tiistai 9. toukokuuta 2017

Kävin tuulettumassa.


Kirjaimellisesti. Kotoa lähdimme jo perjantaina, kiertelimme Sipoossakin katsomassa tuttuja paikkoja ja sellaisia jotka kolmen vuoden aikana ovat muuttuneet uusiksi asuinalueiksi.

Lauantaina tuo kaikesta kiinnostunut eläkeläismies lähti kurssille oikein petivaatteet mukanaan. Minä jäin Leo-koirulin kanssa odottelemaan tytärtä työkeikalta.

Iltapäivällä suuntasimme meren rannalle linturetkelle, Leo, tytär ja mamma.Täällä on tilaa ja raikasta ilmaa hengittää. Hiekkarannan tuntumassa ihmiset viettivät aurinkoista iltapäivää perhekunnittain. Uimareita ei vielä näkynyt, eikä sinilevääkään.

Rantakivikkoon oli ajautunut merestä irronnutta rakkolevää, keräsin sitä muovikassillisen kukkapenkkien lannoitukseen, siistiä tuli.

Näimme siellä toisenkin "keräilijän".  Nuori mies ajoi polkupyörällä, johon oli kiinnitetty peräkärry. Kärryyn hän lastasi roskilla täytettyjä mustia jätesäkkejä. Mies tekee tuota siivoustyötä ihan omiin nimiinsä, aika hienoa. Toiset roskaavat surutta, eivät piittaa pätkääkään luonnon saastumisesta. Onneksi joku välittää.Tykkään hulluna sushista, koskaan en ole niitä aikaisemmin persoonakohtaisesti valmistanut. Tytär lupasi opettaa, siispä thaikauppaan tekemään hankintoja. Sushimatot olivat kaupasta loppuneet ja tytär oli heittänyt omansa muutossa pois. Oli pärjättävä ilman.

Meillä oli savusiikaa, kurkkua, avokadoa ja kananmunaa täytteeksi. Oikeat sushikokit pyörtyisivät kauhusta jos saisivat nähdä ensimmäiset väkerrykseni. Idea on nyt kuitenkin selvä, tarvitaan runsaasti harjoittelua lisää. Ehkä nuo täyterivitkin pysyvät paremmin ojennuksessa sen bambumaton avulla.

Tärkeintä tässäkin ruoassa on maku, ei kaunis ulkonäkökään haitaksi olisi. Näillä kuitenkin mentiin ja kahdestaan tytön kanssa nuo tuhosimme lauantai-iltana. Reippaan linturetken jälkeen nälkä olikin hirmuinen. Seuraava nälkä tulikin vasta vuorokauden kuluttua. 😊

Niin se maailma muuttuu, olen minäkin joskus  jotain tytölleni opettanut, osat ovat vaihtuneet. Nyt opiskelen minä ja lapsi neuvoo. 


Sunnuntaina järjestimme kurssilta palaavan kunniaksi syntymäpäiväkahvit, siinä hoituivat samalla vanhimman lapsenlapseni synttärit ja äitienpäivä.

Tästä päivästä tuli erityinen siinäkin suhteessa, että näin kaikki lapseni ja lastenlapset yhdessä. Mammansydämeni oikein herkistyi. Harvoin enää kaikille sopii yhteiset tapaamiset, jokaisella on omat menonsa ja kiireensä.


Kotiin oli mukava palata. Ensimmäiseksi tarkistin kukkien tilanteen. Kevät ei ollut juurikaan edistynyt kahden yön jälkeen, kylmääkin on vielä.


Satamassa meloi haapanapari. En taaskaan päässyt ihan lähelle kuvaamaan. Tuli kuitenkin uusi lintu tunnistettujen listalle.


Eilen jo nähtiin tämä pariskunta rannassa, mutta kameraa ei ollut. onneksi olivat tänään suunnilleen samassa paikassa. Toivottavasti jäävät koko kesäksi, ehkä sitten lentävät tänne meidän joellekin.

12 kommenttia:

 1. Sen minäkin olen huomannut että se on hyvin harvinaista että saa lapset samaan aikaan paikalle..no se onkin sitten jo juhla :) Oikein kivaa tiistaita sinulle

  VastaaPoista
 2. Olipas virkistävä postaus. Kauniita maisemakuvia. Minäkin tykkään kovasti sushista, vaikka en ole itse niitä valmistanut. Kaikki lapset ja lastenlapset kotona samaan aikaan - voiko sen parempaa juhlaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosaaren luonto on kaunis, olin yllättynyt laajoista asumattomista alueista rannalla.

   Poista
 3. Kiva oli varmaan nähdä Sipoossa tuttuja paikkoja,oliko siellä paljonkin muutoksia siitä kun muutitte pois?`Ai miten kivaa että näit lapsenlapset ja lapset yhtäaikaa:) Sushisi näyttävät hienoilta. Minulla on sushimatto,mutta en ole pahemmin sitä käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva ajella katsomassa uutta asuntoaluetta. Sushin kanssa on vielä vähän harjoiteltava, jos joskus onnistun paremmin, lupaan laittaa kuvan tänne.

   Poista
 4. Sinulla onkin ollut mukavia päiviä.
  Mikä olisikaan parenpaa kuin kaikki rakkaat yhtäaikaa luonasi.
  Sushista minäkin tykkään. Syötkö sinä tikkujen kanssa?

  VastaaPoista
 5. Hih, itse söisin kananmunat ja savukalat riisin kanssa lautaselta. =D

  Olipa aurinkoinen päivä! Harvinaisuus! =DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin tähän asti. Merilevä on terveellistä lisuketta, joskus on kiva vähän askarrella.

   Todellakin, lunta ei satanut koko päivänä.

   Poista
 6. Se on kyllä harvinaista herkkua, että saakin kaikki lapset yhtaikaa koolle, joka olisi ihanaa!
  Mutta tulinkin sulle toivottelemaan oikein hyvää Äitienpäivä aikaa teille ja Johannalle terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakkainen, ihanainen, hyvää äitienpäivää myös sinulle.:-)

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.