lauantai 23. helmikuuta 2019

"Tarttisko tehrä jotain?"


Tarkoitan nyt tuota maailman pelastamista muoviroskalta. Meillä lajitellaan roskat. Kauppakassit ovat isoja kestokasseja tai  olen ommellut niitä jäännöstilkuista. Muovikassi ostetaan vain erikois tapauksessa.

Eläkeläisetkin voivat tehdä jotain, -mietitään. Koska ravintotietäjät ovat suositelleet maitotuotteita  osteoporoosin estämiseksi, niin olemme aamuisin syöneet hapanmaitotuotteita saadaksemme myös vatsantoiminnalle hyödyllisiä maitohappobakteereita. Minulle viili ja isännälle jogurtti, päälle marjoja. Olemme tuottaneet muovijätettä viikossa 14 kippoa ja 14 peltikantta, alumiinia kai ne ovat.  Missähän se kalkulaattori onkaan?  Vuoden aikana meiltä kahdelta tulee pelkältä aamupalalta 728 pientä purkkia muovijätettä.

Nyt on tehty näin. Ostetaan tölkki rasvatonta piimää, otetaan pakastimesta marjoja, omenanlohkoja, kurpitsanlohkoja ja hedelmävadista lisuketta jos siellä sattuu  jotain olemaan. Blenderi onkin jo jatkuvasti käden ulottuvilla, sinne marjat ja 2 dl piimää päälle. Surautetaan aparaatti käyntiin ja terveellinen  smothie on valmiina. Puolikas banaania pehmentää viinimarjojen kirpeyttä. Tarvittaessa seosta voi laimentaa mehulla tai vedellä.


Kuvaan pääsi  joulukuun alussa ostettu joulutähtikin. Ihmeen kauan on säilynyt kauniina, punaiset lajikumppanit päätyivät kompostiin jo viime vuoden puolella.


Viime kesänä ompelin kauppakasseja.

Mietintämyssy päähän, mitähän tottumusta seuraavaksi muutamme?

8 kommenttia:

 1. Nam, marjoja:) Minulla on aina kangaskassit mukana ettei tarvitse ottaa muovikasseja. Hyvää viikonloppua Unelma:)

  VastaaPoista
 2. Monanlaista pystyy säätämään ja siten säästämään toskaamiselta. Tuo lajittelu menee ihan kuin itsestään kun sitä alkaa harrastamaan. Jo kauan on meillökin käytetty kauppakasseja ja vain hyvin harvoin on tarvis ostaa kaupan muovikassi joks sitten kierrätetään roskakassina.
  Ihanaa kavättä sinne teille!

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen himokierrättäjä! Muovikassia en juuri koskaan osta ja pidän autossa varalta aina kauppakassia. Lajitellut olen jo ainakin yli parikymmentä vuotta. Pienillä teoilla voi paljon, vaikka se ei aina siltä tuntuisikaan.
  Hyvää ja virkistävää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ne pienet teot, kun isojen asioiden kanssa ei tässä mökissä pyöritäkään.

   Pienistä puroistahan se virta....

   Uskomaton kasa muovijätettä noista meidän aamuisista tölkeistäkin on saatu aikaiseksi. Hyvä joskus pysähtyä ajattelemaan.

   Poista
 4. Samoilla linjoilla minä myös. Kangaskassi on kauppakassina. semmoiset hedelmät, joita ostan yksi-kaksi kerrallaan punnitsen yhdessä ja ilman muovipusseja.
  Marjavarastot ovat huvenneet jo reippaasti ja käytetyt pakastuspussit ja -rasiat pesuun ja taas uudelleen käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täälläkin, kaikki sopivat rasiat ja pussit käytetään moneen kertaan.

   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.