perjantai 7. heinäkuuta 2017

Satamassa


Pitäjän sydän näin kesäaikaan on kirkonkylän satama. Siellä poiketaan monta kertaa viikossa, ihan vaan katsomassa järveä ja upeita veneitä.

Ravintola ja jäätelökioski  ovat taas avoinna palvelemassa retkeilijöitä, veneilijöitä, turisteja ja meitä paikkakuntalaisia.

Tänä kesänä satamassa voi bongata valkoisen sorsan, viime kesänä niitä uiskenteli rantavedessä kaksi, mihin lie toinen kadonnut. 

Osuin paikalle kun ravintolan nuoret "kesäheinät" tulivat ulos uusia perunoita pesemään. Oli mukavaa vaihtaa muutama sana iloisten ja reippaiden nuorten kanssa, sain luvan valokuvaamiseenkin.


Ravintolarakennus on kokonaan uusittu,  on valoisaa viihtyisää. Maisema ei voisi upeampi olla, eikä missään muualla taivas ja vesi sinisempää. Onneksi  paistoi aurinko, ei tarvittu toppatakkia tänään.


Täältä voi vuokrata polkupyörän ja polkaista vaikkapa luontopolulle, frisbeeradalle tai Mainiemen sahalle päin rannan tuntumassa Päijänteen tuulia henkäillen. Infosta kannattaa kysellä mahdollisuuksista.


Sillävälin kun me nautimme terassilla kermaista lohikeittoa olivat sorsat siirtyneet satama-altaan toiselle puolelle. Tulivat kuitenkin vielä tervehtimään, valitettavasti meillä ei ollut mitään tarjottavaa heille.

Kuka ei kuulu joukkoon?

Loppukevennys niinkuin TV-uutisissa, oli niin hauska tuo niittyleinikin kukka, joka halusi myös kuvaan.  Oikeastaan humasin sen vasta kuvaa tänne laittaessani. Kirkkaalla aurinkoisella ilmalla ei koskaan tiedä mitä yllätyksiä kuvasta löytyy.
9 kommenttia:

 1. Jos blogia katsoo älypuhelimella, niin kannattaa valita sieltä lopusta "Internetversio", silloin kuvat ovat enemmän alkuperäisen tuntuisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania kesäkuvia! Kyllä siellä on paljon viehättäviä paikkoja!

   Poista
  2. Kesällä täällä on vilkasta kun kesäasukkaat tulevat mökeilleen.

   Poista
 2. Viihtyisän näköinen paikka.
  Hienot kuvat.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtis toi valkoinen sorsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana, toivottavasti selviytyy hengissä viel talven ylikin.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.