maanantai 20. toukokuuta 2019

Uusi kasvi pihalla.


Japaninruusukvitteni on istutettu pihalle viime syksynä, nyt nähdään ensimmäiset kukat.


Oli mukavaa saada yksi ihan uusikin kukka kameran tähtäimeen.

Eilen tuolla pihalla keskustelimme naapurin kanssa kevään ensimmäisistä kukista. Niistä ilahtuu niin paljon, että kameralla on ikuistetettava jokaista lajia monta ruutua. Tämäkin blogi on esitellyt vuodesta toiseen sinivuokot, valkovuokot ja kaikki muut aikaiset kukkijat. Näiden ihanuuksien ilmestyminen kylmän pimeän talveen jälkeen karikkeen peittämään maahan on aina yhtä suuri ihme ja ilon aihe.
Pensas ei vielä ole suurensuuri, mutta toivotaan suotuisaa kasvua.

Tämä meidän pihamme on ilmeisesti alkujaan suunniteltu ammattipuutarhurin toimesta, kaikki puut, pensaat ja kukkapenkit ovat olleet säntillisen hienosti omilla paikoillaan. Kunnioitettavan järkevät piirustukset. Nyt on vaan niin, että tämä mummeli on rönsyillyt täällä huolettoman luovasti. Hyötykasveja on lisätty kaikkiin sopiviin ja sopimattomiinkin paikkoihin, kukantaimia on saatu lahjoiksi ja puutarhamyymälöistä on aina tarttunut mukaan jotain sellaita mitä ilman ei voi elää ja hengittää. Siemeniä on kerätty tienvarsiltakin pientä muutaman neliön "niittyä" varten.

Nyt on ikää jo senverran, ettei tarvitse kaikista säännöistä ja suosituksista piitata, kunhan vaan toimii lain ja asetusten mukaan.

Nyt nautitaan kesästä, linnuista ja kukista.

Tosin tänä aamuna heräsin jo kolmelta flimmeriin, ei kannata hötkyillä, lääkettä naamariin ja takaisin nukkumaan. Iltapäiväunien jälkeen sydän oli taas löytänyt oman rytminsä, pääsin kuvaamaan näitä kukkia ja vähän muutakin. Niistä sitten myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. On kyllä tosi nätti tuo ruusukvittenin kukka.Tuleeko siihen syötäviä hedelmiä (kvitteni)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tulee, siemenet lievästi myrkyllisiä, ne poistetaan.

   Poista
 2. Kauniit kukat kvittenissä.
  Meidän edellisen kodin piha oli, myös suunnittelija suunnitellut. OLi kukkia keväästä, syksyyn. Saimme mekin nauttia kauniista puutarhasta....itse, kun en osaisi sellaista luoda..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, ammatti-ihmiset osaavat ja tietävät.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.