tiistai 30. huhtikuuta 2019

Ihania keväisiä päiviä.
 

Onnenpensas saa nyt aloittaa tämän huhtikuun viimeisten kuvien esittelyn. Kameran kanssa olen kulkenut pihalla moneen kertaan, en vaan ole saanut aikaiseksi blogiin niitä tuoda.


 Kevään ensimmäinen soutelija joella, tässä vaiheessa on vielä luntakin rannoilla.


Näitä keltaisia kuvatessa muistelin kuningatar Elisabethin asua pääsiäisen aikoina. Oli niin kauniin keltainen takki ja hattu, kukkamekko pilkisti takin alta. Elisabethilla on usein kauniita vaaleita pastellinsävyisiä edustusvaatteita. Sellaiset vaaleat asut eivät onnistuisi  pysymään siisteinä meikäläisellä. Siinä  jo autoon vääntäytyessäni onnistuisin takinliepeet kuraan sotkemaan.

Muistelen luopuneeni pitkistä takinhelmoista siinä vaiheessa kun  pääsin autoa itse ajamaan. Sinne polkimiin ne helmat olivat sotkeutuneet kuitenkin. Nyt ei ole enää ajokorttiakaan, rapiat viisikymmentä vuotta ehdin autoilla. Korttia en enää uusinut kun tuo sydänkin on niin oikullinen. Eikä lukemani mukaan aja autoa enää kuningatarkaan, hänen kohta 98 vuotias miehensä vielä huristelee maasturilla linnan mailla ilman turvavöitä, tietenkin. Hurja pappa, onnea vaan ja pitkää ikää.Keväistä kaihoa.


Mökillä on pieni lammikko, jossa on aina vettä. Tänä keväänä siinä on kellunut pyöreä jäälautta, kuva ei nyt ihan tee oikeutta ilmiölle.


Sinivuokot ovat jo kukkineet tälle keväälle, seuraavana odottelen valko- ja keltavuokkoja.


Syntymäpäiväkimppu rakkaudella.Kevätkaihonkukka oli viime kesänä lähellä tulla syödyksi kokonaan. Lehtokotilot tykästyivät näistä niin, että joka päivä oli tehtävä ratsia kukkapenkissä.

Taas nuo vihulaiset kotilot ovat heränneet tänäkin keväänä, niille otuksille ei mahdeta mitään, mikään keino tai kikka ei tehoa.

Tämä huhtikuu on ihanaa aikaa Suomessa, valoa tulee päivittäin lisää ja koko kesä on vielä edessäpäin. Hurraata vaan kesälle. Muutamina päivinä olemme jo tarenneetkin juoda päiväkahvit parvekkeella lintujen lauluja kuunnellen.

Iloista Vappua vaan kaikille!

7 kommenttia:

 1. Kiitos lhanista kuvista ja iloista vappua myös teille!

  VastaaPoista
 2. Erittäin kaunis syntymäpäiväkimppu. Ja nyt juuri, nyt on onnenpensaiden aika. Meillä eivät sinivuokot vielä kuki: Viikko sitten niiden kohdilla oli vielä lunta.

  Iloista vappua♥

  VastaaPoista
 3. Pihassasi kukkii kevät riemastuttavasti. Aina nuo keväänkukkijat ilahduttavat.
  Hyvää vappua teille molemmille! Joko sima pullotettu?

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat ja niin kauniita kevään merkkejä! Tuo kimppu on kyllä ihana! Aurinkoista, iloista vappua♥

  VastaaPoista
 5. Ihanan keväinen ja herkkä syntymäpäiväkimppu ♥
  Nyt onkin saatu nauttia uskomattoman kauniista kevätpäivistä, vaan taidettiin jo palata normaaleihin lämpötiloihin. Hyvä sekin, saadaan nauttia sipulikukista pidempään.
  Kiitos ihanasta kortista, sellaisia puutarhatonttuja minäkin taitaisin muutaman tarvita tänne pihalle touhuamaan :)
  Iloista vappua ja kaunista kesää myös teille molemmille!

  VastaaPoista
 6. Kauniita kukkakuvia, ja kevätkuvia, kevään aika on niin kaunista:)
  Täällä on viime aikoina ollut normaalia kuumempaa, ihan liikaa..
  Oikein kaunista toukokuun aikaa sinulle Unelma:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteistanne.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.