torstai 14. toukokuuta 2020

Narsissikevät.


Ensimmäiset narsissit avautuivat jo huhtikuun alussa. Ovat niitä pieniä, joita ostetaan aina pääsiäisen tienoilla ruukuissa ja istutetaan myöhemmin kesällä pensasaidan alle odottamaan seuraavaa kevättä.

Isommista kukinnoistakin on saatu nauttia pitkin kevättä, tällaisena kylmänä sääjaksona kukat säilyvät tuoreen näköisinä pitkään.  Syksyllä laitoimme sipuleita  moniin erilaisiin paikkohin, aurinkoon ja varjoon,kukat avautuvat vuorotellen.

Eri lajikkeet kukkivat sopivasti porrastettuina, saadaan iloa pitkäksi aikaa. Näitä narsisseja ei aikaisemmin ole ollut näin paljon, mutta myöhään syksyllä onnistuimme löytämään puutarhakaupasta ison säkillisen sitä kuuluissa "ale 70" -lajiketta. Sekalaista seurakuntaa, ne sopivat meille, kun peuroillekaan narsissit eivät maistu.

Kukat olivat juuri kauneimmillaan, kun tapahtui näin. Lunta on pyryttänyt ja yöllä on ollut pakkasia. Kuva on otettu 11.05.2020, jonain päivänä lunta tuli n. 5 cm, onneksi suli pian pois. Ei tarvinnut uudestaan lumikolaa esille kaivelle. Nyt paistaa taas aurinko ja lumet ovat sulaneet, monta kertaakin näiden päivien aikana. Maahan kaatuneita kukkia on yritetty varovasti nostella pystyyn.


Aamulla kuvasin, kun maassa oli vielä kastetta.
Tässä kukassa on ihana tuoksu.


Paremmin jaksaa täällä kotona pysytellä viruksia paossa, kun välillä pääsee pihalle nauttimaan kevään kukista ja saa kunnella lintujen laulua.


Tämä on jokin kerrottu lajike, availee vasta terälehtiään.Muutamien kukkien varret olivat pakkasessa katkenneet, pääsivät sisälle turvaan. Nostin maljakon vanhalle tuolille kuvattavaksi.

Näitä jutunaiheita ja ideoita ei täällä kotona istuvalle juurikaan rönsyile, mutta tehdäänhän sitä "tikustakin asiaa", kuten vanhan kansan viisaus sanoo. Miksipä ei sitten narsissistakin.

2 kommenttia:

 1. Mieluisaa asiaa narsisseista tulikin. Myös runsaasti silmänruokaa.
  Hieman säälitää nuo lumen alla nöyräksi taipuneet narsissit, mutta eivät kylmään hydy kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielellään olisi muuttunut itsekin suureksi hallaharsoksi ja levittänyt vaippansa alle kaikki kukat ja kukkivan luumupuun.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.