keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Täällä kotona.


 Nyt on istuttu köhimässä ja yskimässä jo toista viikkoa. Ei selvitty tänäkään talvena ilman lunssapöpöä. Onneksi nyt näyttää vähän helpottavan, pystyy  hengittämään nenän kautta. Tänään kävimme  pihalle ilmestyneitä pälvipaikkoja tarkistelemassa. Jouluruusussa ja sinivuokoissa on jo isoja nuppuja, pari aurinkoista päivää ja kukat puhkeavat.

Linnut alkavat  palailla kotimaisemiin. Parvi mustarastaita, joutsenia, punarinta ja telkkäpariskunta ilahduttivat  jokivarren tarkkailijaa tänään.
 

Eilen taapersi jokirannasta tällainen pariskunta lintulaudan alle  maahan pudonneita siemeniä syömään. Lepäilivätkin siinä välillä ja taas jatkoivat ateriointia. Siinä heitä lasin läpi tarkkailin.Aurinko oli lumesta sulattanut pihalle  lätäkön. Eipä siinä kauan aikailtu kun jo pikkuvarpuset ottivat tilanteesta huvin irti.   Yksi siinä jo näytti uitetulta varpuselta, mutta toinen vähän arasteli, varovaisesti kokeili, märkää on ja kylmää.


Ryhmässä kylpeminen on hauskaa.


 Ovat niin maaston värisiä, pikkuiset.


" Jahas, mulle riitti, kiitti. Jatkakaa. "

6 kommenttia:

  1. Ihania luontokuvia taas, Unelma, ja toivottavasti tuo flunssasi on pian ohi:) Hyvää loppuviikkoa sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä "ruudun takaa" kuvia nyt on laitettava, mutta pian lumet sulavat ja aurinko paistaa, pääsee ulos kameran kanssa.

      Poista
  2. Aurinkoa flunssaasi jotta pääsisit ulos sinäkin, ei nyt ihan varpusten lailla kylpemään mutta nauttimaan luonnosta :)

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti tautisi on jo luovuttamassa, että pääset ja ajksat paremmin kuvailla ulkonakin.
    lintuset vissiin ajattelee, että pitkän talven jäölkeen pitää saada peseytyä kunnolla ja hauska niiden kylpyjä on seuratakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän tämä tästä kun aikamme kröhitään ja hätäkös tässä joutsenet ovat tulleet. Melovat tuossa arvokkaasti myötävirtaan ja välillä nousevat siiville. Äänet kuuluvat jo kaukaa.

      Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.