keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Kätevää ja järkevää.


Sosiaalisessa mediassa oli taannoin keskustelua maitotölkeistä. Kysyttiin kumpi on parempi, korkillinen vai liimattu tölkki.  Monet suosivat korkkia sen uudelleen sulkemisen helppouden takia, tölkki ei vuoda puolityhjänäkään, jos sattuu eväsrepussa kaatumaan.

Meilläkin käytettiin korkillisia tölkkejä, kunnes kuulin seuraavan jutun. Joku oli jossakin isossa marketissa nähnyt mieshenkilön avaavan maitotölkin korkin ja kulauttavan kurkustaan alas osan maidosta ja palauttavan vajaan tölkin takaisin kylmähyllyn riviin. Kääk... Liekö tarina jotain urbaanilegendaa, mutta yhtä kaikki, ällöä.

Nykyään suosimme näitä liimattuja tölkkejä, joita voi  kierrättää energiajätteiden laatikkoon. Hyvän vinkin tölkin tiiviiseen viikkaamiseen  löysin netistä. Tänne se kikkakolmonen on laitettava, ettei asia unohdu.

Avataan tölkki kokonaan eikä litistetä vanhaan malliin vaan kuvan näyttävällä tavalla. Pohjaosa taivutetaan päälle. Ensimmäinen kuva.


Reunat mallin mukaan taakse.Tölkin suuosa taivutetaan piiloon pohjan alle.


Ja tadaa.... Pieni sievä, tiukka ja siisti tölkkipakkaus ei vie paljoa tilaa roskapussissa ja energiajätelaatikossa. Saakohan tuosta nyt selvää, pitäisi olla video.

Muuten, ne korkilliset tölkit ovat verrattomia lehtokotiloiden metsästyksessä.


Jotain nättiäkin vielä.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Alkujaan oli vain kolmea sävyä, syksyllä laitan taas lisää sipuleita, kun kaikki kukat eivät ilmestykään seuraavana keväänä uudelleen kukkimaan.

      Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.