sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Kesäasukkaita


Näin taitavaa ja huolellista rakentajaa on helppo ihailla. Mökkerön saunan takana on taas mustarastaan pesä. Se on niin korkealla, että kädet eivät ylety kuvaamaan. Tarvitaan "teknistä avustajaa", sellaista kiipeilytaitoista. On toimittava mahdollisimman hiljaa ja nopeasti poistuttava paikalta, emolintua ei saa tarpettomasti stressata. Varastolle kuljetaan nyt toista reittiä.
Kuvattu 27.05.2020.


Vastakuoriutuneet 01.06.2020.


Ahtaaksi on pesä käynyt, kuusi poikasta siellä näyttää olevan jos tarkasti katsoo. Onnea vaan pienoisille ja tervetuloa taas ensi keväänä laulelemaan pihakuusen latvaan.

Tuli mieleeni vanha laulu keväästä, :" Oli kesä, kesä, kesä, oli pesä, pesä, pesä tuolla koivussa korkealla.:,: ...". Oliko se peipponen? No, tämä pesä on korkealla seinällä.


Lisätty uusi kuva 09.06.2020.

Tänään poikaset lähtivät pesästä, vielä kaksi on pesässä. Pesäkin on jo vähän vaurioitunut. Olisiko kuitenkin tuon vasemmalla olevan poikasen takana vielä yksi nokka ja silmä näkyvissä?


12 kommenttia:

 1. Hienoa, saat olla taustavaikuttajana seuraamassa pikkuisten kehitystä. Huippuhetkiä aivan.
  Mustarastasemo katsoi turvalliseksi ruveta kotisille teidän saunan taakse.
  Suloista suvea sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin, aimarii, saatiin nämäkin muistot tallennettua yhteistyöllä.Hiiappia olisi tarvittu jos itse olisin kuvaamaan ängennyt.

   Kiitos kommentista, hyvää kesää sinnekin!

   Poista
 2. Suloiset kesäasukkaat! On siinä emolla monta suuta ruokittavana.
  Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesässä on jo vähän ahdasta, vauvat kasvavat vauhdilla.

   Poista
 3. Voi miten ihana perhetapahtuna. Hienosti kuvattu. Toivottavasti poikaset saavat kasvaa ja kehittyä rauhassa pesänryöstäjiltä. Siskoni mökin mustarstaan pesän ryösti varis...nyyh.

  Hyvää kesää ♥

  VastaaPoista
 4. Oletpas apurin avulla saanut hienoja kuvia tipuista.Ensin kauniit munat, ja sitten pikkuiset vastakuoriutuneet ja samat vähän isompana.Kiva varmaan seurata niiden kasvua ja sitten lähtöä maailmalle. OIkein hyvää tulevaa viikkoa Unelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuri oli nyt tarpeen. Minun kiipeämiseni olisi aiheuttanut emolinnuille liian paljon huolta. Eikä tuo tikkailla taiteilu yleensäkään kuulu minun vahvuusalueeseeni.

   Poista
 5. Voi kun ihana kuvasarja, samoin minä seurasin mustarastaan pesää, se oli melkein maassa, siinä oli 4 sinistä munaa, poikaset lähti onnistuneesti maailmalle, vaikka orava häiritsi perheonnea.Laitoin myös blogiin kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän mustarastas tekee pesän korkealle. Alueella liikkuu kettuja ja supikoiria, ylhäällä on turvallisempaa.

   Poista
 6. Upeat kuvat ja niin suloiset poikaset♥ Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinne Päden pajalle.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.