sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Iloa silmille.


 Ensimmäinen pelakuun kukka avautui eilen, en malttanut odottaa useamman nupun aukeamista, oli kuvattava heti. Pistokkaat leikkasin vesiastiaan 20.01. ja siitä viikon kuluttua alkoi juuria ilmestyä. Helmikuun 11. juurtuneet taimet istutettiin ruukkuihin ja nyt 13.03. ikuistin tämän ihanuuden. 

Talvisodan päättymisestä tuli eilen kuluneeksi 81 vuotta, siitä minulle ei ole mitään muistikuvaa, jatkosodasta toki paljon enemmän. Tarkoitukseni oli postata tämä kuva jo eilen, mutta en ehtinytkään, kun päivälleni tuli muuta ohjelmaa.

Areenaan on tullut tanskalaisen tv-sarjan, "Rantahotelli", kahdeksannen tuotantokauden viisi jaksoa. Hotellin tutut vakiovieraat tulivat viettämään v. 1941 kesälomaansa. Olosuhteet olivat kuitenkin muuttuneet, kun saksalaiset sotilaat olivat asettuneet naapurihotelliin. Tämä ei mikään dokumenttiohjelma ole, mutta jotakin viitteitä maan miehitysajan tapahtumista ja tunnelmista jaksoihin on kirjoitettu. Alunperin sarja on kai kirjoitettu viehättäväksi menneen maailman kuvaukseksi ja tanskalaiset kyllä osaavatkin tehdä koukuttavia ohjelmia. Olen katsonut kaikki aikaisemmat tuotantokaudet ja nyt tämän viimeisimmän kanssa kävi niin, että lähes yhdellä istumalla katsoin kaikki jaksot. Vain ruokailutauko sai minut välillä poistumaan ruudun ääreltä.

Tätä se korona ja talvi teettää. Kotona istutaan television tai tietokoneen äärellä. Netin kautta voi myös kuunnella äänikirjoja ja samalla kutoa sukkaa. 

Istumme täällä kuin mummot palvelutalossa, hekin vain odottelivat ruoka- tai kahviaikaa. Veera joskus päivittelikin, että aina sinä olet jonnekin menossa. Onneksi menin, Veerakin sai laivamatkalta aina  tuliaisia. Nyt on mitä muistella.  

Suunnitelmia tulevaa kesää varten meillä ei ole. Noudatamme hallituksen ohjeita, "pysykää kotona".
 

 


4 kommenttia:

 1. Onpa kaunis kukka.Tuosta tanskalaissarjasta en ole kuullut,mutta kuulostaa sellaiselta jonka parissa viihtyy.
  Toivottavasti kesällä tilanne on jo sellainen ettei tarvitse sisällä olla koko ajan. Oletko jo saanut rokotteen Unelma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä ollaan ulkona niin paljon kuin mahdollista on.

   Ensimmäinen rokote on saatu, seuraava on luvattu pistää toukokuun puolivälissä.

   Poista
 2. Olet viherpeukalo, sen osoittaa tämä sievänvärinen pelakuu, oma kasvattisi.
  Minäkin katsoin Rantahotellin uudet jaksot samalta istumalta, kuten monet muutkin sarjat nyt talven aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä talvi on tuonut uusia asioita elämään kun entiset tavat ja tottumukset eivät ole mahdollisia. Koskaan aikaisemmin en ole näin paljon katsonut televisiota. Rantahotellia oli mukava katsoa, toivotaan uusia kausia lisääkin.

   Aurinkoinen päivä tänään.:-)

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.