maanantai 19. lokakuuta 2020

Yöllä se oli alkanut.

Syksyn ensimmäinen lumisade.


 Olimme suunnitelleet tälle päivälle pientä kotiseuturetkeä, mutta näinhän tässä kävi, ruudun takaa vaan ihaillaan lumihiutaleiden tanssia. Kesärenkaat vielä.


Luonto vasta valmistautuu talven tuloon, tammikin pitää vielä visusti kiinni lehdistään ja jasmiinin lehdet ovat edelleen vihreitä. Omakin elo tuntuu jo sellaiselta talvihorrokseen vaipumiselta. Aamulla väsyttää ja päiväunet venähtävät pitkälle iltapäivän puolelle. 

Pitäisiköhän hankkia kirkasvalolamppu? Tekisi sen loisteessa aamuvenyttelyt ja joogat, jo pelkkä ajatus vähän piristää mieltä. No, se äkkinäinen pirteys tosin tässä jo katosi ennekuin oli kunnolla alkanutkaan. Olen kevätihminen, se on totinen tosi. Olisinpa edes jouluihminen, sytyttäisin jo tällä viikolla jouluvalot ulos ja sisälle. Jouluvalojeni aika alkaa tavallisesti ensimmäisestä adventista ja päättyy loppiaisena. Mikäpä estäisi meitä aloittamasta uutta käytäntöä, valoa lisättäisiin heti syyspäivän tasauksesta lähtien samaa tahtia kun päivä lyhenee. Niitä syheröisiä valorimpsujahan varastosta löytyy sisä- ja ulkokäyttöön, joka vuosi on ostettu joku uusi härpäke.

Pitäisi yrittää olla positiivinen, mutta minkäs teet, kun olo on kuin vanhalla variksella, joka nuokkuu sateessa aidan seipäällä.

Sytytän muutaman kynttilän. Hyvää alkanutta viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Kaunista on mutta toivottavasti nuo sulavat pois, vähän aikaista vielä talvelle. ONhan se vaikeampaa kun valoa on luonnossa vähemmän, ei ihme että väsyttää.
  Kaunista viikkoa sinulle Unelma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulavat varmaankin, lopulle viikkoa on luvattu plus kymmentä lämpöastetta.
   Kiitos kommentistasi, Jael.

   Poista
 2. Älä synkkyyteen ala vaipua.
  Talvirenkaat vaan autoon ja baanalle ihailemaan uudennäköistä luontoa. Ehkä kirkasvalolampusta on hyötyä kevätihmisille, siis teille, joille syyspimeät ja talvi ei niin maistu. Minull etämä ain'ka sopii mainiosti. Lumi tännekin saatiin, mutta talvirenkaat on ollet jo viikon verran, kun yöpakkasiakin on ollut.
  Tsemmpiä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän vältellä synkistymistä. Nuorempana en oikeastaan kokenut vuodenaikoja mitenkään erilaisina, kaikki kävi. Meillehän täällä Suomessa on rikkautta nuo vuodenaikamme, jokaisessa on oma viehätyksensä. Ihanaahan se vaan on kun voi laittaa tulen takkaan ja kynttilät tuikkimaan pihalyhtyihin.

   Kiitos, aimariille, tsemppauksesta.

   Poista
 3. Kauniisti pehmentää tuo ensilumi maisemaa.
  Suomen syksy ja talvi ovat minulle taas vuosien jälkeen uusi kokemus. Ilmastonmuutos on varmaankin muuttanut talvet, aika näyttää millaisiksi.
  Sain "päivänsäde"-lampun lahjaksi noin 40 vuotta sitten ja edelleen se toimii lukulamppuna yöpöydälläni. Ollut tosi kestävä ystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista "päivänsädettä" minäkin kaipaan.

   Toivotan teille oikein mukavaa talvea täällä kotimaassa.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.