sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Viikonloppuna oli mukavaa.
Saimme vähän vaihtelua elämäämme kun J ja M tulivat Espoosta mökillä käymään. Sää ei suosinut, vettä roikasi.

Päätimme lähteä  naapurikylään antiikin ja kirppistavaran myymälän kesänavajaisiin. Punainen kaunis paloauto oli hyvä maamerkki.

Toimintansa lopettaneen vanhan Hämeen villakehräämön yläkerrassa on vanhaa ja ikivanhaa tavaraa uskomattomia määriä. Uskoisin, että pienemmät kotiseutumuseotkin ovat kateellisia tälle kokoelmalle.

Osoite on KAUKELANTIE 304. 17530 ARRAKOSKI.


Katselkaa ja ihmetelkää tai mieluummin poiketkaa kesällä ostoksille. Liike on avoinna lauantaisin.
Kesäretkelle KAUKELANTIE 304, 17530 ARRAKOSKI ...Viime viikolla sairaalareissulla opin vielä toisenkin asian. Olisi hyvä pakata "selviytymispussukka" äkkilähtöjen varalle kaappiin  valmiiksi.

Nyt kävi niin, että lähtö kotoa oli niin nopea, että en ehtinyt tai muistanut varustautua ollenkaan, ei olisi onnistunutkaan kun huimasi ja oksennutti.  Ei ollut edes kampaa käytettävissä kun se oli takin taskussa varastokaapissa. Hoitajilta sain kamman ja hammasharjan, kiitos heille.

Kohta talossa on pussukoita joka lähtöön.Ompelin Lidlin kylmälaukusta paremman version.  Otin muoviset hantaakit pois ja leikkasin kankaasta samankokoiset palat plus saumanvarat.  Vahvistin pohjan kovikekankaalla ja tikkauksilla. Leikkasin kulmat pois alhaalta, kassi vastaavasti lyheni, mutta on nyt helpompi pakata. Huono kuvakulma, pohjan systeemi ei näy. Kassi näyttää litteältä, mutta ei se ole, pohjan leveys on n. 8 cm.

Lidlin kassi toimii hyvin jos pakasteita on vähän tai yksi jäätelöpakkaus, mutta jos yrittää pakata useampia tuotepusseja niin hankalaa on.

Kävisiköhän tuo Lidlin kassi myös thermopussukan ompelemiseen?  Taitaapi mennä kokeiluun.4 kommenttia:

 1. Hienoja vanhoja huonekaluja ja työkaluja näyttää olevan runsaasti tarjolla, tuolla olisi mukavaa kierrellä. Kiitos kun postasit tästä paikasta!

  Pussukoita tarvitaan aina, kauniita osaat tehdä!

  Hyvää huhtikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä maalla vanhaa työkalua ja huonekalua vielä löytyy, johtunee siitäkin, että ihmiset pysyvät kotikonnuillaan, eivät muuttele elämänsä aikana montaa kertaa.

   Oli mukava katsella vanhoja esineitä ja huonekaluja. Tuolla käydään toistekin.

   Poista
 2. Olipa mielenkiintoinen paikka ja kivoja pussukoita olit tehnyt.
  Se on muuten hyvä vinkki, että pitäisi olla joku pussukka aina valmiina lähtöön.
  Sitä olen itsekkin miettinyt, kun viimeksi jouduin hät hätää myös lähtemään ambulansin kyydillä, niin eihän mulla mitään mukana ollut.
  Mies niitä sitten toi, mutta ei osannut kaikkea ollenkaan löytää, hö!
  Nyt pitääkin laittaa valmiiksi pussukka sairaalaa varten, sillä koskaan ei tiedä, mitä seuraavan päivänä tapahtuu ja missä olemme.
  Hyvää keväistä loppuviikkoa sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakka, niin se on kun pii-paaaalla sairaalaan lähdetään, niin ei siinä juurikaan hammasharjoja ajatella. Ei minunkaan mieheni löytänyt kenkiäni, sairaalassa kotiin lähdön hetkellä kaivoin kassista kuraset lenkkarit. Vähänkös meitä nauratti.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.