torstai 14. maaliskuuta 2019

Kaunis sarvipää.


Tässä koneella kun istun, niin pihalla aina tapahtuu. Kamera on pidettävä jatkuvasti valmiina.Talitintti  huolestuneena tarkkailee, että jääköhän meille mitään.


Mikään kameran kanssa hääräily ei häirinnyt sarvipään ruokailua. Se on jo huomannut olevansa turvassa meidän pihalla.


Vähän tässä huolestuttaa kevään ensimmäiset kukat, jotain suojaa on rakennettava, muutoin menevät parempiin suihin. Maukkaimmat pensaat onkin jo syksyllä verkotettu.


Haukka on nykyään ihan vakiovieras lintujen ruokintapaikalla. Vielä minä tuon haukan jotenkin ymmärrän, mutta ne lihavat kissat, jotka hiipivät pensaiden suojissa lintyja väijymään saavat kipkan lähdön meidän pihalta. Ne rusettikaulaiset vintiöt eivät nälkäänsä saalista, noudattavat vaan luontaisia metsästysvaistojaan. Siinä ei sitten valikoida harvinaisia uhanalaisia lajeja yleisemmistä, kaikki pienet siivekkäät kelpaavat.

12 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis sarvipää:) Sinulla on kyllä ihania vieraita siellä pihapiirissä, ja hyvin kuvaatkin niitä. Haukkakin niin komea:) Hyvää loppuviikkoa Unelma.

  VastaaPoista
 2. Hyvänen aika miten hyvät kuvat olet saanut ja etenkin kauriista, jota minun pitää kuvata ikkunan läpi, vaikka meillä ei ole enää muuta kuin Merin koirat joskus.

  Sen sijaan suuri jänis löytyi nukkumasta rapujen vieressä olevasta lumipesästä. Se on melkein kesy.

  Kissa on ei kuulu Suomen luontoon ja se tosiaankaan ei tapa nälkäänsä. Siksi meillä onkin aikamoinen työ maastasyövien mustarrastaiden kanssa eli niillä on omat ruoka-ajat ja ruokintaohjeet olen saanut biologilta, joka on erikoistunut lintuihin. Valtava populaatioa asuu kyllä nyt pitkässä kuusiaidassamme.

  Haukka on osa luonnon kiertokulkua.

  Onnea ihanista kuvista ja mitä onnea teillä onkaan saada olla noin väleissä metsäkauriin kanssa♥♥

  VastaaPoista
 3. Leena, kiitos kommentistasi. Nyt kun elämän ruuhkavuodet ovat jo takanapäin, niin on mukavaa seurata kotona luonnon ihmeitä ja vuodenaikojen vaihtelua.

  VastaaPoista
 4. Oi miten komea sarvipää ja noin lähelle uskaltautui! Sinullahan onkin ihana ja luonnollisen tapahtumarikas pihapiiri haukkoineen ja sarvipäineen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, ihana yllätys tämä kommenttisi. Olen joskus ajatellut sinua, en vaan ole jaksanut enää itse kommentoida vanhojen blogiystävieni sivuilla. Siitä syytän osaksi tätä tuppukylän nettiyhteyttäkin, tosin nyt on jo paljon nopeutunut kone. Ehkäpä nyt lähdenkin blogikierrokselle. Mukavaa kevättä sinulle.

   Poista
 5. Todella ihana kauris.
  Meilläkin Varpushaukka on tänä vuonna vieraillut paljon lintulaudan lähistöllä ja vienyt pikku-lintuja.

  VastaaPoista
 6. Asutte te ihanassa paikassa, kun kauriitkin tulevat pihaaan syömään.
  Ja ovat teihinkin jo tottuneet luottamaan, että voivat rauhassa syödä siellä.
  Varpushaukkakin siinä niin komeana istuu ja katselee ,mistä aloittaisi saalistamisen.
  On noilla linnuilla niin monta vihollista ihan kotiruokinnallakin., harmi.
  Vaikkakin ne kissat ei kyllä tarvitsisi siellä olla, se on totta ja hyvä kun ajat ne pois, niillä ei ole nälkä, vaan saalistavat vaistojensa mukaan vaan ja ihan huvikseen.
  Juuri yhtenä päivänä katselin, kun kissa nappasi hiiren tossa pellolla, muttei tappanut sitä, vaan vaan leikki, ja kidutti sitä.
  Hiiri pääsi aina välillä karkuun, muttakun otti pakoaskelia, niin eikös kissa taas sen kiinni ottanut, heitteli ja leikki sillä.
  Tämä tapahtui monta kertaa, jolloin minä lopulta puutuin peliin ja ajoin kissan pois...jäin katseleen,että koska hiiri taas uskaltaa lähteä karkuun, mutta se tyssäsi sitten siihen,kun harakka yht`äkkiä tuli ja nappasi hiiren!
  Se siittä sitten mun pelastamisyrityksestäni, luonto teki ja vei omansa!

  Ja kiitos ystävänpäivä kortista, mä en saanut tänä vuonna ollenkaan aikaiseksi lähetellä.
  Mua vaivaa toi kamala päänsärky edelleen, eli kait mun on taas sinne lääkäriin vaan se aika tilattava, saan sitten apua tai en.
  Toivottelen teille sinne oikein hyvää kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat apua päänsärkyysi, olisi tietenkin hyvä jos särkyjen aiheuttaja löydetään.

   Hyvää kevättä myös teille sinne.

   Poista
 7. Sulla on todellinen tyrkkypaikka kuvata pihapiirin tapahtumia. Haukka syö nälkäänsä tai kuskaa pesueelleen. Pakko on saada suolensa mutkaan jotakin, eikä sitä joka kerta lintulaudoiltakaan onnista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on todellakin otollinen luontokappaleiden seuraamiseen.

   Säiden lämpenemistä odotellaan.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.