perjantai 3. marraskuuta 2017

Ta-daa, se onnistui.


Eilinen ilta tuon tunisialaisen virkkauksen opiskelussa meni, tekniikassa on vielä hiomista. Nyt pitäisi vielä onnistua koukkuamaan toinenkin lapanen.

Mukavaa vaihtelua tuon koukkuaminen on, mutta ainakin näin aluksi tuntuu hitaalta. Tuli mieleen monta kertaa, että kutoen olisi jo valmista.

Netistä löytyy selkeitä ohjeita ja malleja olisi pilvin pimein. Hyvältä tuntuu sekin havainto, että vielä näin vanhanakin voi oppia jotain uutta.

Tuo tilaamani koukku on liian pitkä lapasen tekoon, lyhyempi olisi näppärämpi. Pipojen tai muiden vaatteiden virkkaamiseen tuo pitkä on hyvä, taas on asiaa koukkukauppaan.

Tänään julkaistiin uusi ruutu Kalevala peittoonkin, jätän sen hautumaan ensi viikolle. Kolme kirjaa odottaa lukijaa, aloitan viikonlopun lukien ja retkeillen. Aurinko paistaa.

14 kommenttia:

 1. Eikös tulos ole kuitenkin aika paljon tuhdinpaa kuin neulomalla tehty, ei mene tuuli heti läpi. Muistelen vaan isännän koukkuamia vauvantöppösiä, olivat aika jämäkät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukevampaa on ihan selvästi. Varmaankin tässä vaikuttaa myös "käsiala" ja langan vahvuus. Mukava tuttavuus tämä koukkuaminen kuitenkin on.

   Poista
 2. Varmasti lapasista tulee lämpimät. Eikö vaan olekin aikamoinen elämän mauste keksiä ja rohjeta aina jotain uutta? Käsityö, jos mikä on yks parhaita puhde- tai väliaikatöitä.
  Kyllä minullakin tuommoinen koukku on, mutta harjoitusta vaatisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimältä tuntuvat. Lasten kokoa tuli, vaikka aikuiselle ajattelin.

   Harjoittelua tarvitaan lisää.

   Poista
 3. Onpa ihana väriset lapaset! Olen elämäni aikana tainnut tehdä vain yhdet lapaset ja nekin ala-asteen käsityötunnilla. Sukkia sen sijaan on syntynyt melkoiset määrät.
  Hyvää pyhäinpäivän viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkia minäkin enemmän olen tehnyt, mutta nyt viime aikoina virkkaus on vienyt mennessään.

   Poista
 4. Öö, tyhmä kysyy. Siis menikö sinulla yksi ilta tuon lapasen tekoon? Mulla olisi mennyt puikoilla varmaan viikko :)

  Näyttää hyvältä. Olen kyllä eriveikeä, kun uutta aina kokeilet ja opettelet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi ilta meni, eniten aikaa kului tuon uuden koukun kanssa ähräämiseen. Nyt osaan tuon kuokkuamisen perussilmukan vääntämisen.

   Johanna, sinä osaat kaikkea muuta paljon minua paremmin.

   Hyvää viikonloppua.

   Poista
 5. Tuollaisesta virkkauksesta en olekaan kuullut, näyttää hyvältä:) Mukavaa viikonloppua Unelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kuullut tällaisesta virkkauksesta, mutta koskaaan en ollut kokeillut. Ihmettelenkin nyt miksi en. No, parempi myöhään kun ei ollenkaan. :-)

   Poista
 6. Piti muuten lukea OLET eriveikeä.

  Äitini oli hyvä neulomaan, mutta ei tainnut ihan illassa lapanen tai sukka syntyä. Tuo vihreä on muuten tavattoman kaunis.

  VastaaPoista
 7. Kauniilta näyttää. :)
  Liityin myös lukijaksi.

  VastaaPoista
 8. Kuvakehrääjä, tervetuloa lukijaksi. Säännöllisen epäsäännöllisesti tänne postauksia laittelen, aina voimien ja inspiraation mukaan.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.