perjantai 19. marraskuuta 2021

Ruska-aikaa koronan varjossa.

Lokakuussa tänä vuonna on ollut kaunista ruskaa ja se onkin viipyillyt, kun suuria myrskyjä ei ole ollut.

Terassilta on jo riisuttu kukat ja varjot. Nuo kalusteet ovat sellaisia keräilyeriä, joita on raahattu paikasta toiseen, maalattu ja fiksattu. Vanhoja ja lahoja ovat, kohta ei uskalla tuolille istua, saattaapi pyllähtää ketarat taivaalle.


Luontoretkellä syyskuun lopulla. Oli mukava nautiskella laavulla eväitä ystävien kanssa, tavallisesti me kuljemme täällä metsässä kahdestaan.
 

K-kaupan aiakkaat olivat toivoneet Covid-testipakkauksia myyntiin. 

Testi tehty, tulos negatiivinen.  18.11.2021. Pitäisi kai kohta harkita kolmatta rokotuspiikkiä.

Lukupiirin kirjan luin lokakuun alussa. Sen nimi "Mennä, meni, mennyt" jo järkytti, paksukin vielä ja pientä pränttiä. Kirjan on kirjoittanut Itä-Berliinissä syntynyt Jenny Erpenbeck, sinne kirjan tapahtumatkin sijoittuvat.  Aloitin lukemisen vaatimattomin toivein, mutta kiinnostuin ja ahmin koko opuksen saman tien. Ei pitäisi kirjaa nimen perusteella arvioida, hyvin se vastasi tekstin sisältöä kuitenkin.

Koronan takia lokakuun lukupiiri ei koskaan  kokoontunut. En saanut tietää mitä toiset piiriläiset kirjasta ajattelivat. Nyt on jo marraskuu, lukupiiri on edelleenkin pandemian takia "jäähyllä".

                                                                               *

Pimeää on, mutta kohta syttyvät joulun valot ja ennen kuin huomaammekaan on taas kevät.


6 kommenttia:

 1. Kylläpä on kaunista tuo ruska, ja kivan näköinen terassi teillä:) En ole koskaan vielä tehnyt koronatestiä, mutta olen saanut 3 rokotetta. Täällä syyskuun alkupuolesta lähtien luvut laskivat todella hyvin, tuntui taas että korona melkein ohi, mutta tällä viikolla on taas nousua mikä huolestuttaa. Ja puolet uusista tartunnoista lapsilla.
  Kiitos kirjavinkistä Unelma, ja oikein hyvää viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin näytti jo ihan lupaavalta tuo koronatilanne, sitten vaan sairaustapaukset tuplasivat tilastot ja koululaisia jouduttiin laittamaan karanteeniin.

   Poista
 2. Kauniit syksyn värit ja tunnelmat.

  Nyt on mahdollisuus ottaa kolmas koronarokote ja käyn, kun on vähän pidempi vapaa. Ihan siksi, että jos sattuisi tulemaan jotain jälkioireita. Kahdesta edellisestä ei tullut kuin vähän kipeytynyt käsivarsi, joten eiköhän se kolmaskin mene.

  Harmi teidän lukupiirin kanssa. Itselleni käy usein niin, että en viitsisi kirjaa ihan kannen perusteella valita, mutta sitten kun lukemaan ryhtyy, niin onhan se elämys. Olen viime aikoina nauttinut etenkin elämänkerroista.

  Hyvää viikonloppua Unelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Johanna.

   Meilläkin on nyt puoli vuotta toisesta piikistä, on mahdollista hakea kolmas.
   Ehkä ensi viikolla kyselemme asiantuntijoilta lisää.

   Poista
 3. Kaunista ruskaa, mutta sekin nyt jo poissa, eikö vaan? Retkikuvassa lehdet huomattavasti vähentyneet puista, kuitenkin hyvä syksyn tunnelmaa polulla, missä hieno metsä ympärillä.
  Kolmannen rokotuksen minäkin saan joulukuun alussa ja otan myös sen. Maskin käyttöä en ole lopettanut, vaikka olisi voinut, sillä koronaa on tällä alueella hyvin vähän. Ainakin toistaiseksi näin.
  Syypää moneen on korona, sen me tiedämme. Siellä sinun lukupiiriisi ja täällä jumpat ovat seis. Käsityöt ja lukeminen eivät ole koronasta riippuvaisia. Ne ovat tulleet enenevästi päiviini.
  Hyvän kirjan kanssa kyllä viihtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, aimarii. Lokakuussa en saanut yhtään postausta aikaiseksi, nyt puut ovat jo paljaat ja viime yönä satoi vähän lunta. Talvi tulee.

   Maski meilläkin on vielä käytössä, jos jossakin kylillä liikumme.

   Kiitos kommentistasi.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.