keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Kasvien kevättä.


Ketunleipiä, lapsena näitä lehtiä syötiin metsässä, ihanan kirpeitä.


Koronakevään sulostuttajia, aina yhtä kauniita.


Valkovuokot, näitä ennen kerättiin äitienpäivänä äidille. Kuvakin on vähän epätarkka, kun aurinkolasit nokalla kuvasin. 


 Onnenpensas, ystävän lahja.


Joka kevät tällaiset kuvat on otettava.Mökillä kasvaa sinivuokkoja joka kolossa.


Vain yksi valkoinen sinivuokko tänä keväänä.


Vanhassa kirsikkapuussa viihtyvät monet jäkälät, keväisin on kukkiakin ja marjat päätyvät rastaiden matkaevääksi muuttolennolle.


Tuuli on katkaissut vanhan koivun. Kannossa on nyt paljon asuintilaa pienille ötököille ja linnuille, kääpäkin saa mukavan kasvualustan. Sitä ei haluta kaataa, antaa lahota omia aikojaan.


Ompelin maskit, en ole pankkiin lähdössä. :-)

Tälle maskille ei minulla ole mitään käyttöä ollut, kun kotona on käsketty pysymään. Mökillä on muutaman kerran käyty, kun siellä ei kukaan asu. Ajetaan pihasta pihaan, juodaan termospullosta kahvit ja vähän rapsutellaan tannerta ja kukkapenkkiä. Kuunnellaan lintujen kevätkonserttia ja palataan taas kotiin.

Hämmentävää tämä tilanne on ikäihmiselle, ei voi muuta kuin toivoa säästyvänsä taudilta. Jos näin vanha sairastuu koronaan niin kotona ohjeiden mukaan pitäisi pysyä. Terveyskeskukseen ei pidä mennä, eikä sairaalaankaan, ambulanssia ei saa tilata. On soitettava keskussairaalaan, siellä sitten ihminen päättää mitä tehdään. Turhaa kai sinne sairaalaan olisi lähteäkin jos kaikkia ei hoideta. Siinä vaalissa meikämamma olisi häviäjien joukossa.

Ihmiset pesevät käsiään niin että nahka lähtee, eilen tv:ssä annettiin ohjeita tähänkin vaivaan.

Hoh-hoijaa, mitähän tästä vielä tulee. Viisainta on jättää asioiden liika pohtimen ja katsoa mitä huominen tuo tullessaan.  Pysytään kotona ja pestään käsiä.Seuraavalla mökkireissulla kuvattiin tämä.
 Pupu tai peura on siististi napsinut jokaisen kukan ja nupun keltavuokosta. Näin oli käynyt, olisin kerännyt siemeniä. Kukkapenkkiinkin oli ilmestynyt lapionpiston kokoinen kolo.  Metsäneläimet, sanoo mies. Herää vaan kysymys kumpi noista edellä mainituista veijareista käytti lapiota.

09.05.2020 osallistutaan Bird Life tapahtumaan.  Toivottavasti meilläkin on siivekkäitä vierailijoita liikkeellä tuona aikana.  Varsinainen lintujen ruokinta-aika on jo ohi, rasvapallot sulaisivat oksalla. Siemeniä vielä tarjoillaan jos viileät ilmat jatkuvat.

12 kommenttia:

 1. Oi miten ihania kuvia, niin kauniita kevään kukkijoita! Meillä ei vielä ole kuin pieniä nuppuja näkyvissä maasta:) Hienon näköinen tuo kanto ja varmasti tosiaan monen eläimen pesä:) Mukavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikanaan ne nuput sieltä aukeavat. Hyvää Kevättä!

   Poista
 2. Kuinka nostalgisia kuvia. Siis minulle. Ketunleipiä piti syödä,totta kai! Onkohan niitä koskaan tutkittu, pitävätkö sisällään minkälaisia antioksidantteja ja ihmeaineita? Ja valkovuokkoja keräsin pienenä tyttönä. Tosin sekoitin ne aina metsätähtiin. Piti sitten vanhemmilta varmistella, että mikä tämä nyt on.

  Kyllä tämä tästä tokenee. Niin vain pitää uskoa. Kävin tänään kaupassa ja siellä oli selkeästi enemmän ihmisiä kuin viikko sitten. Ja paljon enemmän ihmisiä ilman maskeja. Luulen, että moni alkaa käydä huolettomammaksi ja käsien pesukin kohta taas unohtuu. Itse yritän olla tarkkana kuin porkkana edelleenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva lukea sinun ilahtuneen näistä kevätkukkien kuvista, aina on mukava palata muistoissa lapsuuteen.

   Voikaa hyvin ja pysykää terveinä.

   Poista
 3. Oi kiten keväinen tuulahdus, ketunleipiä söin lapsena, vieläkin syön kun menen metsään.En ole kuullut puhuttavan meistä alle 70 vuotiaista. ollaanko me väliinputojia miehen kaa, oletteko tekuulleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ymmärtänyt, että alle seitsemänkymppisiä terveitä ihmisiä koskevat kaikki yleiset maan hallituksen antamat ohjeet, erikseen ovat sitten riskiryhmiin kuuluvat joilla on jo muita sairauksia ennestään.

   Jos on epätietoinen tilanteestaan niin varmaankin saa soittaa 116117.

   "Päivystysapu 116117 -palveluun aina ennen sairaalan päivystyspoliklinikalle lähtöä. Tavoitteena on selvittää, onko kyseessä akuuttia hoitoa vaativa tilanne." Lainasin tämän netistä.

   Hyvää kevättä sinulle ja perheellesi, yritetään pysyä terveinä.

   Poista
 4. Minäkin olen napsinut suuhun ketunleipiä ja toinen heinä, mitä imeskelin kesällä, oli suolaheinä.
  Ihanaa nähdä kevään kukkijoita. Sinivuokkojen sini on niin raikas. Onnenpansaan olen joskus ostanut, mutta se ei suostunut pysymään hengissä.
  Samalaista hissukkaista oleilua täälläkin vietetään. Pysyttelen kotona ja pyrin nauttimaan kevään auringosta ja vieläkin vaan hangista.
  Tänään pihassa näkyi ensimmäinen kirjosieppo tutkimassa pönttöjä. Västärikit ovat tulleet ja huolettaa, mistä hyönteissyöjät saavat riittävästi ruokaa, kun talvi jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän teidän västäräkit ja kirjosiepot löytävät ruokaa kun luntakin vielä on maassa? Täällä jo hyttyset heräilevät.

   Poista
 5. Aivan ihana kevään tuulahdus kuviesi myötä. Melkein tunsin ketunleivän ja suolaheinän maun kielelläni. Sinivuokot ja kissankellot sieluni kukkaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on jo paljon vihreää syötävää luonnossa, yhden nokkoskeiton jo olen keitellyt ja salaattiin tarvikkeita pihalta.

   Oletkohan täällä jo kissankellojen aikaan?

   Poista
 6. Aivan ihania kukkakuvia:)Täällä ketunleivillä on keltaiset kukat, vähän eri lajike, mutta myös kivan kirpeitä. Hienon maskin teit:) Minä en ole onnistunut tekemään maskia mutta ystävä täällä ompeli minulle:) Hyvää loppuviikkoa Unelma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelin maskin meille molemmille, vara on viisautta. Otetaan käyttöön jos tarve vaatii tai käsky käy.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.