perjantai 21. heinäkuuta 2017

Kesäisiä päiviä.


Onnistuin sentään kuvaamaan tuon kimalaisen tällä kerralla. Valokuvaus ei öttiäistä isommin kiinnostanut. Asento on luokkaa "EVVK" .


ESS:n viikon lukijakuvaan ehdotettiin vastavalokuvaa. Halusin myös kokeilla. Tällainen siitä tuli, en kuitenkaan rohjennut kuvaa lehteen lähettää.


Pioni


 Juoru, Tradescantia virginiana


Vanha joriini


Palavarakkaus ja päivänkakkara


Tämä kimalainen näytti voivan jotenkin huonosti, ei lähtenyt lentämään. Pätkääkään ei välittänyt vaikka siinä huolestuneena yritin selvittää mikä olisi kohmelon syynä. Luultavasti liian kylmä ilma, on ollut melkein koko kesän. Olisi kohtuullista, että tuo kohuttu ilmaston lämpeneminen olisi meidänkin pihaamme vähän lämpöä antanut edes näin heinäkuussa.


Ei hassumpi tuo takiaisen kukka. Kamalat muistot siitä pallerosta on kouluajoilta, pojanviikarit heittelivät niitä tyttöjen tukkaan. Minullakin alakouluaikoina tukka oli sellaista ohutta hiirenhäntää, siitä kun takiaista yritti pois, niin loputkin haivenet olivat vaarassa.

Sitten asiaan.


Lentokentältä ajelimme seuraavaan kohteeseemme, Urajärven kartanoon.


Ukonilma ajoi meidät maantielle, muutamia kuvia ehdittiin ottaa.


Kaunista luontoa kartanon puistossa.


Mustat pilvet uhkaavat.


Kartanon kesäteatteri.
 

Rankkasade kasteli tienoon, onneksi istuimme jo autossa. Ajelimme Kalkkisten kanavalle. Tätä tienpätkää emme olleet aikaisemmin kulkeneetkaan. Hienoa vaihtelevaa harjumaisemaa, yhtä mäkeä ylös ja toista alas.


Kalkkisissa paistoi jo aurinko, poikkesimme juomaan kupposet kahvia.


Vähän on muuten hienot kasvimaat täällä.Matka jatkuu kohti uusia seikkailuita. Pian kypsyvät marjat pihassa ja metsässä silloin loppuvat kulttuuriretkeilyt toistaiseksi.

12 kommenttia:

 1. Hienoja kukkakuvia jälleen. Urajärven kartanossa olen käynyt joskus kesällä -60. Silti kartano näyttää tutulta. Paljon olette lähiympäristöä tutkineet, kivoja postausaiheita olet saanut. Olisit vaan lähettänyt valokuvan ESS:n kilpailuun, hieno kuva on.

  Kyllä takiaisen kukkapallukkakin on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmat ovat suosineet kotiseutumatkailua, ei ole ollut liian kuuma ja pieni sade ei haittaa. Olemme löytäneet paljon kivoja retkikohteita.

   Poista
 2. Upeita kuvia jälleen. Aivan ihana tuo päivänkakkarakuva, ehdottomasti olisi kannattanut lähettää lehteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivänkakkarapelto on ollut ihana, kukat kestävät maljakossakin useita päiviä.

   Poista
 3. Hienoja kuvia kauniista puutarhastasi! Upea tuo vastavalokuva! Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kauniit kuvat! Upea pioni. Ja voi kimalaista, ei kai se lentely liian viileässä onnistu.

  Olen täällä mietiskellyt, että nämä kelit taitavat tehdä aikamoista hallaa kesäteattereille. Käsittääkseni vettä ja viileyttä on nyt ollut tavallista enemmän. Harmi, kesäteatterit ovat kuitenkin hauska perinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen lukeneeni jonkun tekstin kesäteattereiden yleisökadosta. Aina on kuitenkin uskollisia teatterinystäviä, jotka uhmaavat sadetta ja kymää.

   Poista
 5. Hienot kuvat ♥ - hyvää kesän jatkoa Sinulle !

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.