tiistai 15. elokuuta 2017

K 18 postaus.


Tässä postauksessa on kuvia Pikantin tämän kesän Enni Id näyttelystä ja myös omalta seinältä.
 Lopussa selviää syy tälle otsikolle.

Mies kävi heinäkuussa Kokkolassa sukulaisiaan tapaamassa ja  vei serkkunsa ( n. 65 v. naishenkilön ) katsomaan meidän pitäjän itetaiteilijan töitä, joiden mukana olosta oli ollut maininta paikallisessa lehdessä. Jos jaksatte rullata kuvia eteenpäin, niin voitte kuvitella heidän hämmennyksensä.

Katsellaan kuitenkin ensin näitä kivoja kuvia, joista taiteilija lähinnä tunnetaan.
Tähän kännykkäkuvaan on saatu mahtumaan näyttelyn koko  Enni Id:n osuus Kokkolan ITE MUSEOn  ITEpäisyys-näyttelyssä.

En tiedä mitä näyttelyn kuraattori Veikko Halmetoja on hakenut tällä Ennin osuudella. ITEpäisyyttä ehkä, jos oikein hatuttaa niin piirtääpä pienen sarvipäisen pirun.

 Museossa kävijöillä mahtaa nyt olla tämän kokoelman perusteella hurja käsitys Padasjoen taiteilijasta, jonka koko kotikin on kuin taideteos. Linkki blogijuttuuni. Ennin kodissa on kaikki kattoa lukuunottamatta  maalattu kukkia ja köynnöksiä täyteen. Katto on jätetty kukattomaksi, koska Ennin mukaan yhteys taivaaseen pitää olla esteetön.


Valokuva Enni Idin taulusta painetusta postikortista. Korteista saadut tulot menevät taiteilijakodin ylläpitokustannuksiin.

Jos minulta kysytään, niin pidän enemmän tästä taulusta ja kissatkin ovat mukavia.

PS.
 ITE = Itse tehty elämä

10 kommenttia:

 1. Mieluummin minäkin noita kisuleita ja kukkia katselen, mutta kenties jokaisella on mielessään myös varjoja ja kärttypäiviä. Oisko nuo pirut syntyneet kärttypäivinä?

  VastaaPoista
 2. Kissakuvat tosi ihastuttavia, mutta nuo paholaiset,no sellaisia en seinille laittelisi;D

  VastaaPoista
 3. Kerrotaan Enni Idin olleen vähän kiistanalainen persoona, toisinaan aika raju. Sahti saattoi myös osaltaan vaikuttaa teosten aihepiiriin.

  VastaaPoista
 4. Niin ne tyylit ja kohteet vaihtelevat. Kävin kurkkaamassa linkistä Ennin kotia ja olihan se aika ihana. Kiitos, nämä olivat hauskoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennin kodissa on tänäkin kesänä käynyt sunnuntaisin vierailijoita. Kiitos kyläyhdistyksen puuhahenkilöille kun pelastivat kodin hiiriltä ja lahoamiseslta.

   Poista
 5. No, olipas kyllä erikoinen huusholli tuon linkin takana. Mua rupeaisi ahdistamaan tuollaisten kukkien ja köynnösten seassa. Kukin tyylillään, tietysti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käynyt Ennin kodissa monta kertaa, ei ahdistanut. Luultavasti Enniä olisi ahdistanut nykyaikaisessa valkoisessa lukaalissa. :-)
   Mukava tuollainen koti on siinäkin mielessä, että kukkien ja köynnösten takaa näkee sen aikakauden pikkuisen omakotitalon huonekaluja ja muuta esineistöä.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.