maanantai 5. helmikuuta 2018

Mikä vaiva pienellä?


Timanttien päivä, vihdoinkin.Pienellä tirpalla valtava kyttyrä selässä?  Lintu ei pystynyt nostamaan siipiään normaalisti selän päälle.


Lintu vaan kyhjötteli ruokintapaikalla maassa, ei lähtenyt lentoon toisten kanssa. Pystyi kuitenkin lennähtämään läheiselle oksalle.


Onneksi ruoka maistui.


Tässä parven samanlainen terve lintu.

Tämän aamun urpiaisparvessa sairasta lintua ei enää näkynyt.

6 kommenttia:

 1. Hienoa, Sinulla on ollut timanttinen Runebergin päivä.
  Luin jostain, että lintulaudoilla on näkynyt talven mittaan sairaita yksilöitä, oli joku tietty lajikin, josta kyse, en vaan muista mikä.
  Toki tuollainen patti urpiaisen selässä vaikuttasi, kun joku olisi päässyt vaikkapa puraisemaan siitä tai jos onkin kasvain??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhanaikainen talvipäivä todellakin. Lintulaudalla on talven aikana tepastellut talitintti,jolla on vain yksi jalka. Hyvin näytti sekin lintu pärjäilevän. Minuakin kävi ikkunalla tervehtimässä, oli tottunut tasapainoilemaan yhdellä jalalla.

   Poista
 2. Voi pientä. Sinulla on siellä hyvä näkymä lintujen elämään.

  VastaaPoista
 3. Olet ottanut upeita kuvia! Tuntuu niin pahalta, kun linnuissa ja muissa metsän elävissä on sairaita yksilöitä. Niin toivoisi, että kaikki voisivat hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet urpiaiset joutuvat väistelemään isompiaan, talitintit ovat agressiivisia. Taistelu ruoasta on kovaa, meillä lisätään uusia siemeniä joka päivä automaattiin.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.