maanantai 31. heinäkuuta 2017

Ja sitten jyrähti yllättäen ukkonen


Innostuin leipomaan Wilhelmiinoja ( gluten free ), kuten kuvasta näkyy mikään ei mennytkään niin hyvin kuin siinä kuuluisassa Pohjanmaan kylässä, jossa kaikki onnistuu etthundra prosenttisesti.

Ohjeessa luki että siirappia tarvitaan. No, sitähän minulla on ollut aina kaapissa koko sen aikusen elämäni ajan kun ruokaa olen keitellyt, vaan eipä ollut nyt. Niinhän se olikin, viimeiset lurutin sen kaalilaatikon pinnalle. Siispä sävelletään, laitoin osan sokerista ruokosokeria, saatiin tummaa sävyä taikinaan. Munia olisi ollut, mutta en halunnut ährätä sen ainokaisen munankeltuaisen takia, korvasin sen  kahdella ruokalusikallisella kookoskermaa.

Juuri kun olin saanut voin vaahdotettua räjähti ukkonen. Nyt tuli kiire, jos tulee pitkäkin sählökatko. Laitoin uunin lämpenemään ja sekoitin taikinan valmiiksi. Tässä vaiheessa kulho olisi pitänyt siirtää kylmiöön kovettumaan vähintäin tunniksi.

Uuni oli valmiina 200 asteessa. En onnistunut pyörittämään taikinaa kunnolla pötköksi kun se oli liian pehmeää. Lusikoin tuotoksen uunipellille ja toivoin parasta. 

Teekeksini ovat nyt hyvin persoonallisen näköisiä, mutta hyvältä maistuvat.

Ukkonenkin palasi taas otettuaan välillä uutta puhtia, vettä satoi hetken ihan kaatamalla.Ihana turkki hänellä on ja siivet somasti pepun päällä järjestyksessä.Ukonkellot ilta-auringossa.

Heinäkuun viimeinen ilta, piha märkänä ja kukat kaatuilleet rankkasateessa. Taas on lähdettävä kotiloratsiaa pitämään.

Tilauksessa olisi lämmin elokuu.


4 kommenttia:

 1. Leipurilla on vauhtia piisannut! Mulle on käynyt myös niin, että jotain mitä aina varmasti on varastossa ei sitten olekaan. Nykyisin syynä nämä vähän nuoremmat leipurit.

  Upeat kuvat! Ja toden totta: voisiko noita siipiään enää tuon paremmin asetella. Kyllä luonnossa osataan ihan ilman peiliäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuntuu siltä, että nykyään asiat menevät pieleen entistä useammin. :-) Puutelistakin on, ei vaan muista siihen merkintöjä tehdä. Lähdenkin tästä nyt merkkaamaan listalle sen siirapin.

   Poista
 2. Makuhan se on tärkeintä...viis ulkonäöstä..:)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.