maanantai 9. maaliskuuta 2020

Maaliskuinen aamu Päijänteellä.


Vielä helmikuussa luulimme ettei tänä talvena järvi jäädy ollenkaan. Muutama kipakka pakkasyö on kuitenkin jääkannen muodostanut. Lunta ei ole juuri nimeksikään. Nyt olisi mahtavaa kiitää jäällä luistimilla, kelkoilla tai veivata lenkki läskipyörällä.
 

Tässä taitaa olla huoltomies vauhdissa. Kilpailijat ovat kaukana selällä.


Potkukelkalla.


Polkupyörällä.


Luistellen.Padasjoenselällä kilpailtiin viikonloppuna jääpurjehduksen suomenmestaruudesta ( SM ). Nyt olisi tarvittu tuulta purjeisiin, vaan kun ei. Molempina aamuina oli täysin tyventä.Tuulta odotellaan.  Me emme jaksaneet odotella maaliin tulijoita, kaverilla alkoi varpaitakin palella. Sää oli mitä parhain ulkoiluun, aurinko paistoi ja linnut lauloivat. Yleensä satamassa tuulee aina, varsinkin tänä talvena kovaa on hönkäillyt, mutta nyt kun olisi tuulta tarvittu, ei sitä puhuria aamupäivällä kuulunut. Jäi epäselväksi millä keinoilla jääpurjehtijat autoilleen pääsivät.Aamun timantit.  Kilpailua emme nähneet, mutta raitista ilmaa oli mukava hengitellä keuhkot täyteen.


Kyytivälineet täyttivät laiturin.


Vielä yksi timantein koristeltu puska laiturin kupeelta.

10 kommenttia:

 1. Kaunis ulkoilusää ja harmi tietenkin, että jääpurjehtijoille ei tuulta herunut. Ihmeesti väki rohkenee jäillä liikkua siihen nähden, kun kerroit jäiden tulleen vasta maaliskuussa. Tietysti vähälumisuus edesauttaa jäätymistä. Minä en ole tänä talvena jäille mennyt. No mitäs, kun saisi ensin lapioda metrisen lumen pois ja ruveta sitten vasta kairaamaan avantoa.
  Huurteisuus ja timantit ovat talven rikkautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntaina iltapäivällä sitä tuultakin sitten saatiin ja mestaruuskin tuli selvitettyä.

   Poista
 2. Kiva että saitte kuitenin jonkinlaisen talven, olisi kujraa jos lunta ja jäätä ei olisi lainkaan tullut. Oikein hyvää viikkoa sinulle Unelma:) ja ihania kuvia taas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokaan talvi ei kestänyt, nyt on taas vettä satanut ja kaikki lumi sulanut.

   Poista
 3. Kyllä nuo kuvat tuovat paljon muistoja mieleen. Niin sitä on joskus mennä viiletetty jäällä ja timantit ovat loistaneet. Kiitos jälleen kauniista kuvista!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kaunista! Minkä vahvuista jää on?
  Lempeää maaliskuuta Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpailujen järjestäjillä oli virallinen mittaus edellisenä päivänä ja vielä varmistuskin taisi olla. Nyt en ole ihan varma, mutta jää taisi olla 11 cm. Se ei kuulosta kovin vahvalta, mutta riittää kuitenkin jääpurjehdukseen.

   Lempeää ja lauhaa nyt taas on + 4 astetta ja vettä sataa.

   Poista
 5. meillä on jääpurjehdusta, "vene" on pojillamme, mutta harvoin Göteborgissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heikosti jäätä on tänä talvena Päijänteelläkin. Vettä on satanut ja 11 cm:n vahvuinen jää taas sulanut, vielä on kuitenkin jääkansi järvellä.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.