tiistai 6. lokakuuta 2020

Aamun avaus.

 

Nettipäiväni alkaa arkisin melkein aina tutkimalla Positiivareiden Ajatusten aamiaista

 Luen pieniä tarinoita ja yritän selvitä tietovisan kysymyksistä. Pidän näistä kysymyksistä, niistä selviää tavallisenkin ihmisen yleistiedoilla. Toisin ovat television tietovisat. Ne ovat usein meikäläiselle liian vaikeita, pitäisi ensinnäkin olla super nopea ja tietää kaikenmaailman urheilutapahtumista ja nykyhiphopripräphevirokhallelujamitä niitä nyt onkaan musiikista, help.

Syntyperäisenä turkulaisena minua viehätti tänä aamuna Positiivareiden pikkuinen juttu, lainaan sen tähän."Kyllä vai ei

Kauan sitten äitini kehitti oman lupaamisjärjestelmänsä - hän vastasi "kyllä" jokaiseen lapsen päähän pälkähtäneeseen pyyntöön, vaikka olisikin tarkoittanut "ei". Saisimmeko jo nousta vuoteesta, kun meillä ei ole enää flunssaa? "Kyllä, heti kun teillä ei ole enää kuumetta." Saisimmeko tänään jäätelöä? "Kyllä, heti kun päivällinen on syöty."

Viettäessämme äskettäin lomaa äitimme luona hän muisti vanhan tyylinsä. Kysyessämme oliko hänelle jääpaloja, hän vastasi: "Kyllä, mutta ne eivät ole jäässä."

-S.G."

 

 Olen saanut aamiaiskokilta luvan tähän 06.10.2020 julkaistuun päivitykseen. Samalla sain luvan jatkossakin "laittaa hyvän kiertämään".

No, miksi juuri turkulaisena pikku tarina viehätti? Ihan vaan siitä syystä, että me turkulaiset tykkäsimme ennenvanhaan aloittaa lauseemme ei-sanalla ja olen satavarma ikivanhojen mummojen ja pappojen siellä vieläkin aloittavan kysymyksensä eillä. "Ei sul piän kaffeplörö maistus?"  Suomeksi, "Maistuisiko sinulle kupponen kahvia?"

Ps. Nyt tuli kokeiltua linkittäminenkin, toivottavasti onnistui, vähän on muuttunut sekin entisestä. Tuo lainausmerkin käyttö näyttää vielä olevan hakusessa, ei onnistunut yläpalkin ehdotus.

2 kommenttia:

  1. Ei hassumpaa aamuaskarta ollenkaan lukea Positiivareiden sivuja, itselläni tahtoo olla puhelimessa uutissivut kahvin hörppimisen kaverina.
    Kyllä Positiivareiden aatoksia käyn joskus vilkuilemassa.
    Kun kerroit tuosta ei-lauseiden aloituksessa, niin tutulta kuulosti minustakin. Kyllä sitä kuuli Uudenkaupungin seudullakin

    VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.