maanantai 29. tammikuuta 2018

Ihan innostuin näpyttelemään.
 

Tällaisena ankeana, harmaana, synkkänä ja pimeänä talvipäivänä kukat ilahduttavat, piristävät ja valaisevat koko huoneen kauneudellaan. Kliiviani ensimmäiset kukat avautuivat, laitoin kukan hetkeksi valohoitoa saamaan keittiön lampun läheisyyteen.

Googletin virallisia tietoja  kukasta, lainasin tuohon alle.

"Kliivia on narsissikasvien heimoon kuuluva kasvi, joka tuotiin Eurooppaan Etelä-Afrikasta 1800-luvulla. Kasvi on saanut nimensä lady Charlotte Cliven mukaan, joka kasvatti sitä ensimmäisenä Englannissa. Wikipedia
 Clivia miniata"
 

 Lauantaina ja sunnuntaina oli taas BirdLifen:n talvilintujen bongaustapahtuma. Täällä meidän pihassa on urpiaisten parvessa viihtynyt yksi vaaleampi versio. Onkohan tuo samaa lajia vai olisiko joukkoon eksynyt tundraurpiainen?

 

 Yllättävän vähän näkyi tirppoja nyt kun olisivat päässeet oikein tilastoihin kirjatuksi. Kipakkana pakkaspäivänä siemen- ja pähkinäpöntöllä on paljon enemmän vierailijoita. Lumen alta paljastui vielä syöntikelpoista einestä. Tiklit ovat kauniita kirkkaissa väreissä, ikkunan lasi valitettavasti haalistaa näkymää.Urpiaisia tänä talvena on näkynyt runsaasti, tosin nyt bongauspäivänä suurta parvea ei meidän pihalla näkynyt. Olisiko ruokintapaikalla hyppivällä oravalla ollut osuutta asiaan tai sitten jollakin naapurilla oli parempia eväitä tarjolla.Lukupiirin helmikuun kirjaksi on valittu Martti Backmanin teos, jossa faktan ja fiktion muodossa kerrotaan itsenäisen Suomen kauheimmista tapahtumista.

Vähän nolona joudun tunnustamaan, että niistä Viipurin tapahtumista en ole ollut ollenkaan tietoinen. Olof  Laguksen tapauksesta olen jotain kuullut, mutta nyt Martti Backman tuo tapauksen niin inhimilliselle tasolle, että lukija tai kuulija ei jää sydän kylmänä kauhistelemaan, tapaus koskettaa syvästi. Sodan mielettömyys on aina yhtä käsittämätöntä. Miksi tavallinen ihminen voikin muuttua vallanhimoiseksi raakalaiseksi?


En lukenut itse kirjaa vaan kuuntelin sen Celianetin kautta. Palasin kirjan sivuille tarkistamaan muutamia kohtia jälkeen päin.

Selkeä-äänistä lukijaa on mukava kuunnella, samalla jää silmät ja kädet vapaiksi. Jotain helppoa käsityötäkin voi tehdä, sellaista jonka ohjetta ei tarvitse seurata paperista tai ruudulta.


Netistä valitsin kokeiluun tällaisen kuplaneule ohjeen, helppo ja kiva tehdä. Jämälankoja riittää.


Syntymäpäivänäni olin kovassa flunssassa, taatan hankkima kukka ilahdutti. Se onkin säilynyt täydellisenä jo pari viikkoa.


 Pihalla on ollut vaarallisen liukasta, päivällä hiekat ovat painuneet jäähän ja yön pakkanen jäädyttänyt polun luistinradaksi. Olen ollut yksin kotona perjantaista asti. Lähtiessään taata on kylvänyt hiekkaa tielle, mihin ne katosivat?  Hyvin olen täällä pärjännyt, puhelin on hihaan ommellussa taskussa aina mukana, avain kaulassa ja piikit kenkien pohjissa. Lisävarusteena postilaatikolle mennessä toisessa kädessä hiekkaämpäri ja toisessa piikkikärkinen kävelysauva.

*
Eilen illalla seurasin TV:stä vaalitulosten  laskentaa. Oli se mukava kun kaikki ehdokkaat olivat iloisia voittajia, Väyrynenkin hoki yhtä mantraa joka kuvassa, onneksi yhdestä pätkästä oli ääni pois.

Kansalaiset ja veronmaksajat tässä nyt voittivat kun uusia vaaleja ei tarvita. Säästyvät myös kalliit eläkerahat ja toimistokulut väistyvälle presidentille. Uusi päämies ei varmasti olisi tyytynyt samaan palkkaankaan Niinistön kanssa, mitään palkan alennuksia olisi suvainnut (maybe).

Demokratia on toiminut ja kansa on puhunut. Näinä aikoina ei ole helppoa olla presidenttinä, Niinistö on Jenninsä kanssa onnistunut hyvin tehtävässään. Onnea ja Jumalan siunausta Niinistölle ja perheelle. 

Haavisto ja Vanhanen olisivat varmaan myös olleet hyviä, naisehdokkaat kaikki melko nuoria vielä. Tuntematta ehdokkaita persoonakohtaisesti en voi enempää kehua kuin moittiakaan.

Tämä loppulitania on varmaankin pisin politiikkavuodatus blogissani kautta aikojen, mitenkäs tässä nyt näin kävikään. Enhän minä politiikkaa, en.

Nyt on taas niin perusteellisen paljon lintuja ruokintapaikalla, jasmiinipensas täynnä pikkuvarpusia.


18 kommenttia:

 1. Kliiviä on upea! Itse olen myös tyytyväinen vaalien tulokseen <3 Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos postauksesta Unelma!
  Hyvää myöhästynyttä syntymäpäivää sinulle ja aurinkoisia kevätpäiviä myös!
  Ihanat kukat ja postaus!♥♥♥

  VastaaPoista
 3. Myöhästyneet onnittelut sinulle.
  Ihanat kukat sait.
  Minäkin laskin lintuja, ja tein tänään siitä postauksen.

  VastaaPoista
 4. Upea kliivia ja muutkin kukat! Minultakin onnittelut syntymäpäivän johdosta näin jälkikäteen♥
  Paljon sinulla käy lintuvieraita, tikliä en olekaan nähnyt kuin kuvissa. Kaunis lintu!

  Hyvää viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos.

   Nuo pikkuiset linnut tuovat paljon iloa elämään kun täällä olen paljon ollut liukkaiden kelien ja sairastelujen takia. Toivottavasti kevät ja lisääntyvä valo tuo uutta innostusta taas blogin päivittämiseenkin.

   Poista
 5. Kaunis kliivia ja veikeät linnut. Ja nuo lapasetko nyt on sitten helpot tehdä? Kyllä se on helppoa kun osaa :)

  Minulle on jäänyt ne sisällissodan tapahtumat kyllä hämäriksi. Ei niistä koulussakaan juuri puhuttu. Lyhyesti mielestäni vain todettiin, että tällaista oli.

  Minäkin seurasin pressanvaalien ääntenlaskua täällä. Se on aina mielenkiintoista. Matkan päästä kun näitä vaaleja katselen, niin täytyy sanoa että kaikki ehdokkaat olivat kuitenkin jotenkin ihan tolkullisia. Jokainen varmaan olisi hommaan ryhdyttyään todennut, että ei auta kuin ottaa lusikka kauniiseen käteen. Helppo on kaikenlaista lupailla, sellaistakin mikä ei presidentin tehtäviin kuulu. Uskon, että Suomella on hyvä johtaja, on kokemusta ja osaamista.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna kun sieltä kaukaakin jaksat seurata elämäämme täällä kotona.

   Terveiset ihanalle perheellesi.

   Poista
 6. Kauniita kukkia ja suloisia lintuja! Myöhästyneet onnittelut ja mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Kaunis on tuo kliiviasi , ja hienot kuvat siitä ja kukista muutenkin.Sekä tipuista, on ne nättejä:) Ihanat nuo kutomasi lapaset, nätit värit niissä:=)
  Ja minultakin myöhästyneet onnittelut Unelma.

  VastaaPoista
 8. Niin,muuten, onnea sulle,sulla on ollut syntymäpäivätkin!
  Ja niin kauniin kukan saitkin!
  Ihanat tumput olet kutonut, sulta sitten luonnistuu vaikka mikä käsityö,olet mestareitten mestari!
  Mieluinen presidentti valittiin uudelleen ja ninhän sen pitikin mennä.
  Oikein hyvää tulevaa helmikuuta teille sinne!

  VastaaPoista
 9. Ilostuin nähdessäni kauniin kliiviasi ja ihastuttavat lapaset. Enhän minäkään politiikkaa, mutta hyvä näin.
  Jälkikäteen onnittelut, kun vuosikirjassani on alkanut uusi lehti. Kaikkea hyvää

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.