sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Vetoketjusta asiantynkää.


Onko teillä joskus käynyt takin tai puseron vetoketjun kanssa sellaista harmitusta että vetäessänne vetoketjun kiinni takki horottaakin auki? Hammasrivi näyttää pettäneen, siinä vaiheessa olette jo harkinneet hyvän takkinne loppusijoituspaikaksi roskalavaa.

Kaikki vähänkään ompelukonetta käyttäneet tiedämme kuinka hankalaa vetoketjun vaihtaminen on. Ketjuthan yleensä sijoitetaan niin konstikkaisiin upotuksiin, että niiden ratkominenkin on jo melko mahdotonta kun haittana ovat vielä napit ja nepit. Oma lukunsa on uuden ketjun hankkiminen. Mistä löytyisi oikeaa väriä, vahvuutta tai mittaa, hinnatkin hipovat kipurajaa. Tässä vaiheessa yleensä luovutan, okay, okay, anti mennä.

Kauhea ajatus luopua rakkaasta rotsista, sellaisesta jonka aina mieluusti vedät niskaasi huolettomasti. Takkiin johon voi aina luottaa, se pitää hyvin tuulta ja sadettakin jonkun verran, peittää armeliaasti michelininrenkaat ja pullean perän. On autoa ajaessakin passelin pituinen, helmat eivät sotkeennu polkimiin. Olisi siinä naulakossa tarjolla kunnon takkikin, olisi fleeseä ja viittaa, mutta tämä se on paras, se napakymppi.

Takin hankintamatkakin oli niin mukava, että sen muisteleminen saa hymyn naamalle. Ostokseen sijoitetut rahat eivät ole menneet hukkaan. Vuonna 2009 Berliinistä löydettiin ystäväni Anjan kanssa tavaratalon tarjousrekistä samanlaiset , oltiin kuin kaksi marjaa.

Netistä löytyi tärkeää vetoketjutietoutta, huhuilin taatan katsomaan, hän hallitsee nuo tongit minua paremmin. Takki on taas kunnossa ja kestää varmasti toiset kahdeksan vuotta lisää.  Samalla systeemillä tuli korjatuksi toinenkin pusero.

Katsokaa tekin vinkkivideo, sen linkki on alla. Luultavasti kaipaan tätä linkkiä itsekin joskus seuraavien ketjuongelmien yllättäen iskiessä.
Video täällä

 

Markkinaväkeä eilen Keinuhongan tilalla.

Kuunnelkaa vielä tämä 80 vuotta vanha hauska laulu vetoketjusta. 😊
Georg Malmsten ja Dallape´

 Luulin ostaneeni keltaisia tulppaaneja kun pienet nuput olivat keltaisia. Yllätys, yllätys. Tätä kimppua en olisi valinnut jos olisin tietänyt oikean värin, en pääsiäisenä.

14 kommenttia:

 1. Minun työtakissani on juuri tuo vika, kun saa ketjun kiinni, se aukeaakin sieltä alapäästä melkein saman tien. Täytyykin kokeilla tuota konstia.
  Kiitos teille ihanasta kortista ja kaunista toista pääsiäispäivää teille molemmille ♥

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että sait vetoketjun toimivaksi. Se on totta, että harmittaa todella kun hyvästä vaatteesta hajoaa vetoketju. Kauniit tulppaanit. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvältä konstilta! Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
 4. Jep, vetoketjun ompelu on inhokkihomma. Hyvä konsti. Mukavaa Pääsiäisen jatkoa.

  VastaaPoista
 5. Hyvä vetoketjujuttu ja ihan hyvät tulppaanit! Ali http://suomalainenbalatonilla.blogspot.hu/

  VastaaPoista
 6. Kiva, kun laitoit kaikille tuon videon.
  Mulle onkin tuttua tuo lukon vaihtaminen rikkinäiseen ketjuun, koska nuorena olin vetoketjutehtaalla työssä.
  Mulla on vieläkin kotona noita lukkoja ja toppareita korjussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on muutamia lukkoja tallella. Vanha ruotsalainen keksintö tuo vetoketju on.

   Poista
 7. Kiitos vetoketju ohjeesta.Pitänee laittaa muistiin.
  Itse korjasin hupparista otetulla vetoketjulla. Ompelin sen toisen alle. Ensin viallinen lukko pois. Takissa on nyt kaksi vetoketjua, mutta ei sitä huomaa, mustia kun ovat molemmat. En siis ottanut vanhaa alta pois, ei onnistuisi uuden laitto.
  Hyvää kevään odotusta. T.Leena H.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea sinullakin. Tärkeintähän onkin saada vetskari toimimaan.
   Kiitos kommentistasi, Leena.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.