keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Sydämellisesti Hyvää Joulua!Hyvät blogiystäväni, olen tänäkin jouluna lähettänyt joulukortti ja -merkkirahat Kirkon Ulkomaanapuun.  Nyt lähti rahaa ompelukoneen hankintaan. Tällä lahjalla  halusin tukea kehitysmaiden naisten elinkeinon hankintaa omassa maassaan. Tilasin  kortin omaan e-mailiini, että voin jakaa sen kanssanne.Tuon lämminhenkisen joulupuun (ylhäällä) on piirtänyt tyttäreni Johanna.  Mokasin  paperisten korttien lähetyspäivän kanssa ja ahdistuin omaa hölmöyttäni. Pyysin apua lapseltani,  Johanna auttoi piirtäen useita kivoja kortteja. Nyt tekisi mieli laittaa ne kaikki tänne blogiin.

Tänään vielä aamulla maa oli lumeton, mutta nyt taitaa jo olla "hanget korkeat nietokset". Lunta on tullut valtavasti iltapäivän ja vielä illallakin pyryttää.


Jännittää odotella aamua, olemmeko jääneet lumimottiin ja onko pihan iso tuija vielä pystyssä.

13 kommenttia:

 1. Olet löytänyt upean tavan auttaa naisia siellä, missä apua tarvitaan. Lahjassasi on oikeaa joulunhenkeä.
  Tyttäresi piirtämä joulupuu on herkän kaunis hyvän joulun toivottaja. Kiitos paljon.
  Nytkö myrsky on tullut sinne? KYlläpä tosiaan on lunta tupruttanut. Metaidetaan säästyä tällä ketaa rankemmalta lumen tulolta, vaan on sitä tullutkin. Mittari näyttää jo 70 senttiä ja rapiat päälle.
  Oikein tunnelmarikasta joulua sinulle ja Veijolle, myös mitä parhainta tulevaa vuotta 2020

  VastaaPoista
 2. Kiitos Unelma ihanasta kortista jonka tyttöresi on tehnyt, miten kaunis ja taidolla tehty. Laittamasi joululahja on aivan mahtava. Tuohon pitäisikin alkaa seu´raavina jouluina jos luoja niitä suo, Jäisi pois turhan ostaminen, menisi lähjä niin hyvään asiaan. Kiitos siitä sinulle että sain ajatukse muuttaa lahjan antamista. tarpeelliseen.

  Teille toivon hyvää, rauhallista joulua!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana joulupuu - samoin se kortti joka tuli sähköpostiini. Kiitos niistä molemmista. Kun olin keväällä Afrikassa Malawissa, näin miten suuriarvoista on naisten auttaminen siellä hankkimaan ammattia ja elantoa perheelle. Malawin Bangulassa monet naiset opettelivat ompelemaan värikkäistä afrikkalaisista kankaista kauniita asusteita, kasseja ja hattuja myös meille mukaan kotiin tuotaviksi. Minä harkitsin myös korttien kirjoittamatta jättämistä jo postilakonkin vuoksi, mutta sitten muutaman kuitenkin kirjoitin. Ensi vuonna olen viisaampi ja laitan roposet yhteiseksi hyväksi vaikkapa vuoheen tms. Olet ihana esimerkki meille muille, kiitos Unelma. Oikein ihanaa jouluaikaa sinulle ja Veijolle. Terveiset myös pienille perheille. Toivotaan, että tulevasta vuodesta saisimme entistä paremman ja seesteisen uuden vuoden.

  VastaaPoista
 4. Oikein hyvää Joukun aikaa teille Unelma ❤🎅🎄.Johannan taide om niin kaunista, kuten aina 🎄❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan Unelmainen. Ompelukone on hieno työkalu ja lahja. Lähetin vielä kortteja, mutta ilman minkäänlaista lähettämisen iloa. Ajattelin, että kortin-, kuorten japostimerkkien tekijät saavat työstään palkkaa ja että postilaisilla riittää lajiteltavaa huonon palkkansa eteen ;) ja kantajilla jotain kannettavaa. Emme juurikaan osta lahjoja, paitsi järkeviä kapistuksia ja lasten kurssimaksuja. Hyvää ja onnellista joulunaikaa! Eeva-Liisa (tulin kaupungilta,, olen rättiväsynyt, teksti on pientä, en jaksa tarkastaa, anteeksi :) <3

   Poista
 5. Kiitos ihanasta Johannan piirtämästä kortista, oli mieluinen lähetys!
  Ja noin pitäisikin meidän kaikkien tehdä, laittaa se korttiraha juuri tuollaisiin paikkoihin, jossa sitä oikeasti tarvitaan ja joissa se myös näkyy.
  Kiitos Unelma ja oikein hyvää joulun aikaa sinne teille jokaiselle, niin Veijolle ja lapsillesi ja lapsenlapsillesikin!!

  VastaaPoista
 6. Eli edellisen lähettäjä marianne-harakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikille ystävällisistä sanoistanne ja hyvänjoulun toivotuksista.

   Joulun rauhaa kaikille!

   Poista
 7. Hyvää ja rauhallista joulua sinne teille.

  VastaaPoista
 8. Johannan taidokkaan käden jäljen kyllä tunnistaa! Ihana kuusi.

  Levollista joulun aikaa sinne teille!

  VastaaPoista
 9. Oikein tunnelmallista joulua ja hyvää tulevaa vuotta 2020 sinulle ja perheellesi, Unelma!♥

  VastaaPoista
 10. Hyvää alkavaa vuotta Unelma! Johanna on piirtänyt kauniin kortin, todella kaunis.

  Meiltäkään ei lähtenyt tänä vuonna yhtä ainoaa joulukorttia. Sikäli hassua, että korttien valikoiminen on ollut lempipuuhiani. Jotenkin vain tuntuu, että aika on ajanut korttien ohi. Vähemmän paperiroskaa, hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, nyt on joulu vietetty ihan rauhassa täällä kotona.

   Yllättävän moni on jo luopunut korttien lähettämisestä. Eeva-Liisa tuolla aikaisemmassa kommentissaan otti esille postin työntekijöiden työllistymisen. Ihan huomion arvoinen näkökohta. Aika on muuttunut, nyt posti toimittaa entistä enemmän paketteja. Kansalaiset tilaavat netin kautta tavaroita, ehkä se korvaa korttipostien vähenemisen.

   Kiitos kaikille kommenteistanne, oli mukavaa kun kävitte kurkkaamassa.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.