keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Enni Id Pikantissa.


Taidekahvila Pikantissa on nyt Enni Idin taulujen näyttely. Mukana on myös Enniin liittyviä esineitä. Tarkempia tietoja linkin takana.


Nuijasodan kertomukset ovat varmaankin koskettaneet Enniä. Näyttelyssä on kolme hänen näkemystään tapahtumista. Nuijasota oli suomalaisten talonpoikien kapina aatelistoa ja armeijaa vastaan vuosina 1596-1597. Sota päättyi verisesti sotilaiden kukistaessa nuijin ja seipäin   varustautuneet talonpojat.

Täällä pitäjässä on kaksikin muistomerkkiä jotka muistuttavat mieliin kauheat taistelut Nyystölässä.Ennin taulut olivat tyypillisesti vaneri- tai kovalevylle maalattuja. Kehyksiä ei ollut, taulun yläreunassa vain kaksi reikää ja pellavanarulenkki seinälle ripustamista varten.

Säästin tämän kuvan viimeiseksi, siinä on jotain hellyttävää. Lapsia on syntynyt jo kolme, nuorin kehdossa, keskimmäinen läpituolissa ja vanhinta äiti lohduttaa. 

Taulut ja esineet ovat yksityiskodeista lainattuja.

Enni Idin kotiin on mahdollista käydä tutustumassa kesällä sunnuntaisin.

4 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut mielenkiintoinen vierailu. Täytyy muistaa tuo näyttely jos on kesällä käyntiä siellä päin Suomea. Todella kauniita tauluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä näyttely Pikantissa on esillä vain toukokuussa. Pikantissa on kesällä muita näyttelyitä ympäri vuoden.
   Ennin mökki on avoinna vain kesällä sunnuntaisin.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen taiteilija ja näyttely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itetaiteilija Ennillä oli maalaamiseen sellainen palo, että hän maalasi kodissaankin kaiken missä sileää pintaa löytyi, paitsi kattoa. Yläkertaan piti yhteys säilyä.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.