keskiviikko 2. elokuuta 2017

Kymmenen pisteen kauppakassi.Tällä viikolla on taas mediassa kauhisteltu valtamerillä lilluvia jättisuuria jätelauttoja, jotka koostuvat pääasiassa muoviesineistä esim, kasseista. Asiaa on tutkittu Suomessakin, suositus olisi päästä muovisten kertakäyttökassien kulutuksessa 40 kassia per henkilö vuodessa. Tähän lukuun ei lasketa niitä pieniä rullasta revittäviä hedelmäpusseja.

Meidän perheessä marketeista ostetaan kassi ainoastaan poikkeustilanteessa, ei taatusti tule kahdeksaakymmentä kassia vuodessa. Olen kokeillut erilaisia kangaskasseja ja joskus ostanut paperikassinkin, mutta mielestäni paras on tällainen reilun kokoinen tukeva laukku, joka pysyy tavaroita pakatessa hyvin pystyssä ja avoimena. Kestää ehjänä pienen perheen käytössä ties kuinka pitkään. Pidän huolen, että meillä on näitä aina autossa valmiina heräteostoksienkin varalle.

Teksasin tuliaisina sain mm. tällaisen oikein mieluisan Downton Abbey kassin. Tätä olen mieluusti kanniskellut markkinoilla ja marketeissa. Kiitos veli ja vaimonsa, joka aina keksii jotain kivaa tuliaista, persoona kohtaista siis.


 Mietinkin tuossa, että minkälaisen kassin voisi valmistaa suomalaisista tv-sarjoista tai elokuvista. Salkkareita en voisi suositella kun en ole katsonut sarjaa ollenkaan, olisiko Kotikatu tarpeeksi vanha? Suomalaiskansallisen kassin voisi saada Tukkijoella elokuvasta tai ihan omaa luokkaansa olisi Uuno - leffat.  Hauskan kassin saisi myös Pekka-puupää ja Justiina elokuvista. Minulle passaisi oikein hyvin joku Kulkurin valssi tai Rosvo Roope kassi.

Tässäpä ilmainen vinkki  suomalaisille kassintekijöille. Olisi vähän vaihtelua Ikean sinisille kestokasseille.Tyttäreni kanssa vietimme eilen mukavan päivän ihan vaan tyttöjen kesken. Saimme hienon sään, Päijänteellä oli ihan tyyntä. Kävimme keräämässä vähän mustikoita, uimme saunarannassa ja lähdimme vielä vähän retkeilemään saaren ihmeitä ihastelemaan.


Kaunis pieni vene kiitää kohti maantietä.

Sinne se venho hävisi tienpenkkaan ja sieltä se putkahti esiin tien toiselta puolelta.

Näin hieno fillari oli talutettu kahvilan pihaan Lahdessa.


Pieni pyörähdys vielä pihalle kotiloratsiaan.

Mukavaa elokuuta kaikille.

6 kommenttia:

 1. Hieno kassi:) Täällä vuoden alussa tuli VIHDOINKIN maksu markettien muovikasseille,mutta se on liian pieni mielestäni,maksu voisi olla suurempi .Minulla on aina kangaskasseja mukana ostoksia varten.
  Ihana pyörä,täällä on samantapainen erään ompelutarvikeliikkeen ulkopuolella:)
  Kauniit järvimaisemat:) Oikein hyvää alkanutta elokuuta Unelma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markettien muovikassit ovat olleet maksullisia jo vuosia, mutta nyt alkoi itku kun tavaratalotkin ottavat maksun "paitapussista".

   Tuo minun hieno kassini taitaa myös olla jotain muovia, mutta se kestää vuosia ja päätyy lopulta poltettavaksi energiajätteen mukana.

   Nyt nautitaan vaan kauniista kassista, eikä murehdita sen loppusijoituspaikasta. Harvemmin sitä tavaraa ostaessaan tulee ajatelleeksi sen viimeisestä vaiheesta.

   Poista
 2. Kyllä mullekin kelpaisi tuollainen kassi. Mä voisin käyttää kestokasseja tms., mutta isäntä ei ole kovinkaan innostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen kestokassi on ehdoton kassalla, se on niin tukeva jos vertaa muovipussiin. Ei tarvitse taistella pussin avaamisen kanssa, eikä reunojen kaatuminenkaan ole ongelma. Kassahenkilökin on iloinen kun edellinen asiakas saa ostoksensa ripeästi pois linjalta.

   Poista
 3. Onpa upea kauppakassi Sinulle!
  Meilläkin on aina oma kauppakassi mukana, joskus on jouduttu ostamaan muovikassi, kun on hetken mielijohteesta menty kauppaan. Mietiskelinkin, että ostamme muovisia kauppakasseja ehkä n. 5 kpl vuodessa ja sekin tuntuu liialta ja väärältä.

  Onpa niin ihanat maisemat Päijänteellä! Kappale kauneinta Suomea.
  Hyvää viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.