tiistai 7. syyskuuta 2021

Historiaa, tositarinoita Turusta.

Näitä tarinoita lukiessa ei kannata mutustella sinisen hetken suklaata, tarvitaan kunnon törinää ja Åbo Slåtts struuttu. Ihan varovaisesti kuitenkin ettei verenpaine liikaa nouse.

Olen aina ollut kiinnostunut historiasta, se nyt ei ole mikään ihme, kun on syntynyt Suomen Turussa. Sukututkimuksen myötä vanhat asiat ovat vieneet ajan ja ajatukset. Uusia elämys- ja seikkailumatkoja ei tällä iällä enää pystykään toteuttamaan, siinä koronakin on auttanut. Nyhjätään vaan täällä kotona.

Kirjaa siis olin linnasta hakemassa, edellisen hain kaksi vuotta sitten, se kertoo 1600-luvun turkulaisista naisista. Tämä uusi täysin erilaisista turkulaisista. Veli Pekka Toropainen on historiantutkija, minusta on tullut ihan fani. Videolla hän kertoo tulostaan Turkuun ja esiäidistään Karin Hakolasta. Karin on minunkin: "Karin Jacobsdotter Bortsbölesläkt is your 12th great grandmother. ". Olen käynyt Tuomiokirkossa nostalgiaretkellä. Ilman tällaisten viisasten miesten tutkimuksia en mitenkään olisi onnistunut seuraamaan esi-isiä ja -äitejä näin kauaksi menneisyyteen. Karin oli kolme kertaa avioliitossa, nuorin puoliso oli Erkki Olavinpoika Spåra. Olen sukua molemmille puolisoille. Erkin veli Heikki Olavinpoika Spåra on minun: "Heikki Olavinpoika Spåra is your 10th great grandfather." (lainaukset, Geni)

Piti vielä mainita, että Heikki Olavinpojan vaimo on Karinin tyttärentytär Walborg. Erkin ja Heikin isä on Olavi Jaakonpoika Spåra, minun 11. isoisäni.

Linnan voutina on toiminut Karin Hakolan setä  joskus 1550-luvun tienoolla.

Nyt on ryhdyttävä lukemaan lukupiirin syyskuun kirja loppuun, sen jälkeen taas hiukset pystyyn nostattavaa Toropaisen pyövelitarinoita.

Raotetaan vähän struuttua ja otetaan pienet ärhäkän makuiset maistiaiset.😊

2 kommenttia:

 1. Historia onkin tosi kiinnostavaa, oli lempiaineitani lukiossa (ja kiitos myös tosi innostavalle historianopettajelle)
  Mielenkiintoista kuulla kaukaisista sukulaisista, sukututkimus on mielenkiintoista.
  Kaunista viikkoa Unelma,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettajien merkitys oppilaiden kiinnostukseen onkin todella merkittävä. Minullakin on muutama opettaja joita muistelen lämmöllä.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.