maanantai 2. huhtikuuta 2018

Se oli sitten siinä.Nimittäin aurinkoiset kevätpäivät tällä erää, pyry alkoi aamulla. Onneksi lomalaisetkin saivat nauttia muutamista poutapäivistä.Satamalla on kummallinen vetovoima myös talvella, kesällähän satama onkin paikkakunnan sydän. Pilkkikansalla ja hiihtäjillä oli mahdollisuus poiketa Elbattarella kahvilla, kelkkojakin sai lainata. Pitäjäläiset olivat hyvillään kun Elbatar oli avoinna kolmena päivänä. Satamassa on ravintolakin, mutta sen ovet ovat tarkoin lukossa talvikaudella.


Tämän huushollin hellahenkilö on tähän ikään päästyään kokkaillut porukoille ruokaa jos jonkinmoisilla härpäkkeillä, kolmijalalla kamarinpesässä taisi olla primitiivisyyden huippu.  Se oli sota-aikaan mamman luona kun klapit olivat palaneet, niin hiilien alle piilotettiin nauriita paistumaan ja kolmijalan päällä paistinpannulla käänneltiin pannukkuja. Tämä nykyinen on paras kaikista, tosin tässäkin pitäisi olla vähintäin sähköteknikko kyetäkseen hyödyntämään hellan koko repertuaaria.

Pääsiäisenä lammasta, no kyllä vaan. Jos nyt sitä jostain kohtuullisella hinnalla saisi. Ei nyt ihan Herekille asti lähdetty lammasta hakemaan, ostettiin vaan lähikaupasta valmiiksi verkotettua ja maustettua. Ei välitetty vaikka paketin syrjässä jossakin luki Wellington.

Uunin ohjevalikosta napsautettiin lampaanpaisti, 120 astetta ja lämpömittariin 70 astetta. Ei tarvinnut vahtia, automatiikka pelasi. Klik vaan ja se on siinä, varttitunniksi lihaköntti folion alle huokaisemaan.

Hyvää tuli, nyt voikin taas loppuvuoden jouluun ( kinkkuun ) asti syödä Härkistä ja papuja.Tätä jälkiruokaa jos söisi joka sunnuntai, niin loppuvuodesta ei enää mahtuisi ovesta ulos.


Olen vähän yrittänyt elvytellä ompelutaitojani kun tuo virkkaaminen alkoi jo vähän tökkiä. Tuntuu tuo konekin olevan ihan kohmeessa, ettei vaan olisi käytön puutteessa ruostunut, rakkine. Ompeluhommat jäivät siinä vaiheessa kun lankaa ei saanut neulasilmään millään ilveellä. Nyt on silmät leikattu, pitäisi onnistua taas, mutta "jos ei ole kärsä kipeä, niin on maa kova".  On nuo sormet vaan menneet tönköksi, ei tahdo vinokantti kääntyä halutulla tavalla. Neljä pussukkaa kokeiltuna ja kolme koneenneulaa poikki, huonoja neuloja nykyään, nih.

Eilen tein itselleni lupauksen, että teen blogiini ainakin yhden postauksen per viikko, se voisi olla vain yksi kuva tai pari lausetta. Silloin blogiystäväni tietäisivät mummelin olevan jonkinlaisessa kondiksessa. Huomasin, että olikin aprillipäivä. No ei se mitään säästin tälle päivälle.

8 kommenttia:

 1. Toivottavasti pyry jää hyvin lyhytaikaiseksi , ja että lumet pian jo sulavat. Kiva että teillä on siellä Elbatar sekä talvella että kesällä:)
  Pashasi näyttää niin hyvältä että nyt tekee mieli...
  Oikein mukavaa loppupääsiäismaanantaita Unelma:)

  VastaaPoista
 2. Ei hätää, huomenna paistaa taas aurinko ja jopa +10 asteen päivälämpötilojakin on luvassa! Nyt se kevät tulee kohinalla :)
  Tämänpäiväinen lumimyräkkä ei ulottunut tänne meille ollenkaan, mutta vanhoja lumia on kyllä vielä ihan omiksi tarpeiksi.....
  Pashaa minäkin tein, sisar Varvaran ohjeella. Taisi olla ohje mitoitettu koko luostarin tarpeisiin. Annoksesta tuli kolme pashaa, yhden annoin ystävälleni, mutta meille jäi kyllä vielä itsellekin aikamoinen urakka.....
  Keväisiä aurinkopäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pashani on oma muunnelmani jostakin ammatti-ihmisen reseptistä. Hyvin toimii ja annoskin on reilu, kaksi pashaa siitä tuli. Nyt en oikein malttanut panostaa koristeluun.

   Poista
 3. Olet kyllä ihana ja eriveto! Päätin myös alkaa kutsua itseäni tämän perheen hellahenkilöksi. Pesukonehenkilö myös kuvaisi hyvin. Ja tiskari- ja siivoushenkilö.

  Postataan sitä tahtia kuin hyvältä tuntuu. On ihana aina huomata, että Mamman maailma on päivittynyt.

  Onnellista huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys vaan toiselle hellahenkilölle.

   Hyvänolon tahtiin vaan postaillaan, ei siitä väkisin vääntämällä mitään synny.

   Poista
 4. Täälläkin pyrytti, mutta onneksi vaan yhden päivän..nyt taas paistaa aurinko:) On kyllä ollut niin hyvännäköisiä pääsiäisherkkuja teillä, Nam!:) Aivan ihania pussukoita♥ Ihanaa alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kevät näyttää voittavan täälläkin, aurinko paistaa taas.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.