torstai 27. toukokuuta 2021

Mökkeröisen pihalla.


Mustarastas on taas rakentanut pesänsä kuistille. Pesä on niin korkealla etten sinne ylettynyt kuvaamaan, onneksi toinen meistä on vähän pidempi.Talven lumiluorma oli ollut kohtalokas vanhoille kirsikkapuille. Oksia oli katkennut ja puusta oli repeytynyt puolet irti. Näistä oksista saatiin kaunis kimppu kukkia sisälle.

Aprillipäivän kuva.

***

Tänään kohtasin upean ukkoetanan, aika komean. Yritin selvitellä mikähän ukon alalaji siinä edessäni mahtaakaan köllötellä, näitä kun on useampaa sorttia, jotkut melkein mustia. Tätä ei saisi sekoittaa vaaralliseen espanjansiruetanaan, onneksi niitä ei ole täällä näkynyt. Tarpeeksi riesaa on lehtokotiloista.


 Siinä vähän ihasteltiin ja jutusteltiin, ukkelilta kyselin, että mites se huominen sää? Poutaa näyttäisi ennustavan, muutoin ei ottanut kantaa latinalaisen nimensä tuumailuun. Oli mukava kohtaaminen ja anteeksi tuo murunen kuusenkerkkää, joka tipahti niskaasi. Pelkkä vahinko se, oli tarttunut hihaani keräilyhommissa.. Huomasin vasta kuvia siirrellessäni. Kerkkäsiirappia on siis tulossa. Näyttäisi siltä, että mökkeröisen joulukuusien alimmat oksat eivät tänä vuonna kasva pituutta ollenkaan.😉

6 kommenttia:

 1. Hienot kuvat olet saanut sekä kauniista linnunmunista, kukasta ja etanasta:) Hyvää loppuviikkoa Unelma.

  VastaaPoista
 2. Voi että, kun onkin kauniit munat mustarastaalla!
  Ja niin kaunis kukkakimppu tulikin kirsikkapuun oksista!
  Ja voi että, mikä etana!
  Kivaa viikonloppua sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua myös sinulle ja perheellesi.

   Poista
 3. Mustarastas on vissiin paikkauskollinen lintu ja huomasi, että sinun pihapiirissäsi on turvallista pesiä.
  Kuulin vuosien jälkeen täällä eka kertaa mustarastaan laulelon ja yllätys on täydellinen, kun lintu oli rakentanut pesänsä rankapinon suojaan. Me on viikko sirkkelöity vieressä ja vasta tänään huomasin pesän poikasineen. Tuli tauko töihin, pitää jatkaa, kunnes pojat lentävät pesästä.
  Sääli kirsikkapuutasi, talven lumitaakka on armoton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea vaan mustarastaan pesueelle. Ihanaa laulua tiedossa teille.

   Meille jäi viime talveksi pihapiiriin muutama mustarastas, onneksi ne selvisivät pakkasissa. Ruokaa saivat meidän itsepalveluautomaatista.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.