torstai 12. heinäkuuta 2018

Tilkuttelua


Meikäläisellä nyt jatkuu tilkkubuumi. Edellinen olikin jo vuosia sitten, silloin ompelin tilkkupeittoja. Nyt kaikkien kutileiden ja virkkausten jälkeen on taas mukava palata tilkkukopalle.

Netissä näin tuollaisen kolmen vetoketjun lokeropussukan. Kiinnosti miten se  onkaan tehty. Tuossa se nyt on kaikkine virheineen. Suurin työ oli pussukan päällisen kokoaminen ja tikkaaminen.

Tilkkujen leikkaamisessa kannattaisi olla tarkempi, sentit kohdillaan. En ihan malttanut ja jouduin sitten korjailemaan ja soveltamaan.

Hauska työ, seuraavaa jo suunnittelen vähän hillityimmin värityksin.
Muovikasseja ei enää suositella ostettavaksi. Totta on, että tällainen tukeva kangaskassi onkin paljon mukavampi käytössä kuin lyttyyn menevä muovipussi.

Tarkastajakin tykkäsi.


Taskukin on kassin päällä ja toinen sisäpuolella, voi sujauttaa ostoslistan helppoon säilöön.Valkoinen sorsakin on taas saapunut iloksemme satamaan.


Kesävieraille mieluisaa kuvattavaa. Linnut ovat  tottuneet ihmisiin, eivät pelkää valokuvaajia.

Mustia pilviä on purjehtinut taivaalla, mutta vettä ei olla saatu juuri nimeksikään. Huolestuttaa jo mustikoiden ja muidenkin marjojen tilanne.  En valita, kurjaa se jatkuva vesisadekin oli viime kesänä.

Mukavia keskikesän päiviä kaikille!

6 kommenttia:

 1. Oi kun ihania tilkkuttelua. Ihanat kassit ja pussukat.
  Olet taitava.
  Minäkin ennen ompelin tilkkutäkkejä.
  Nykyään ole laiska ompelemaan.
  Mukavia kesäpäiviä sinne teille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun elämässäsi on niin paljon muuta toimintaa. Me täällä sellaista hiljaiseloa elelemme, jää aikaa näpertelyyn.

   Poista
 2. Voi miten upeita tilkkutöitä! Ihanan värikkäitä♥ Täällä on satanut pidemmän aikaa ja nyt pari päivää taas paistellut aurinko oikein upeasti! Olisi kyllä kiva kun paistetta ja sadetta tulisi sillä lailla sopivasti:) Mukavaa kesäpäivää ja leppoisaa alkavaa viikonloppua🌞♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 3. Sulla on taito hyppysissäsi, niin paljon kaunista käsityötä.Vissiin sopivaa hellepäivien puuhaa?
  Marjasato näyttäisi täällä olevan mennyt jo alkukesän pakkasiin. Ei mun tartte lähiseudulla mennä mustikoita, ei hillaa etsimään ja se on iso harmitus.
  Upea kesä tämä on, eiks vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea kesä ja nyt vasta puolivälissä. Mustikkametsään jo tekisi mieli mennä, mutta näillä helteillä en uskalla, voisi tulla taas tahdistusreissu Lahteen.

   Metsä kaipaisi jo sadetta, mustikat ovat kuulemani mukaan pieniä ja kuivia, tiukasti kiinni varsissa. Toivotaan, että vähän syksymmällä saadaan nauttia mustikkapiirakasta ja sienistäkin.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.