torstai 2. marraskuuta 2017

Muuttomatkalla


Aikaisemmin kuvasin tätä maissipeltoa ja lupasin kertoa miten sadolle on käynyt. Eivät ehtineet tähkät kypsyä. Pellon reunasta oli koneella ajettu kokeeksi yksi varvi, eipä ole taitanut satoa löytyä kun suurin osa on jäänyt peltoon paleltuneena törröttämään.


Kanadanhanhia ja laulujoutsenia iltapäivän auringossa.Tämä perhe pysytteli vähän muista erillään. Voisikohan tällä äidillä olla neljä poikasta tai sitten hän on ottanut hoiviinsa jonkun toisen perheen poikasia. Luin uutisista, että tänä kesänä joutsenille on tullut melko vähän poikasia. Onneksi tässä parvessa nuoria lintujakin on matkalle lähtemässä.


Tänne ovat pysähtyneet levähtämään ja ruokailemaan, toivottavasti jyviä vielä lötyy.


Evolla oli vähän enemmän lunta ja pienet järvet olivat jo saaneet jääkannen. Hiljaista ja rauhallista oli, viiva taivaalla näyttää, että muutakin elämää maailmassa on, joku lentää korkealla.Suuret valkoiset linnut, upeita ovat.Kovin näyttävät poikaset vielä nuorilta, toivottavasti jaksavat lentää lämpimään.


Kaksi perhettä.


Hanhi yrittää saada porukkaan vähän äksöniä.


Joutsenen poikanen etsii tähkiä lumiselta pellolta.

Seuraava metsäretki Evolle taitaa tulla vasta ensi keväänä, monet laavut olivat jo nyt lumisten teiden takana. Pitäisi olla sukset tai lumikengät, ei onnistu enää minulta lumessa tarpominen.

Näin saatiin eilen marraskuu alkamaan pikku pakkasessa ja iloittiin auringosta.

*

Olen ostanut "sikaa säkissä" eli tilasin jonain syksynä netin kautta kymmenen kilon erän trikoosta leikattua matonkudetta.  Innostuin silloin virkkaamaan mattoa ja koreja. Olin kauhean pettynyt hankintaani ja se lankalaatikko haudattiin varaston perälle vähin äänin.

Nyt syyslomalla täällä käyneet tytöt innostivat kaivelemaan korivirkkuut esille. Eipä noiden mattolankojen värit varastossa ole kirkastuneet, eikä kuteen epätasaisuus mihinkään kadonnut, mutta nyt olen saanut puhtia tehdä jotain tuolle sekalaiselle vyyhtikasalle.   Teen koreja ja katson mihin ne kelpaavat.

Valmiita koreja on jo viisi, somistuksia vailla vielä. Laitan kuvia kunhan saan valmiiksi.

 Kalevala peitosta puuttuu vielä kolme palaa tai neljä, tein bonuspalan myös.

Kun nyt nettiostoksista tuli kirjoitettua niin jatketaanpa vielä. Tilasin Karnalukista pimeitä talvi-iltoja ajatellen valopäiset puikot ja virkkuukoukun. Listalla oli myös kaksikoukkuinen virkkuukoukku, vänkyrä siis molemmissa päissä. Olisi kiva kokeilla tunisialaista virkkuuta, en ole koskaan edes yrittänyt kun ei ole ollut tuota työvälinettä rasiassa. Nyt on niin monta "rautaa tulessa" , eli koukkua kerällä, että koskahan ehdin tähän uuteen juttuun syventymään. Ettei vaan kävisi niinkuin sille entiselle viuluviikarille, joka vihdoinkin sai oman viulun ja parkaisi sitten; voi kun osais soittaa. Saattaapi lähipäivinä lentää kaksipäinen väkänen meilläkin roskiin kera ison lankasyttyrän.  Nettivideoiden avulla kuitenkin on helppoa kokeilla kaikkea uutta, tähän luotan.

Tilaaminen Karnalukista oli helppoa ja tilaus tuli perille nopeasti, tuo nimen kirjoittaminen vaan on hankalaa kun en löydä pisteellistä uuta mistään 😊. Välityönä valmistuivat kämmekät ja yksi pipo.


Mukavaa marraskuuta kaikille, lupaavasti alkaa aurinkoisessa säässä.

14 kommenttia:

 1. Vau mitä kuvia ja käsitöitä <3 Mukavaa marraskuuta myös Sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Tuollaiset valopäiset puikot voisin ostaa tyttärelle..:)
  IHANAT kämmekkäät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä en tiedä toimivatko nuo puikot toivotulla tavalla.

   Poista
 3. Oletpa onnistunut saamaan upeita kuvia joutsenista ja hanhista. Nyt on ruokaa muuttomatkalla oleville, koska tuota viljaa jäi niin paljon pelloille.

  Joutsenia on täällä joessa myös, mutta enpä nyt ole onnistunut niitä tapaamaan. Ylilentoja kyllä näkee.

  Ihana sää nyt, kumpa jatkuisi:)
  Hyvää marraskuuta Unelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minttuli.
   Ainakin tänään paistoi vielä aurinko.

   Poista
 4. Ihania kuvia isoista linnuista ja kovasti talviset maisemat.
  Toimelias olet todellakin, valokuvausta, ulkoilua, käsitöitä ja varmasti paljon vielä muutakin. Vieläpä aina uudenlaista oppimassa. Virkkaaat ihan mitä vaan ja tuloksena aina kaunista.
  Meiltä ovat muuttolinnut lähteneet, lunta tällä hetkellä paljon, kuten pakkasiakin. Siis talvi tullut.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt oppiiko vanha vielä uusia konsteja. Kiitos kommentistasi.

   Poista
 5. Ihanat kämmekät, nekin jotenkin kalevalalaista tyyliä. Sinun käsissäsi nyt syntyy mitä vaan, vaikka kaksipäisellä koukulla... ei kai niitä molempia päitä sentään voi yhtaikaa käyttää. Valopuikot, vau, nyt voi neuloa matkoilla pimeässä autossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtäisin, että vuorotellen virkataan ympyrää, esim lapasta. Jännä kokeilla, kerron sitten.
   Valopuikkojakaan en ole vielä ehtinyt kokeilla.
   Talvi tulee, pakkasta oli jo aamulla 10 astetta.

   Poista
 6. Kerrassaan upeita kuvia joutsenista ja hanhista. Olet päässyt todella lähelle tai sitten sinulla on ollut aivan erinomainen objektiivi. - Ja kivoja neulomuksia. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Onpa kauniita lintukuvia! Hyvää pyhäinpäivää!

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.