tiistai 13. helmikuuta 2018

Sinistä hämärää.


Moneen päivään ei aurinko ole näyttäytynyt.


Lunta on tänä talvena enemmän kuin meidän aikaisempina talvinamme täällä. Onneksi jäisiä liukkaita päiviä on ollut vähemmän.


Olympialaisetkin ovat menossa kaukana tuulisessa Koreassa. Aika on tehnyt tehtävänsä, minua ei enää kauheasti kiinnosta. Mukavahan tuossa television ääressä on  istua virkkailemassa, hyvin selostavat, katsoo sitten kun äänekkäämmin huutavat.

Toki sentään olen iloinnut tyttöjen pronssimitaleista ja surrut Kaisan epäonnea. Kultaa jos tulisi niin innostuisinkohan siinä vaiheessa ja muistelisin kuinka hienoa oli kun Veikko Hakulinen Holmenkollenilla  hiihti 50 km aikaan 3.33.33 ja Pekka Tiilikainen selosti. Hienoja hetkiä silloin radioiden äärellä ja sukkaakin kudottiin.


Uusi pipokin taas valmistui, näitä on niin kiva tehdä ja samalla saa lankakerien loppuja pois pussukoista. Lankojen väri ei nyt ihan täsmää näin lampun valossa.


Tilasin netistä tuollaisen "tupsukoneen", kiva vempain. Olisi pitänyt valita tähän pipoon tuo isompi rinkula. Lankaa näihin tupsuihin menee melkoisesti, mutta menköön.

Tupsun teko tuolla härpäkkeellä sujuu kätevästi, ihan vaan uteliaisuuttani tuon tilasin. Onhan ne tupsut valmistuneet kahden pahviläpyskän avulla aikaisemminkin ihan hyvin. Hassulta tuntuu, että nyt seitsemänkymmenen tupsuvuoden jälkeen mummelilla on oikein ostovälineet tupsuiluun.

Samassa tupsupaketissa minulle tuli toinenkin uusi tuttavuus, maltan tuskin odottaa päästäkseni  sitä testaamaan.

8 kommenttia:

 1. Onpa kaunista tuo sininen valo. Minun telkkarini on tietokone,enkä sitä kautta ole hirveästi voinut olympialaisia seurata, ja lähinnä minua kiinnostaa luistelu. KIva tupsukone, ei tarvitse enään leikata pahvista noita rinkuloita;D Mukavaa viikkoa Unelma:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa sinisyyttä ja kaunis pipo :) Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukka- ja pipolaatikko oli jo tyhjänä, joulun alla sain kaikki jaettua. Nyt uutta varastoa kertyttämässä.

   Poista
 3. Joo, ei jaksa kisoja seurata. Iloitsen kyllä, jos menestystä tulee muiden mukana. Tupsuja on kiva tehdä. Joskus niitä kissoille värkätään ihan perinteisillä pahvijutuilla leluiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahvijuttu on ihan kelpo työväline tupsujen valmistamisessa.

   Poista
 4. Sulla on kiva vehje tupsujen tekoon, mullakin oli sellanen joskus...mutta hävisi muutossa jonnekkin?
  Olet kyllä mestari noiten pipojen teossa, kaunis tämäkin, kuin mikä!
  Kiitos kauniista kortista ja hyvää huomista Ystävänpäivää myös sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja nuo uudet apuvälineet. Aina löytyy innokkaita keksijöitä, jotka kehittelevät meille ikivanhojen niksien pohjalta tarpellisia vempaimia. Ostettavahan niitä on vaikka ilmankin pärjäisi. :-)

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.