torstai 30. toukokuuta 2019

Viikon niljake.


Etelä-Suomen Sanomat julkaisee aina keskiviikkoisin lukijoiden kuvia. Lehti valitsee aiheet, tällä viikolla kuvattiin lehtokotiloita.Minäkin osallistuin, kun  tässä tapauksessa kuvausmateriaalista ei meidän pihalla ole puutetta. Sopivasti osuivat sateetkin näille päiville.


Kostean ja lämpimän lehtikompostin päällä köllötteli tämä pariskunta.


Pihakadun varrelta löytyi erikoinen vaalea yksilö.


Kauheita ahmatteja nämä kotilot. Tielle tallottun lajitoverin jäännöksiä riennettiin popsimaan.


Täältä tullaan, kolmea erilaista väriä.


Tämä pieni kiipesi tukilankoja pitkin ylemmäksi.

Vielä siitä viikonkuvasta. Minun lähettämääni otosta ei lehteen kelpuutettu, mutta ESS:n kuvagalleriassa se on. Jos teitä ei vielä tarpeeksi ällötä niin käykää täällä katsomassa lisää.

Se mitä näille valokuvamalleille seuraavaksi tapahtui onkin sitten toinen juttu.  Voin kuitenkin mainita, että heillä oli tässä kaksi kuvaussessiota elämänsä ensimmäinen ja viimeinen.Lopuksi vähän kukkien kauneutta.

Tänään minut yllätettiin aamulla iloisesti, saatiin yllätysvieraita Turusta. Onneksi on pakastin.

2 kommenttia:

 1. No, taitaapa olla lehtokotiloiden kohtalo varsin karu vähän kaikkialla! Tosin ne eivät lannistu ja lisääntyvät vaan! Vettä sataa tänäkin aamuna. Odottelen kovasti niitä lämpimiä kelejä, joita luvattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jos niitä olisikin pihassa vain muutama yksilö, vaan kun ei. Lisääntyvät uskomattomalla vauhdilla, yksi kotilo tuottaa kesän aikana neljäsataa nälkäistä poikasta.

   Kesän lämpöä täälläkin odotellaan.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.