torstai 10. joulukuuta 2020

On niin hiljaista.

Unelman nimipäiväksi Clivian terttuun avautui useita kukkia, nyt niitä on avoinna kymmenen ja nuppujakin on vielä kaksi. Kukka oli koko kesän omenapuun alla ulkona, siellä sen juurelle ilmestyi myös "poikasia", nyt on uusikin Clivia kasvamassa omassa ruukussaan. 

Meillä kukkia hoitaa mies. Oli tehtävä selvä työnjako kun joskus kävi niin, että kukat olivat hukkumisen partaalla kun molemmat hölväsimme vettä samana päivänä. Toisaalta, välillä kävi niin ettei kumpikaan kastellut kun luuli toisen sen jo tehneen ja kukat itkivät vettä. 

Tämä yhden kastelijan taktiikka tuntuu toimivan hyvin.

Itsenäisyyspäivänä veimme kynttilän sankarihaudalle.

Vielä muutaman päivän elämme pimenevässä päivässä kunnes valo jälleen voittaa. Tänään olen kuitenkin kiitollinen pimeydestä, luin artikkelin valotutkimuksista. Valokin ahdistaa ihmistä jos sitä on jatkuvasti ja liian paljon. Suurissa kaupungeissa ei koskaan nähdä tähtiä, revontulista puhumattakaan. Olisi onneton ajatus jos koskaan ei olisi nähnyt Linnunrataa, Otavaa ja Pohjantähteä.

Viime yönä valvoin, oli täysin pimeää, katselin kuuta ja tähtiä. Katuvalot olivat jo sammuneet ja joen puolella ei ole naapureita jouluvaloineen. Kuun sirppi oli niin ohut ja terävä, se oli kuin kellahtamassa selälleen kumoon. Pilvetön taivas ja tähdet, sydän lyö, mitä vielä toivoisin tässä hämmentävässä maailmassa.

 Onnellinen on hän, joka on nähnyt Linnunradan.

Kynttilälyhtyyn kuistilla on asettunut pieni orkku orava, sillä on sydämelliset jouluvalot  turvallista valoa antamassa.


Ensimmäiset hyasintit jo avautuivat tuomaan jouluista tunnelmaa taloon. Onneksi kumpikaan meistä ei ole allerginen tälle voimakkaalle tuoksulle.

Ystävien nimipäivätervehdys on avannut ensimmäisen kukkansa. Lämmin kiitos saareen.💗
 

8 kommenttia:

 1. Myöhästyneet nimpparionnittelut, Unelma♥

  Luonnon pimeys voi olla monelle ihan tarpeen.

  "Pitkissä öissä ja lyhyissä päivissä on jotain rakastettavaa - jotain mitä ihminen jopa tarvitsee."

  Susan Fletcher Meriharakat

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena,kiitos.

   Niinhän se varmaankin on, useat ihmiset eivät osaa nukkua kesän valoisuudessa.

   En oikeastaan pidä pimeästä, se saa aina mielikuvituksen laukkaamaan. Nyt tämä oivallus tähdistä varmaankin auttaa. Tähtiä olen aina pitänyt itsestään selvyytenä, en ole tajunnut sitä asiaa, että kaikilla ei olekaan mahdollisuutta tähtien ihasteluun.

   Hyvää adventtiaikaa teille sinne Päijänteen "ylä osaan".

   Poista
 2. Ihanasti kukki Clivia juuri nimipäivänäsi.
  Onneksi kasvinne eivät nyt huku liikaan vesimäärään;D Olen joskus tuhonnut kasveja liialla vedellä.Täällä pidän tästä pimeämmästä ajasta. Päivällä on kuitenkin aurinkoa ja valoa ihan tarpeeksi täällä.
  Oikein hyvää joulun odotusta Unelma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Clivia yllätti mukavasti.

   Kasvit todellakin ovat lepotilassa talvella, eivät tykkää liiasta kastelusta.

   Hyvää joulua sinne myös.

   Poista
 3. Minä en lainkaan tiennyt Unelman päivää, en tosin tiedä nytkään, mutta onnittelen sinua. Toivottavasti sinä vietit kivan nimipäivän.
  Me olemme nähneet jotain maagisen kaunista - Linnunradan!! Kirjoitat, onnellinen hän, joka on nähnyt Linnunradan. Hieno ajatus, se viehättää. Hiljaista todellakin on. Alkaa olla vuoden lyhimmät päivät käsillä ja sanoin kuvaamattoman kaunis sinisyys kaiken yllä. Se kertoo, että on tulossa joulun aika!
  Amarylliksesi on kaunis ja osasi avata kukkarunsautensa juuri oikeaan aikaan.
  Sinisiä ajatuksia sinulle, ja ihanaa joulunaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelman päivä on nykyään yhdessä Unnan ja Anelman kanssa, monet allakat jättävät sen mainitsematta. Silloin v. 1939 kun synnyin nimipäiväni oli 26.lokakuuta yhdessä Amandan kanssa. Sitten Unelma nimi oli vuosia kokonaan pois kalenterista, lapsena en koskaan saanut nimipäiviä viettää. Olikohan se Kustaa Vilkuna, joka 1970-luvulla kelpuutti Unelman taas almanakkaan mukaan.

   Hyvä nimi tuo on minulle ollut, isääni kiitän. Muuten isoäitini oli Amanda.

   Tänään on niin sumuinen ilta, ei päästä tähtiä ihailemaan. Kiitos, aimarii, kommentistasi.

   Poista
 4. Nyt on Unelman päivästä jo kulunut tovi...mutta onnea silti!
  Ihania postauksia sulla olikin, katsoin edellisiä ja olen käynyt katsomassa ennenkin, vaikken ole kommentoinutkaan.
  Mutta me muutettiin tässä nyt vähäaika sitten, eli muuttopuuhia on ollut jo pitkään.
  Ihana oli se sinisarvinen pötkylä ja kaunista siellä teillä muutenkin!
  Tulin toivotteleen teille sinne, oikein hyvää joulun aikaa ja parempaa uuttavuotta 2021!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakka, kiitos kommentistasi. Oikein paljon onnea teille uuteen kotiinne. Olisipa tuo uusi vuosi todellakin parempi kuin tämä onneton koronan riivaama karanteeni vuosi. Eihän meillä täällä maalla ole mitään hätää ollut, huoli nuoremmista jotka joutuvat työssä käymään. Yritetään kuitenkin selviytyä näistä ikävistä ajoista kaikkia turvaohjeita noudattaen. Hyvää joulua!

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.