maanantai 13. huhtikuuta 2020

Music For Hope Pääsiäisenä lähetettiin Milanosta ympäri maailman Andrea Bocellin konsertti. Hän lauloi urkujen säestyksellä tyhjässä Tuomiokirkossa. Tämä historiallinen konsertti kosketti sieluani.


Viimeisen laulun,  Amazing Grace, Andrea Bocelli lauloi ulkona. Tätä laulua kuunnellessani tunsin syvästi ihmisen pienuuden ja voimattomuuden, kuinka pienenpieni virus voi kirjoituttaa historian uusiksi ja yllättää ihmiskunnan lähes täydellisen valmistautumattomana tällaiseen pandemiaan. Ihminen suuressa viisaudessaan on taas kerran yllätetty. Sadattuhannet ihmiset ovat  jo menettäneet omaisiaan ja ystäviään. Tämä on ihmiskunnan yhteinen suru. Nähtäväksi jää mitä huominen tuo tullessan.

Onneksi meillä on toivoa, yhdessä tästä selviydytään. Uskoisin, että maailma ei tämän koettelemuksen jälkeen enää ole samanlainen kuin vielä vuoden alussa oli.


Laulun aikana näytettiin kuvia hiljentyneistä suurkaupungeista.


Onko milloinkaan kautta  rauhanaikaisen historiansa riemukaaren aukio ollut näin tyhjä?
 

 USA:ssa miljoonakaupunki on hiljentynyt.


Autiokaupungilta näyttää Lontookin.


Vielä kuva Pariisista. Kaikki kuvat olen valokuvannut TV:n ruudusta YouTuben nauhoituksesta. Tämä postaus on tehty itselleni muistoksi. Konsertin musiikin voi kuunnella YouTubesta.

Toivon tämän konsertin tuoneen lohtua surullisia asioita kokeneille ihmisille.

14 kommenttia:

 1. Hän on upealaulaja, kuuntelisin vaikka kuinka hänen lauluja, onko hän täysin sokea, voi kun olisi nähnyt, siksi laulut on aitoja sydämellisiä koskettavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit vielä kuunnella sen konsertin YouTuben kautta. En uskaltanut laittaa linkkiä, mutta Googlettamalla löytyy.

   Poista
 2. Katselin ja kuuntelin tämän upean konsertin. Kyllä se ihollakin tuntui.
  Vaikuttavaa nähdä myös suuret kaupungit tyhjinä ihmisistä. Upeat rakennukset , tyhjät kadut, kuin kuolleet kaupungit.
  Kiitos tästä vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä koko konsertti oli huolella mietitty, kaikki elementit kohdallaan. Kaikessa kauneudessaan pysähdytti kuulijan.

   Poista
 3. Luin tästä tapahtumasta ja vielä on itselläni katsomatta. Pitää löytää sopivan rauhallinen hetki, että voi hiljentyä kuuntelemaan.

  Onhan se jotenkin luonnotonta, että suurkaupunki on ihan hiljainen, vailla liikettä ja vilinää. Mutta ehkä tämä tulee karsimaan sitä turhaa vilinää pois ja saadaan jatkossakin iloita kirkkaammista taivaanrannoista.

  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa todellakin katsoa tämä konsertti. Tässä puolituntisessa näytettiin viruksen koko voima ja vaikutus yhteiskuntaan.

   Poista
 4. Tämä kevät,tämä pääsiäinen myös,jää kyllä kaikessa poikkeuksellisuudesssaan mieliin - ehkä mikään ei ole ihan ennallaan, kun palaamme taas arkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, historiankirjoihin kirjoitetaan uusi luku.

   Poista
 5. Minä tuota konserttia kuuntelin ja että on upea ääninen tuo Bocelli! Hiljaiseksi on koko maailma mennyt..toivotaan että päästäisiin pian palaamaan arkeen ja ihmiset saisivat olla terveinä! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaalia elämää kaikki varmaankin jo kaipaavat.

   Mukavaa viikkoa sinulle myös.

   Poista
 6. Näinkin täällä uutisissa tuon Bocellin ulkona esittämän upean laulun. Toivottavasti piakkoin päästään taas normaaliin arkeen, vaikka näyttää siltä että siihen voi mennä kauan. Mukavaa loppuviikkoa Unelma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo laulu kuvaliitteineen oli todella vaikuttava ja historiallinen.

   Normaaliin arkeen olisi jo mukava päästä. Nyt sentään Uudenmaan sulku loppui.

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 7. Oi kiitos Unelma. Kullanarvoinen vihje sinulta, oli upeaa kuunneltavaa ja katseltavaa. Saamme tämän jälkeen toisenlaisen maailman. Paljonko voimme itse vaikuttaa, millaisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Tämä esitys oli niin koskettava, että halusin kertoa ystävillekin.

   Ehkä jotain voimme, nyt ensihätään voimme ainakin noudattaa viranomaisten ohjeita pysymällä kotona. Positiivinen elämänasenne olisi hyvä alku.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.