perjantai 1. helmikuuta 2019

Sydäntalven kuvia.


Syntymäpäiväkukkia.


Näin meitä vauvoja kastettiin Heidekenillä Turussa tammikuussa  v.1939.

Ruusuja rakkaudella. Kukat säilyivät kauniina melkein kaksi viikkoa.

Suurin ilo oli kun kaikki lapset olivat samaan aikaan täällä. Laskin etukäteen päiviä samoin kuin lapsena ennen joulua. Onneksi kaikki olivat terveinä ja pääsivät tulemaan. Onnea on perhe ja ystävät.


Aurinkokin on näyttäytynyt.


Vedenneito on hukannut hattunsa.


Sininen hetki joella.Eilinen päivä oli vähän harmaampi, oli taas matkattava  Lahteen Akuuttiin. Näkymät maisemassa rauhoittivat mieltä.


 

Uusia kukkia vielä tänäänkin. Kiitos ystäville.

18 kommenttia:

 1. Ihania kukkia, kunnon piristys tämäm talven keskelle.
  Paljon Onnea näin jälkikäteenkin.
  On siinä ollut paljon kastettavia yhtä aikaa, hieno juhla. Olemma saman vuosikymmenen lapsia, minä vain sieltä ihan alkupäästä. _32 syntynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos kommentistasi. Me kaksi olemme paljon nähneet ja kokeneet. Hyvin ovat nuoremmat meitä täällä blogistaniassa kohdelleet, ystävällisesti avustivat ensimmäisinä vuosina ja vielä myöhemminkin. Nykyään en enää ole jaksanut osallistua haasteisiin ja postauksiakin aiempaa vähemmän.

   Voimien mukaisesti täällä räpelletään. Hyvää kevättä sinulle.

   Poista
 2. Tottahan aurinkokin tuli onnittelemaan sinua juhlapäivänäsi ja siis koko luonto siinä mukana.
  Vauvakuva on hieno - oletko itse kuvassa myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän minä kuvassa, kummitätieni turvallisessa sylissä. Oven edessä lähellä pappia, minusta vähän päätä näkyy. Tuosta ei tarkkaan näe kumman tätini sylissä olen. Kaarina-tätini oli silloin kaksikymmentävuotias, Helmi-tätini n. 30 v.

   En ole koskaan selvittänyt miksi vauvat kastettiin jo synnytyssairaalassa. Papille oli helpompaa kun yhdellä puheella selvisi paristakymmenestä kastettavasta, eikä tarvinnut juoda kaikkien kotona pullakahveita.. No, samana vuonna sitten tulikin kahvien juomiselle monen vuoden tauko.

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut merkkipäiväsi johdosta ja onnellisia vuosia tästä eteenpäin. Jännä, miten joskus on pidetty joukkoristiäisiä. Vanhempien albumeista löytyy jokunen samanlainen kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe, sydämellinen kiitos. Olen huomannut vanhoja kastekirjoja netissä selaillessani, että vauvat yleensä kastettiin 1-3 päivän välisenä aikana syntymästä. Vastasyntyneiden kuolleisuus oli surullisen yleistä, haluttiin varmistaa kasteella lapsen taivaskelpoisuus. Kätilöt ja naapurit suorittivat myös hätäkasteita, jotka sitten myöhemmin kirkollisesti vahvistettiin.

   Poista
 4. Lämpimät onnittelut merkkipäiväsi johdosta Unelma♥

  Hyvää talven jatkoa ja valoisia päiviä elämääsi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, sydämellisesti kiitän onnitteluista.

   Poista
 5. Upeita kukkakuvia ja talvikuvia.Kiva on nähdä vauva-Unelmaakin:)
  Ja myöhästyneet onnittelut, nyt onnistuu kirjoittelu hieman paremmin, tai puhelimella voi sanella ja muuntaa puheen tekstiksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael. Hienoa että kätesi jo alkaa toipua. Minun vanha puhelimeni ei osaa puhetta tekstiksi muuttaa, se vaan kuuntelee.:-)

   Poista
 6. Myöhästyneet onnittelut kunnon vuosikertoimen juhlaan, Unelma! Kukkia, ihania kukkia talven keskellä ja kaunis on vedenneidon kesäinen hattukin. Ihan on kesähatun oikea mallikin, asialla on ollut osaava modisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyprokselle kiitokset. Kukat ovat olleet kestäviä, osa on vieläkin maljakossa ja uusiakin on tullut.

   Poista
 7. Hei sattumalta löysin blogiisi. Sinulla on ollut syntymäpäivät onnea vain. Kauniita kukkakimppuja olet saanut . Niitä oli mukava näin talven keskellä katsoa ja saada .

  VastaaPoista
 8. Myöhästyneet onnittelut <3 Väriloistoa on ollut syntymäpäiväkimpuissa. Nuo sinisen hetken talvikuvat ovat ihania :)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.