

Käynti omenatarhan mehustamolla.



Näitä omppuja lähdimme kuskaamaan mehustamolle Asikkalaan.


Pikkuiset kirpeän happamat koristeomenat kelpaavat tilhille ja rastaille.



Omenatilan "puutarhaa", täällä löytyy jotain kuuttakymmentä erilaista omenalaatua, puiden lukumäärää en uskalla edes arvailla.



Entisessä navetassa on mehustamo.


Tässä saamme ensimmäiset maistiaiset. Mehu pastöroitiin ja valutettiin kolmenlitran pakkauksiin. Talvella juodaan hanamehua.


Omenalaatikkomme painoivat 130 kiloa, ikinä en olisi arvannut että niin paljon. Tyhjät laatikot painoivat n. kuusi kiloa.


Jätettäkin tuli kottariin runsaasti, se joutuu peltoja lannoittamaan. Mehukuvan olen säästänyt viimeiseksi.


Välillä pysähdyimme, pääsin kuvaamaan hämäläistä syysmaisemaa. Joutsenperhe levähtää Asikkalassa, täällä pellot kumpuilevat hienosti.


Hämäläistä maissipeltoa Padasjoella.




Nuijasodan muistomerkki Nyystölän kylässä.


Kauhean verilöylyn muistomerkki.


Välillä piti kameraa kääntää peltoaukeamalle peuraa kuvaamaan. Tämä avara näkymä on edelleen Nyystölästä.




Lähtövalmisteluja tehdään porukalla.



Lähdetään eteenpäin.


Kauniita valkoisia lintuja, kuinkahan moni saa palata takaisin keväällä ehjin nahoin. Onnea matkaan.


"Mukaansa ei mua ottaneet..."



Luomumehua omalta pihalta. Nuo punaiset omenat ovat omenatilalta, saimme maistiaisiksi kun pitäisi istuttaa uusi puu talvella kaatuneen åkerön tilalle. Lajiketta vielä mietitään.

Oli hieno päivä, ensin taivas pilvessä, mutta lopulta paistoi aurinko.

10 kommenttia:

  1. On se vaan ihana kun saa talvella juoda omaa mehua.
    Teillä olikin paljon niitä.
    Kiitos kun näytit mesutuksesta. En ole koskaan nähnyt tuollaista konetta.
    Hyvää viikonloppua teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin seurasimme mielellämme tuota mehukoneen toimintaa. Ei olla ennen nähty toiminnassa.

      Yllättävän paljon omppuja tuli yhdestä puusta, viime kesänä toukat söivät kaikki pilalle.

      Poista
  2. Minä en ole tuommoisten mehustamojen olemassaolosta tiennytkään, joissa voi käydä omatkin omppunsa mehuksi laittamassa. Kiva kun postasit. Näpsäkkään sujuu eikä mitään mene hukkaan. Oma mehu on vaan niin hyvää. Meillä kohta mandariinit kypsyy, odottelen jo mehuaikaa alkavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehustamossa puristettu mehu on hyvää ja turvallista, sokeria ei tarvitse lisätä ollenkaan.

      Oi, oi mandariinit, nam.

      Poista
  3. Kiva nähdä miten syntyy omenamehua.Suosikkimehuni muuten:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä minunkin valintani on omenamehu.

      Poista
  4. Taas upeita kuvia ! Omena tuoremehu on tosi hyvää. Olen joskus sitä myös mehustuttanut. Mulla on vanha kuva, jossa poseeraan nuorena tuon muistomerkin vieressä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Vihdoinkin pääsin kiertoteitä vastaamaan.

      Poista
  5. Asikkalan omenamehua, vau! Ei ole joutsenet tänne saapuneet, vielä ainakaan. Ali

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen lähtivät joutsenet tästä meidän näköpiiristä. Kuinkahan kauan kestää lennellä sinne asti?

      Poista