torstai 15. helmikuuta 2018

Jotenkin se taas luiskahti lapasesta, tuo lankahomma.Jämälankoja vinksin ja vonksin monessa pussukassa, joukossa toki ehjiä keriäkin ja melko täysinäisiä myös.

 "Tarttis tehrä jotain" , sanoi entinen presidentti.

 Tuossa nyt ei enää ole tolkun häivää, tuumaa lankahamsteri, siis minä.
Päätin ryhdistäytyä.


Tilasin ensimmäiseksi tämän härpäkkeen, kahdessa päivässä paketti tuli ärrälle. Nyt jämäpussukat kaikki nurin lattialle ja eikun veivaamaan.


Kivaa hommaa, ja järjestystä syntyy. Jaa, miksi vanhanaikainen kerälle syrssääminen käsipelillä ei kelvannut? No, olisihan se kelvannut, mutta kun sattui silmiin tuo mainos. Täytyyhän sitä tukea kaikenlaista teollista ja kaupallista toimintaa, että saadaan talouden pyörät maassa pyörimään. Nih.


 On tässä vielä yksi hyvä syy, joka puoltaa tuollaisen teknillisen hankinnan oikeutusta. Nyt on helpompi vertailla noiden kerien lankamääriä ja lankojen riittämistä  seuraavassa jämälankatuotannossa. Näitä keriä on helppo purkaa sisältä ja päältä. Ensimmäiseksi käsittelyyn pääsevät nuo pienet nyssykät. Kaikki pienet langan pätkätkin ovat siististi nipussa, ne päätyvät iloisesti keikkumaan pipojen tupsuina.


Teen rinnakkain molempia sukkia.
Mitkään viralliset värisuorat eivät toteudu meikämamman tuotteissa, mutta lämpöä ja iloa niiden onkin tarkoitus tuottaa.


Ai että, on hyvä mieli kun sain tuon sotkun selvitettyä. Nyt saa vähän aikaa hykerrellä ja ihastella näitä värikkäitä mandalapeittojen viimeisiä jämiä.

13 kommenttia:

 1. Ihania lankoja ja sukkia <3 Voin niin kuvitella, millainen olet lankakaupassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähes kaikki ovat Seitsemää veljestä, osa myös Villeä.

   Poista
 2. Onpa taas upeat ja varsin vauhdikkaannäköiset sukat. Ja kyllä pitää lankojen olla järjestyksessä. Aika mainio keksintö :)

  VastaaPoista
 3. Onpas kiva härpäke, ja paljon ihanan värisiä lankoja sinulla:) Kivat sukatkin olet tehnyt. Oikein hyvää loppuviikkoa Unelma:)

  VastaaPoista
 4. Nyt kyllä kiinnostaa, mikä tuo härpäke on ja mistä tilasit. Ihant sukat tuli langanlopuista. Minullakin on koko ajan sukankutile teon alla, EN pysty katsomaan telkkaria, jos en tee käsillä jotakin ja neulominen on juuri sopivaa puuhaa. Kun saan sukan valmiiksi, luon heti uuden sukan silmät puikoille. Tuotokset menevät hyväntekeväisyyteen ja pienille paleleville varpaille.
  Hyvää viikonloppua Sinulle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on langankerijä, sillä nimellä hain Googlesta. Myyjiä oli useita ja hintoja samoin, kannattaa vertailla. Tilasin omani Adlibrikseltä kun sieltä oli muutakin ostettavaa. Tämä Wool winder KnitPro kerijälaite on tällaiseen pieneen kotikäyttöön ihan sopiva.
   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. Voi miten iloista värien leikkiä kuvissasi. Hienoa, että pystyt loihtimaan käsilläsi kaikkia upeita ja hyödyllisiä neuleita. Itselläni eivät jäykät sormet enää hallitse puikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit ovat ihania. Löysin värit uudelleen kun tutustuin Frida Kahlon töistä inspiraation saaneiden virkkaajien töihin ja mandaloihin.

   Sormet pysyvät jotenkuten toimintakelpoisina kun aina tilaisuuden tullen virkkaa tai kutoo. Olisin onneton jos en voisi jotain pientä värkätä käsilläni.

   Poista
 6. Voi, iten on samanlainen lankasotku siinä, kuin mullakin täällä!
  Mulla on monta pussillista erivärisiä lankoja, ja monesti olen niitä koittanut jotenkin järjestykseen saada..Mutta tuo sinun laitteesi kyllä kiinnosti, pitäisiköhän sellanen hankkia...hmmm?
  On kyllä niin hienoja ja kutsuvia keriä!
  Ja tuo kahta sukkaa samanaikaisesti kutomalla onkin aika kätevä, kun langanlopuista tekee.
  Mulla on vaan se ongelmana, kun en mistään löydä yhtähyviä puikkoja, kuin nämä, mitkä mulla käytössä on. Sillä olen ostanut aika monetkin, mutta jostain syystä ne ovat senverran teräviä muut, että ei tule kutomisesta yhtikäs mitään, heti on sormet verillä.Eikä niitä pakkauksessa näe, ei voi avata niitä kaupassa.
  Harmittaa oikein!
  Kauniit sukat olet jämälangoista kutonutkin, hieno uttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko kokeillut bambupuikkoja? Niiden kärkiä olisi ehkä mahdollista vähän pyöristellä.

   Tuo langankerijä on ihan mukava vekotin näin kotikäytössä.

   Poista
 7. Oi, oi, kyllä pistät paremmaksi tuolla lankamäärällä minut. Meikein kuin lankakaupan hyllyllä. Ei mulla likikään noin paljon.
  Kaunista ja värikästä.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.