maanantai 20. joulukuuta 2021

Timanttinen talvipäivä.

Kuka piirteli rusetteja taivaalle?

Mukavahan tällaista taitolentoa oli seurata.
Pian on kulunut jo kaksi vuotta siitä kun Suomessa ensimmäisen kerran uutisoitiin tuntemattomasta Covin19 viruksesta. Ensin se tuntui hyvin kaukaiselta, kunnes lapissa löytyi yksi kiinalainen potilas. Ei arvattu silloin mitä täälläkin kohta tapahtuu. Maailma on muuttunut, ihmiset ovat maskien takana koronapassit taskussa ja toivovat pandemian pian loppuvan. Rokotuksia jonotetaan tai boikotoidaan, pelätään mahdollisia seurauksia, kun mitään ennakkokokemuksia rokoteaineista ei vielä ole. Käsittämättömiä juttuja salaliittoteorioista ja foliohattuhörhöistä liikkuu mediassa. Onkohan se pelko, joka ruokkii tuollaisia ilmiöitä tai sitten ihmiset  eivät enää luota omiin johtajiinsa.

Me vanhat täällä kotona istumme tumput suorina ja ihmettelemme, voimme vain toivoa selviytymistä ja totella terveydenhuollon ohjeita.

Jotenkin näihin uutisiinkin turtuu, enää ei tunnu missään viikonlopun tartuntojen lukumäärä, lähes kuusi tuhatta huh, huh. Väärin, kyllä se tuntuu järkyttävältä. Myötätunnolla ajattelen menehtyneiden omaisia ja ystäviä.

Erityisesti tänään ajattelen Il Divo kvartetin laulajia, he menettivät eilen koronalle yhden jäsenensä. Carlos Marin  menehtyi 19.12.2021. Täällä yksi hänen ihailijansa on koonnut Carlosin laulua ja valokuvia  talteen.

Onneksi Il Divon konsertteja ja lauluja on mahdollista kunnella netin ja levyjen kautta.


Meni nyt vähän ihon alle nuo koronamietteet. On turvauduttava tähän takuuvarmaan hyvämielen esitykseen, eli Chopanin Minuuttivalssiin. Tämä ihanuus oli minulla vanhassa puhelimessakin soittoäänenä. Usein annoin puhelimen soida pitempään, että sain kuunnella tuota hyvän olon musiikkia.


Finnair ei piirtele rusetteja.


Aurinko laskee iltapäivällä joulukuun yhdeksäntenä, talviset kuvat olen ottanut matkalla saareen.
 

8 kommenttia:

 1. Täällä tekee rusetteja taivaalle armeija! Tai isoja kaaria kumminkin. Harjoituslennot kulkevat melko lailla yli isolla äänivolyymilla.
  Minä en jaksa enää ahkerasti seurata koronauutisia. Koetan pitää itsestäni huolta, etten saisi sitä. Paljon tautiin on kuollut ja paljon vielä kuolee. Kyllä kansa on jakaantunut . Itse en ymmärrä rokottamattomien kantaa, miten rohkenevat olla ilman rokotussuojaa, vaikkei sekään täydellinen.
  Huomenna on talvipäivän seisaus ja siis vuoden lyhin päivä. Meillä se on pakkaspäivä.
  Hyvää jouluviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin noiden minunkin kuvaamani "rusettien" olevan armeijan harjoittelua.
   Tänään onkin tuo talvipäivän seisaus. Olisi isäni syntymäpäivä, hän olisi tänään täyttänyt 106 vuotta. Nykyään tuollainen ikäkin saattaa olla mahdollista tai sitten ei kuitenkaan.
   Mukavia jouluviikon päiviä sinulle myös.

   Poista
 2. On tuo koron ollut kyllä ihmiskunnalle aikamoinen koettelemus, mitä vielä aiheuttaakin, ei kukaan tiedä. Alussa hätkähti kun kerrottiin jopoa 100 ihmisen sairastuneen tuohon tautiin ja nyt tuhansia yhden viikonlopun aikana, ei enää edes hätkähdytä, sitähän osasi odottaakin, viimeaikaisten tartuntojen jälkeen. Tuntuu vain niin pahalta kun ajattelee noita pieniä lapsia jotka joutuvat tämän kokemaan, mitä se vaikuttaa sitten heidän elämäänsä jos keuhkot jo nyt viottuvat.
  Mutta, kaikesta huolimatta toivotan Hyvää ja Rauhaisaa joulun aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole tällaista meillä aikoihin nähty. Kun olin pieni, niin lapsia kuoli tulirokkoon ja muihin vaarallisiin lastentauteihin. Poliokin oli kamala tauti, siihenkin epidemiaan suhtauduttiin vakavasti, saatiin rokotusaineet sokeripalaan liuenneena, tämä taisi olla joskus 60-70-lukujen taitteessa. En muita kenenkään vastustaneen silloin massarokotuksia.
   Hyvää joulunaikaa myös sinulle ja himmulle terveisiä.

   Poista
 3. Olet taas laittanut niin kauniita talvisia kuvia, ja tänäänhän talvi sitten virallisesti alkoikin.Meillä täällä on ollut muutaman päivän ajan talvimyrsky,tykkään mutta Bambille hankalaa kun on satanut paljon eikä hajuja.
  Korona näyttää vaan jatkuvat, vaikka joku aika sitten tuntui että se pian on ohi, mutta palattiin vähän lähtöpisteeseen. Täällä on vähän tartuntoja, ja todella vähän sairaaloissa koronasairaita, mutta tartuntaluvut kuitenkin nousussa, ja niinpä suljettiin maa ulkomaailmalta, eli täältä ei nyt pääse sitten lentämään minnekkään, ja en kuule lentokoneiden ääniä aamuyöllä (olen niin tottunut niihin...) Se oli minusta huono päätös kun kerran tartuntoja on jo täällä, ja lentoyhtiöt taas kärsivät, samoin turismi täällä jo 2 vuotta täysin olemantonta.
  Surullista tosiaankin oli Il Divon laulajan koronakuolema. Jossain luki että hän olisi ottanut rokotteen, mutta onkohan se totta.... Täällä ainakin kaikki sairaaloissa olevat sellaisia jotka eivät ole rokotuttaneet itseään.
  Oikein hyvää Joulun aikaa sinulle ja Veijolle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin kauniit värit tuolloin metsässä ja järvellä, valitettavasti auton ikkunasta napatut kuvat eivät välitä sitä kauneutta kokonaan ja saman värisenä.
   Toivottavasti Bambi taas saa "luettua" koirakaverien jättämiä viestejä. :-)
   Kuka olisikaan osannut aavistaa silloin kaksi vuotta sitten, että tästä pandemiasta tulee näin monivuotinen riesa ihmiskunnalle.
   Koronasta huolimatta Hyvää joulua sinne teille.

   Poista
 4. Mie kuvasin kans eilen iltapäivällä työpaikan ikkunasta jonkun rusetteja. Kiva lukea sinun päivityksiäsi kuvien kera 🌟
  Korona mietityttää joka päivä, mutta ei enää pelota. Tavallaan on jo osa elämää.. vaikkei meillä ihan lähipiirissä olekaan sairastumisia vielä ollut. Minulla on läheisiäkin ihmisiä jotka eivät rokotetteita jostakin syystä ota, samoin meitä jotka otamme ne vaikkemme tiedä pitkän ajan vaikutuksia.
  Rauhaisaa Joulua teille 🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, hyvin samanlaisia kokemuksia minullakin on. Rokotuksia on saatu, jälkivaikutuksista ei ole mitään tietoa.

   Hyvää joulua sinulle ja perheellesi.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.