maanantai 24. huhtikuuta 2017

Tirppahöperyyttä.Ikkunasta kuvattuja lintulaudan vierailijoita; järripeippo, tikli ja punarinta. BirdLifen "tunnista 100 lintulajia" on tänä vuonna avannut silmäni katselemaan lintuja ihan uudella tavalla. Aikaisemmin kaikki pihan ruokavieraat olivat yksinkertaisesti vaan tirppoja, tuskin erotin muita kuin pikkuvarpuset tinteistä.

 Samoin lokit ovat olleet minulle vain lokkeja, nyt yritän erottaa edes naurulokin kalatiirasta. Yllättävän paljon noita erilaisia lokkeja täällä maisemassa onkin kirkumassa: "kaija..kaija...kaija". On vaan tarkasteltava nokan ja jalkojen värejä. Kyllä tämä tästä vielä selviää ja ainahan on tuo perheen oma ornitologi ollut valmis auttamaan.


Tänään lehahti lintulaudalle taas uusi tuttavuus, en muista ennen nähneeni. Lintukuvastosta löysin nimen nokkavarpunen.Tänne odotetaan leppälintua tai mustarastasta. Taata nikkaroi uuden pöntön kun viime kesänä mustarastas teki pesänsä saunan taakse pystyyn nostettujen lautojen päälle. Sydän syrjällään siinä pelättiin pesän putoamista maahan. Kaikki sujui kuitenkin hyvin ja uskon tontilla nyt laulelevan kolme uutta superlaulajaa.


Railon kohdalta jää sulaa, kumpeli kuvastuu jo avoveteen.


Luulin pakkasen vieneen kaikki talventähdet, onneksi kuitenkin kaksi kymmenestä sipulista on selvinnyt.


Näin käy jos käsijarru unohtuu. Pikkuinen auto lähtikin omin luvin naapurin puolelle. Rouvat siellä ihmettelevät, että kuinkas tässä nyt näin kävi.


Isommitta kolhuilta vältyttiin ja avuliasaatuja löytyi hätiin, yksi täältä meidän mökistäkin. 😊


Saisikohan tästä oivan sulkakynän? Näitä sulkia löytyi mökin pihasta yhden linnun verran. Tämän poloisen kesä päättyi ennen kuin se oli alkanutkaan. - Elämä oli.


Järripeippo on kuvattu ikkunan läpi, kuvien laatu siitä kärsii, mutta linnut ovat niin arkoja että lehahtavat heti lentoon jos pihalla yrittää kuvia napsia..

Kevät on nyt jotenkin jumissa, edistystä ei ole moneen viikkoon tapahtunut. Olen seurannut muutamaa kevätesikon alkua, lehtiruusuke ei ole kasvanut huhtikuun aikana ollenkaan. Tänäänkin satoi taas lunta ja rakeita, aurinko kuitenkin sulatti kaiken vedeksi.

Aamulla taas katsotaan nenä melkein ruudussa kiinni lintujen aamuruokailua. Tuleekohan taas uusia lajeja tunnistettavaksi? Tässäpä sitä jännitystä eläkeläisten iloksi ja onneksi.

12 kommenttia:

 1. Ei huono harrastus tämä lintubongailu! Ihania ja kauniita lintuja käy sinulla vierailulla, tiklikin, jota en ole vielä onnistunut tapaamaan. Ikkunan läpi saa ihan kelpo kuvia, samaa harrastan ja aamulla ensin vilkaisu pihalle:) Ihmettelin toissa päivänä urpiaisen ja viherpeipon ottelua ruoasta. Nälkä on koska kevät ei vaan etene..

  Mukavia bongailuja ja viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa tämä bongailu on, oppii jotain uuttakin vielä.

   Poista
 2. Nokkavarpusta en ole koskaan tavannut livenä, erittäin onnistunut bongaus ja hienoja kuvia.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäistä kertaa minäkin nyt tämän tietoisesti tapasin.

   Poista
 3. Sinustahan on kehittymässä jo taitava ornitologi:) ja samalla me lukijasi opimme täällä ruudun toisella puolella noista sinun ikkunasi takana vierailevista linnuista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaahan se vaan on kun voi vielä vanhanakin oppia jotain uutta.

   Poista
 4. Meillä on ystäväpariskunta, jotka ovat bongailleet jo monen monta vuotta, tuntevat linnut jo äänestäkin heti.
  Sen myötä sitä on itsekkin tullut lintuja enemmän tuntemaan. Lähettävätkin meille aina silloin tällöin linnun tunnistettavaksi. He kun bongaavat monta kertaa sellasia lintuja, joista en tiennyt ennen yhtikäs mitään.
  Paljon erilaisa lintuja siellä teillä näkyykin olevan.
  Hyvää Vapun aikaa sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla liian kylmiä ilmoja näille muuttolinnuille, ruoka ei vielä pörräile vastaan, on tyydyttävä siemeniin.
   Hyvää pitkää viikonloppua teille myös.

   Poista
 5. Tosi monta erilaista vierailijaa olet jo lintulaudalta bongannut ja tunnistanut. Ilahduttava uusi tuttavuus tuo nokkavarpunen. Mikähän seuraavaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä kuukautta ja neljä uutta lintua olen oppinut tuntemaan. Ihan mukava juttu.

   Poista
 6. Lintuja on kiva tarkkailla ja tunnistaa. Hyvä valikoima sinulla on käynytkin ja hyvin olet saanut kuvattua.
  Hauskaa Vappua, vaikka ei kevämekkoa taida päälle saadakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen muinoin silloin 50-luvulla vapuksi ostettiin uusi popliinitakki. Kaikilla tytöillä oli jenkkikassit ja poplarit. Kesämekkoja ei silloinkaan katukuvassa vappuna näkynyt.
   Mukavaa vappua sinne teillekin.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.