tiistai 13. kesäkuuta 2017

Omenapuiden kukkiessa


Oli mukava päästä vierailemaan viehättävän omenatarhan pihapiirissä.


Kyynärsauvat haittasivat kuvaamista ja kulkemista, mutta pienestä teknisestä haitasta huolimatta nautin retkestä ja ulkona olosta täysin sydämin. Sääkin oli suosiollinen, aurinko paistoi.


Lampaat huolehtivat ruohonleikkuusta.


Mehiläisillä on nyt oikein sesonkiaika kun 200 omenapuuta on täydessä kukassa.Näin hauskaa pihakalustetta en ole aikaisemmin nähnytkään.


Kaikkia vanhoja käyttöesineitä  ei kannata kaatopaikalle viedä, niistä saa mukavia somisteita pihoille.


Vanha riukuaita on vaan niin kaunis maalaismaisemassa.

Yritän suojella tilan yksityisyyttä, siksi näitä kuvia en julkaise enempää. Tässä on vain pieni murto-osa pihapiirin erikoisuuksista.

Oli mukava käydä ihastelemassa kaunista pihaa, kiitos isäntäväelle.


Emme kääntyneet tälle tielle, vaan päätiestä oikealle. Otin kuvia vähän kauempaa, ei hennottu häiritä laulujoutsenten lepohetkeä.


Tavallisesti joutsenten taustalla on vettä, mutta täällä voikukkapeltokin kelpaa.Muutama kuva omalta pihalta. Olemme säästäneet osan nurmikkoa kedon kukille, leikataan ruohoa vasta myöhemmin.Viime kesänä kylvin tähän "ketooni" niittykukkien siemeniä, itse keräsin pientareilta. Uusia lajikkeita ei vielä näy, mutta monet luontokukat ovatkin kaksivuotisia. Toivotaan runsasta kukkaniittyä ensi kesäksi.


Tulikellukka


Pelakuita ei koskaan ole liikaa.


Pitäisiköhän kokeilla tämänkin kukan kasvattamista, siemeniä näkyy valmistuvan.


Tillipioni on ensimmäisenä ehtinyt kukkaan, toiset vasta kasvattavat nuppujaan.

Sataa jo toista päivää, kukat ovat kaatuneet maahan, sade on tullut todella tarpeeseen. Tällä aluella on toukokuussa satanut määrällisesti tosi vähän ja sekin on tullut räntänä tai rakeina.


Onkohan tuo öttiäinen käynyt jo maistamassa beetasalpaajaani?

Täällä kylällä on tänään illalla kokous jossa keskustellaan parempien nettiyhteyksien hankkimisesta. Tarjolla olisi valokuitua suolaiseen hintaan. Miettimään pistää kun joskus tuon mokkulan kanssa menee rauhallisemmankin mamman hermo. Tekisi mieli lyödä pillit pussiin ja lopettaa koko blogi ja heittää aparaatit pihalle. No, ei sentään. Onhan tässä aikaa odotella sivun latautumista ja katsella sinisen pylpyrän pyörimistä siinä kohdassa missä jo pitäisi olla uusi sivu. Useimmiten jätän kommentoimisen kun kuvien katselun ja lukemisen jälkeen en enää jaksa odottaa kommenttikentän avautumista.

Tässä tämän sateisen päivän urputus täällä erää. Vielä täytyy gookkelissa käydä katsomassa tuon oranssin kukan nimi, joudun sen katsomaan joka kevät. Talvi vie sen nimen muistista, mikä ihme, että se on niin hankala muistaa. Joku halvatun rauta-  tai ruoste-  se oli, haen sen vielä.

No just, ruosteessa on meikä itse, se mikään rauta-   ollut vaan tulikellukka. Jospa nyt tulikirjaimin painaisin sen nimen mieleeni TULIKELLUKKA.

20 kommenttia:

 1. Oi kun on viehättävä paikka omenankukkien aikaan. Upeita kuvia kaikki!

  Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihana on omppupuu kukkiessaan ja nyt kukkivatkin kovin runsaasti. kaikki kuvat ihania. Minulta on tuo tulikellukka hövinnyt myyrien suuhun jo joku vuosi sitten enkä ole uusinyt sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tätä omaa tulikellukkaani kuljetellut paikasta toiseen. Viime kesänä lehtokotilot meinasivat sen tuhota, onneksi huomasin ajoissa.

   Poista
 3. Voi miten kaunista,niin vihreää ,ja ihania lampaita ja joutsekinkin:) Toivottavasti selviää mokkula-asiat,ja hyvää tiistai-iltaa sinulle Unelma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä nettiyhteys olisi mukava eläkeläiselle kun henkilokohtaiset kontaktit ystäviin vähenee välimatkojen takia. Toivotaan parasta.

   Poista
 4. kyllä on kaunista, omeapuut elää nyt loistoaan.meillä vaan ei oikein ole pölyttäjiä,saapi nähdä saadaanko satoa. ihanaa kesää sinulle Unelma. en ole blogimaailmassa paljon ehtinyt käydä.instagram on nyt mun juttu. terkuin Maija/iidasanttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa nyt aurinkoiset päivät saisivat pölyttäjätkin liikkeelle. Instagram on minulla kokeilematta ja taitaa jäädäkin kun Facebookin on jäissä.

   Poista
 5. Ihan omenatarha.
  Ihanat kukat on sinullakin.
  Tillipioni on todella kaunis.
  Mukavaa viikonloppua sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla tarhassa oli niin paljon kaikkea mukavaa katseltavaa, luovuus ollut voimissaan heidän tarhallaan.

   Poista
 6. Tässäpä oli kerrassaan paljon upeita kuvia katseltavaksi. Harvinaisia näkyjä kuten joutsen lepäämässä tiellä. Lampaat on mukavia ja hassuja.
  Terveyttä toivottelen : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä näkee joutsenia todellakin erikoisissa paikoissa.

   Poista
 7. Aivan ihania kuvia! Nuo lampaat <3, suloiset. Ja se keinu, empä ole ennen moista nähnyt.
  Ja kaikki ihanat kukkasi omalta pihaltasi, wau!

  VastaaPoista
 8. Näitä kuvia katsellessa ei tullut heti ajatelleeksi, että Suomi. Tuo valkoinen pihakaluste on kyllä aika huikea. Meilläkin voisi kyllä lampaat paimentaa, ruoho kasvaa nyt älytöntä vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauska juttu se valkoinen kaluste on, en huomannut tarkistaa olisiko se samalla pihakeinu.

   Poista
 9. Olipa mukavaa tekstiä sekä kauniita ja hauskoja kuvia. Teillä taitaa leppäkertun kanssa olla yhteinen lääkitys :) Oikein hyvää vointia molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simpukka, hyvä havainto. :-)
   Kiitos kommentistasi.

   Poista
 10. Niin kesäinen postaus. Kukkien kauneutta ja muutenkin kesätunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille osui niin kaunis ilmakin sille päivälle.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.