torstai 26. maaliskuuta 2020

Viehkosti versoo.


 

Vihreä maistuu aina.Ihan vaan uteliaisuuttani tilasin tällaisen vesiviljelyruukun versojen kasvatukseen. Onhan tuo muotoilukin linjakas ja soma, eikä valloita paljoa tilaa pöydällä.  Versot nousivat tässä ensimmäisessä kokeilussa pintaan kukin omaan tahtiinsa.  Hyvä niin, tästä vaan salaattiin  tai leivän päälle kiireisimmät piipat. Puhtaita taimia ja taatusti tuoreita.

 Tilasin täältä.

Tuo vesiviljely ideana on varmaankin hyvä, mutta eipä tuosta tötteröstä olisi paljoa iloa isossa perheessä.  Meitäkin on vain kaksi ja versoja riittää vain koristeeksi. Onneksi ruokakaupoissa myydään matalakasvuisia salaatteja ruukkuineen päivineen. Ne ovat hyviä pimeinä talvikuukausina kun luonnosta ei tuoretta vihreyttä löydy.


Näitä salaattiruukkuja on myös kahdelle salaatille tai yrtille.


Seuraava erä on valmiina ja herneversotkin venyvät mukavasti, eivät ujostele vaatimattomassa kierrätysrasiassaan.


Syötävän hyvää.


Ihaillaan nyt vielä näitä, pian tuleekin jo runsaudenpulaa kun vuohenputket lykkäävät vartta sopivissa ja sopimattomissa paikoissa. Näitä miettien ja toivoen, pysykää terveinä.

10 kommenttia:

 1. No nyt alkoi tehdä mieli herneenversoja...:)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ja ihania herkkuja. Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kaikkea hyvää sinulle myös, ole turvassa.

   Poista
 3. Kyllä vihreä todellakin maistuu. Krassia ja hervettä minäkin aion laittaa itämään. Vasta odottelin 10 päivää, että maljakossa oleviin koivunoksiin ilmestyi pikkuriikkiset hiirenkorvat.
  Kiitos, pyritään pysymään terveinä, sama ajatus sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli villikirsikanoksia maljakossa, kukkia tuli muutama. En huomannut tarkistaa kauanko silmujen aukeaminen kesti.

   Poista
 4. Ihania versoja, ja kivan näköinen tuo vesiviljelyruukku. Olen kerran ollut täällä vesiviljelykurssilla, Tel Avivin keskutan vanhan kauppakeskuksen katolla, jossa kasvatetaan salaatteja ja yrttejä vesiviljelyllä alueen ravintoloita varten, tosin nyt kun kaikki ravintolat ovat kiinni en tiedä minne ne salaatit menee.Mukavaa viikonloppua Unelma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhoilla täällä jossakin taitaa jo olla vesiviljelyä.

   Poista
 5. Muuten, tuo linkkisi tilauspaikkaan ei vie sinne minne pitäisi.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, testasin sen omalla koneella. Yritän laittaa uuden linkin.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.