perjantai 27. huhtikuuta 2018

Muutama Turku-kuva.


Lokki päivystää ylhäällä hyvällä tähystyspaikalla. On vaan niin kylmä ja harmaa päivä.


Olen jo lapsena tykännyt tämän talon katutason ikkunoista, monet kerrat tästä ohi on kävelty.


Odottelin sukututkijaa Boren puistossa ja kävelin rantakatua etsien kuvattavaa. Tämä mahtava veistos on Raimo Utriaisen merenkävijöiden muistomerkki.


Hassu pikkumies istuu rannan penkillä. Istahdin hetkeksi itsekin tuolle puulavistalle, ei ollut tämä kaveri oikein juttutuulella.


Nyt on saatu kestävä Myllysilta sen notkahtaneen tilalle.


Martinsillan pielessä  on suosittu grillikioski. Nyt olivat vandaalit rynnineet sisään ikkunan kautta yöllä. Nuori nainen kioskin vieressä pahoitteli asiakkaille, ettei voi aloittaa työpäiväänsä ennen kuin poliisit ovat käyneet. Kioskissa oli jotain poltettu ja vaihtokassakin oli viety. En pyrkinyt ostoksille, satuin vain kulkemaan ohi, kun odottelin sukututkijaa Siirtolaisinstituutista.


Tähän jos paattinsa kiinni sitoo, niin varmasti pysyy, etenkin jos partiossa opitut solmujen tekotaidot ovat vielä hallinnassa.


 Kun keräilijä näkee kirpparin hyllyssä tämän kukan kuvan, niin rinnassa hypähtää ilo. Vielä jos lasiastian pohjalla on kohokirjaimilla teksti, Wiiala, niin silloin on sydän vaarassa hypähtää laukalle.


 Nyt ollaankin jo omalla pihalla, monia kukkia oli ilmestynyt näkyville niiden kahden päivän aikana kun reissussa olimme.


Vuoden ensimmäiset villivihanneksetkin on jo silputtu keittokattilaan.

Tänään on paistanut aurinko, on ollut mukavaa kopsutella kukkapenkkejä siistimmiksi. Kylmän kankeita lehtokotiloitakin taas löytyi kymmeniä, hyvin ovat talvesta selvínneet paksun lumivaipan alla.

Ihana kevätpäivä.

6 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Turku on kyllä kaunis kaupunki! Kaunista kukintaa jo teidän pihalla, Leppoisaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin harmaana päivänä ei onnistunut tällä pienellä alueella löytämään valoisia kuvauskohteita. Turku on kuitenkin kaunis kaupunki, yritetään kesällä uudelleen.

   Poista
 2. Kiva oli katsella näitä Turun kaupunkikuvia.
  Sinulla onkin täällä mukavia postaukssia. kävin ne katsomassa kun en ole kernnyt käymään täälä.
  Hyvä pyhäpäivää ja iloista Vappua. sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvi, niin minäkin usein joudun tekemään. Käyn blogeissa vierailulla joskus harvemmin, luen silloin monta postausta samalla kerralla. Usein jää kommenttikin laittamatta.

   Poista
 3. Olen usein miettinyt, kuinka upeita taloja ennen on rakennettukaan. Taidokkaita yksityiskohtia. Turku on minulle lähes tuntematon kaupunki, mutta nythän se tuli tutummaksi : ) Nuoruudessa pari kertaa kävin.
  Mielenkiintoisia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkuun kannattaa lähteä kesällä, silloin siellä on elämää ja kauneutta.

   Valitettavasti Turusta on tuhottu monia vanhoja kauniita taloja ja rakennettu uutta laatikkoa tilalle. Onneksi joki ja Ruissalo ovat vielä paikallaan.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.