keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Pääsiäinen


 Aurinko on tehnyt ihmeitä. Viime viikolla tällä paikalla oli vielä puoli metriä lunta. Tässä jouluruusussa oli jo tammikuussa nuppuja, sitten tulivat pakkaset ja paljon lunta.

Toivon pääsiäiseenne paljon onnea ja iloa.


Voi tätä suloisuutta.

Sulkien ja höyhenten huoltoa.Näitä upeita lintuja olemme saaneet ihastella maaliskuun 18. päivästä lähtien, nyt lintujen kotijärvellä löytyy jo sulaa vettä, meidät on jätetty toistaiseksi. Hyvää kesää hienoille linnuille.

Tämä siemenrohmu ei saapunutkaan lentäen paikalle.

Ruudun takaa kuvatessa näitä heijastumia tulee, mutta kuvia on vaan pakko napsia laadusta tinkien.

 
Siinä taisi mennä ensimmäiset sinivuokon nuput.


Sorsien populassa kaakatus on kiirinyt hyvästä ruokapaikasta. Sieltä tullaan tällä kerralla räpyläpatikkaa kun on hyvä hankikanto ( 23. 03.). Talvella kävi pihassa vain yksi pieni sinisorsa, nyt paikalla on usein kuusikin sorsaa samaan aikaan plus lintulaudan varsinaiset vierailijat ja riitaahan siitä tulee. Hupaisaa kuunneltavaa kun sorsat kaakattavat ISOILLA KIRJAIMILLA.

Toivon auringon tuovan minullekin vähän lisää virtaa. Olen ollut pitkin talvea useinkin hyvin väsynyt. Sanotaan, että "vuosi vanhan vanhentaa ja kaksi lapsen kasvattaa", ehkä nyt on ollut se minun vuoteni.

Mustarastaita tuli eilen iso parvi pihaan, kelpasi sitä laulua aamulla kuunnella. Tänään näkyi siemenbaarissa punarintoja ja joella meloi telkkä, mahtoi siinä lintuherra hämmästellä maiseman muuttumista.

Pitäisi kai viritellä jotain verkkoa tähän, jos bambit osuvat kierrokselle niin valkoiset kukat menevät ensimmäisinä.

No nih, johan tässä tätä lätinää tulikin, taidanpa nyt ottaa päälle päätteeksi pienet nokoset.

ps. Muutin isokoskelon telkäksi 01.04. kun tänään onnistuin saamaan linnun valokuvaan. Täältä kaukaa ikkunasta katsoen lintuja on vaikea tunnistaa kun molemmat ovat mustavalkoisia (urokset ).

14 kommenttia:

 1. Ihania eläinkuvia olet ottanut sekä upeista joutsenista että bambeista:) Ja hienoa että lumet sulavat ja alkaa olla jo kevät:)
  Hyvää Pääsiäisen aikaa sinulle Unelma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tosiaan keväältä. Olemme ihmetelleet miten nopeasti tuo paksu lumivaippa on sulanut. Tänään onkin ollut plus 8 astetta lämmintä varjossa, auringossa paljon enemmän. Mammakin alkaa herätä talvihorroksesta.

   Hyvää kevättä sinulle ja Bambi-koirulille.

   Poista
 2. Ihanaa, kevät! Jotain iloa hieman synkkään aikaan muuten.

  VastaaPoista
 3. voi tokkeesa tuota suloisuutta - joutsenet ja bambit liki samassa pihapiirissä. Sadun maailmassahan niin prukaa olla!
  Kevät tekee ihmetaikojaan. sulattaa lumet ja herättää kuka. Laittaa lintuset livertelemään. Aivan kuin aurinkokin nauraisi joina kuina päivä. Tuntuuko sinusta samalta?
  Jaa, että vuosi vanhan vanhentaa? Sitähän se minunkin kohdallani sitten on,. mutta näillä eväillä mennään.
  Aurinkoista pääsiäistä ja toivottavasti ehdit suojata jouluruususi tai bambit kiittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän ne samasta ikkunasta kuvailen. Tänään on kuvailtu kolmea kanadanhanhea, viipyilevät tässä rannassa. Olen ihan piristynyt näitä kaukaa tulleita paluumuuttajia seuraillessa.

   Poista
  2. Voi mitä kuvia! Siellä on kyllä aikamoinen vilinä ja vilske, ei hyörinä taukoa. Mä olen lintujen suhteen aika uuno, menevät harakat ja variksetkin sekaisin.

   Näen usein lasten kanssa ulkoillessa peuroja yhdellä aukealla. Niitä oli talven aikana lähes kymmenen yhdessä ja ovathan ne kauniita kuin mitkä. Joutsenia ei kyllä ole osunut matkan varrelle aikoihin. Mutta yhtenä päivänä näin kaksi kettua ja siitä parin päivän päästä pari pesukarhua. Ne taisivat ottaa vähän yhteen siitä, kuka saa asettua onttoon puuhun ja meteli oli aika kova.

   Hyvää pääsiäistä Unelma!

   Poista
  3. Johanna, Omamaamansikka-blogi, tämä on sinulle.

   Kiitos kommentistasi. Onkohan siellä teillä harakoita ja variksia? Pesukarhuja ei minun ikkunani alla liiku, olisi kyllä mukava nähdä.

   Hyvää kevättä sinulle ja perheellesi.

   Poista
 4. Voimia sinne luontotarkkailuun ja aurinkoisia kelejä ulkoiluun <3

  VastaaPoista
 5. Ihania bampeja ja lintuja, joutsenet on niin kauniita!
  Olet onnistunut kuvissa tosi hyvin, ei siinä pienet heijastukset haittaa yhtään.
  Kivaa huhtikuun aikaa sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takatalvi yllätti, taas on maa valkoisena.

   Mukavaa huhtikuuta myös sinne!

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.