tiistai 12. huhtikuuta 2022

Pakastettua aurinkoa.

Voikukan ihanan keltaiset kukat ovat säilyneet näin hyvin pakastimessa, tässä kuvassa viimeiset. Onneksi pian saadaan jo tuoreita aurinkoisia.

 Otan aamun marjasmoothien ( n. 6 dl kahdelle ) mausteeksi kaksi kukkaa, se ei häiritse marjojen makua mitenkään. Useammankin kukan voisi laittaa, mutta olen varovainen. Ihan vain siitä syystä, että se toinen henkilö, joka täällä myös asuu ja tykkää marjoista voisi pelästyä voikukan makua😊 Mikäpä estäisi jauhamasta näitä vaikkapa lihapullataikinaan tai kasvispihveihin.

 

Löysin tämän vihjeen villiyrttien keräilijöiltä viime kesänä. Helppo ja mukava tapa säilöä talveksi vitamiineja, hivenaineita, siitepölyä, mettä ja varsinkin hyvää mieltä. Näitä kukkia ei sitten poimita maantien varsilta, vaan kaukana kaikesta saasteesta. Omat kukat keräsin aurinkoisena päivänä ja kiikutin kiireesti pakastimeen.

Suosittelen.

2 kommenttia:

 1. Kiitos, tämän vinkin otan talteen. Ensi talvena minullakin on pakasteessa voikukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava lukea, että innostuit. Voikukasta on moneksi, koko kasvi kelpaa syötäväksi.

   Voikukka ei keräilystä kärsi. Vankka juuri pitää huolen lajin säilymisestä ja "laskuvarjot" varmistavat uusien kasvien syntymisen.

   Kesällä kori käteen ja niitylle, siellä kuulemma sirkatkin soittavat, vaan ei enää minulle, onneksi muistan vielä sen melodian.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.

Olen poistanut kommenttien valvonnan.