maanantai 8. heinäkuuta 2019

Kirjakyläpäivät Sysmässä 05 - 07.07.2019


Sysmässä on tänäkin kesänä niin paljon tapahtumia, että on vaikea valita mihin osallistutaan.

Ajomatka pieniä sivuteitä käyttäen on jo elämys sinänsä ja varsinkin nyt kun kaikki pientareet loistavat kukkien runsaudesta.  On ilo käydä Sysmässä.


Turustakin oli tultu kirjakaupoille. Valitettavasti en onnistunut löytämään haluamaani opusta.


Paikalliselta kirjakauppiaalta sain luvan kuvan ottamiseen.


Huumorintajuista väkeä ja nokkelasti oli tartuttu suosittuun "brändiin". Ämpäreitähän Suomessa on jonoteltu jos jonkinmoisissa tapahtumissa, miksi siis ei myös kirjapäivillä. Tuosta ämpäririvin näkemisestä tuli suorastaan hyvälle tuulelle.


Hintakin oli kohtuullinen 5 €, ämpärillinen kirjoja.


Kesällä vierailija ei voi ohittaa rantakahvilaa.


Lokkien kokoontumisliidot.


Pikkuinen lokinpoikanen harjoitteli melomista.


Poikkesimme tilamyymälän pihassa ihastelemassa vanhoja rakennuksia.


Tuntuu niin sydänlämpöiseltä katsella noita käsin veistettyjä hirsirakennuksen nurkkia. Suomalaiset kirvesmiehet osasivat tehdä kaunista ja kestävää työtä.


Kaikenlaiset lentäväiset ovat suosikkejani.On niin kutkuttavaa odottaa täydellistä hetkeä kuvan nappaamiseen, jokainen siiven suonikin saisi näkyä.


Täällä suositaan vihreää väriä, jossakin näimme mustiakin heinämollukoita. Jos minä saisin valita niin katselisin maisemassa mielelläni keltaisia ja oransseja palleroita. No, minultahan ei kysytä. Saattaa tuolla värillä olla jokin tarkoituskin. Oikein eilen pohdimme, että musta pallo saattaa auringossa kuumentua liikaa. Ammattiasioita, niitä ei mökin mummo ymmärrä.


Täytyihän minunkin tuo ämpäri saada, kun sitä kirjaakaan ei löytynyt. On niin trendikäs olo nyt kun on mukana ajan virrassa. Hip hip hurraa.

Seuraavassa postauksessa kerron mitä muuta matkalla näimme.

4 kommenttia:

 1. Oi miten ihana idea: kirjakyläpäivät. Onneksi sait kuitenkin ämpärin. Kauniita maisemia ja kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sysmässä on vietetty kirjakyläpäiviä jo 33 kertaa. Toivottavasti päiviä järjestetään jatkossakin siitäkin huolimatta, että Sysmän kirjakauppa sulki ovensa viime talvena.

   Poista
 2. Onpas hauska ämpäri! Siinä on sitten ämpärikaupalla tietoa. On surullista, kun kirjakaupat sulkevat ovensa. Täällä meillä myös antikvariaatit näyttävät sulkeutuvan yksi toisensa jälkeen. Kirjoista on kai siirrytty tabletteihin ja kirjat ovat kai kohta muinaisjäänteitä. Teillä oli kiva retki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nyt päästään mustikoita poimimaan. Huhu kertoo, että tänä vuonna mustikkasato on vaatimaton. Jos ei marjoja löydy, niin luetaan sitten kirjoja.
   Kiitos kommentistasi, Johanna.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.